آیا واقعا هواپیماهای بدون سرنشین برای محیط زیست، بهتر هستند؟

توسط Avatar photoجواد کوهکن
2 دقیقه
هواپیماهای بدون سرنشین و آینده جابجایی کالا

به نظر می رسد برنده رقابت در آینده جابجایی و تحویل کالا، هواپیماهای بدون سرنشین هستند. شواهد جدیدی وجود دارد که استفاده از این وسایل باربری، می‌تواند تاثیر مثبتی بر مصرف انرژی و انتشار گازهای گلخانه ای داشته باشد.

ایده استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین برای جابجایی و تحویل کالا به سرعت در حال پیشرفت است. خدمات پستی در فرانسه این روش از انتقال کالا را در سال 2016 امتحان کرد و شرکت آمازون هم به برنامه ریزی خود برای بهره وری از این روش برای رساندن کالاهای خریداری شده به مشتریان خود اعتراف دارد. مطالعات جدید نشان می‌دهد که تکنولوژی جابجایی کالا بوسیله هواپیماهای بدون سرنشین، بسیار صرفه جویانه و راحت است و همچنین می‌تواند برای محیط زیست بهتر باشد.

استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین در جابجایی و تحویل کالا برای محیط زیست بهترند.

این تحقیقات که در مجله نیچر به چاپ رسیده است، تاثیر هواپیماهای بدون سرنشین چند پروانه‌ای (که در حال حاضر مناسب تر برای جابجایی کالا هستند) را با کامیون‌های حمل و نقل سنتی و دیزلی مقایسه می‌کند.

طبق این تحقیقات، هواپیماهای بدون سرنشین مصرف کمتر انرژی و انتشار کمتر گازهای گلخانه ای را برای بسته‌های کوچک حدود 0.5 کیلوگرم در پی داشتند. با این حال، نتایج در مورد بسته‌های تا وزن 8 کیلوگرم نیز به حساب آورده شدند که طبق آن، گازهای گلخانه ای در کالیفرنیا 9 درصد کمتر اما در میسوری 50 درصد بیشتر بود.

محدودیت‌های دیگری نیز در برابر مزیت‌های جابجایی و تحویل کالا با هواپیماهای بدون سرنشین وجود دارد. برای استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین، نیاز به تعداد انبارهای بیشتری در سرتاسر منطقه تحت پوشش آنها است. زیرا برخلاف خودروهای مبتنی بر سوخت دیزلی به باتری متکی هستند و این برای خودروهای حمل و نقل دیزلی نسبت به این هواپیماهای کوچک، مزیت محسوب می‌شود.

مشکل گستردگی انبارداری هواپیماهای بدون سرنشین

اجرای خدمات جابجایی و تحویل کالا از طریق هواپیماهای بدون سرنشین نیازمند امکانات انبارداری در سراسر منطقه گسترده تحت پوشش شرکت خدماتی دارد تا تعداد و مدت سفر بین انبارها و آدرس گیرنده به حداقل برسد. پس نمی‌توان تاثیر این زیر ساخت اضافی را بر محیط زیست نادیده گرفت.

البته این مطالب به این معنی نیست که جابجایی و تحویل کالا از طریق هواپیماهای بدون سرنشین اثر مثبتی بر محیط زیست ندارد؛ بلکه این موضوع را برجسته می‌کند که باید به تمام عوامل مؤثر در انجام این کار، توجه داشت. به طور کلی اگر بخواهیم واقعا روش‌های انتقال و تحویل کالا را بهبود دهیم، باید تمامی عوامل یعنی مزایای هواپیماهای بدون سرنشین و نقص گستردگی انبارداری و توانایی کامیون‌هایی هم که به سوخت فسیلی وابسته نیستند، مورد توجه قرار گیرد.

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟