خانمها، چه در نقش همسر چه در نقش مادر، وقتی در دوران زندگی خود با مردی که بیمار شده روبرو میشوند، پشت چشم خود را نازک میکنند. آنها عمدتا از این قضیه گلایهمند هستند که وقتی به یک سرماخوردگی معمولی مبتلا میشوند، هنوز هم باید از بچهها نگهداری کنند، کار کنند و همه وظایفی را که از آنها انتظار میرود انجام دهند درحالیکه، آقایانی که به سرماخوردگی یا آنفولانزا مبتلا میشوند اغلب از تخت بیرون نمیآیند و کاری انجام نمیدهند.
پس خیلی دور از انتظار نیست که آقایان اغلب، سوژه بسیاری از طنزپردازیهای بدون غرض در فضای اینترنت شوند. بااینوجود، به لطف تحقیقی که در نسخه ویژه مجله BMJ به چاپ رسید، به نظر میرسد برخی از خانومها یک عذرخواهی به همسران یا فرزندان بدهکارند. در این تحقیق معلوم شده که احتمالا زنان از نظر بیولوژیکی، توانایی بیشتری در مبارزه با بیماریها نسبت به مردان دارند.
محقق کانادایی، دکتر کایل سو، برای نتیجهگیری در مورد آنفولانزای مردانه(این ایده که بر اساس آن، آقایان در مورد علائم یک بیماری خفیف مانند سرماخوردگی، اغراق می کنند)، تحقیقات منتشرشده در این زمینه را به صورت دقیق مورد بررسی قرار داد. برایتان سوال شده که او چرا چنین کاری کرده؟ او برای پاسخ به این سوال، در بخشی از مقاله چاپ شده علت را اینگونه شرح میدهد:” با توجه به این که نیمی از جمعیت جهان را مردها تشکیل میدهند، این که بدون شواهد محکم علمی، علائم بیماریهای مسری دستگاه تنفسی در آقایان را اغراقآمیز بدانیم ممکن است پیامدهای مهمی، از قبیل مراقبت ناکافی از آنها داشته باشد.”
در میان نتایجی که از تحقیقات قبلی در این زمینه گرفته شده است، دکتر سو به این نکته اشاره میکند که زمانی که آقایان بیمار میشوند احتمال بستری شدن آنها در بیمارستان و همچنین احتمال مرگ ناشی از آنفولانزا یا شرایط پزشکی وخیم ناشی از آن در مقایسه با خانمهای با سن مشابه، بیشتر است. همچنین بیماریهای عمومی دستگاه تنفسی تاثیر بیشتری بر روی آقایان دارند و آمار شرایط وخیم پزشکی و مرگ و میر برای آنها بیشتر است.
علاوه بر این، برخی تحقیقات نشان داده مردها سیستم ایمنی ضعیفتری نسبت به زنها دارند که باعث بروز علائم بیشتر و تشدید آنها میشود. اما دکتر سو در ادامه توضیح میدهد که این عیب ظاهرا بزرگ، ممکن است مزیتی برای آقایان باشد. او معتقد است مصرف انرژی کمتر در سیستم ایمنی آقایان، از نظر تکاملی انرژی بیشتری را در اختیار بخشهای دیگر مانند تولیدمثل، رشد و … گذاشته است. او همچنین معتقد است تنبلی مردها در هنگام بیماری، که همیشه برای خانمها عصبانی کننده است، ممکن است منشائی طبیعی داشته باشد. او در این زمینه مینویسد:” دراز کشیدن بر روی مبل، بیرون نیامدن از تخت خواب یا کمک گرفتن از دیگران برای انجام فعالیتهای روزانه ممکن است همه رفتارهای تکاملی باشند که از آنها در برابر شکارچیها(بیماریها) محافظت میکند.
پس خانمها توجه کنید: دفعه بعدی که همسرتان زنگ بالای تخت را به صدا در آورد تا مجددا تقاضای سوپ و کراکر کند، آن هم درحالیکه شما همین یک ساعت پیش این کار را انجام داده بودید، سعی کنید او را درک کنید. هر چه باشد، تقصیر او نیست که شما از نظر تکاملی قویتر از او هستید!