یک معلم معمولا از کیفیت روشهای تدرس خود و تاثیر آن آگاه نیست. آنها بدون شک میتوانند سوالهای درسی بپرسند و آزمون بگیرند ولی همیشه مشخص نیست علت نمرههایی پایین دانشآموز قدرت یادگیری او است یا روش تدریس معلم.
هوش مصنوعی ممکن است به کمک این قضیه بیاید. محققان دانشگاه دارتموث یک الگوریتم یادگیری ماشینی ایجاد کردند که فعالیت مغز انسان را میسنجد تا مشخص شود چه قدر خوب یک مفهوم بیان شده را درک میکند.
این تیم از تعدادی دانشجویان مهندسی سال اول و بالاتر دانشگاه خواستند در چند آزمون استاندارد شرکت کنند و در حین این که پشت یک اسکنر افامآرآی (fMRI) نشستهاند به سوالاتی در مورد تعدادی تصویر پاسخ دهند.
سپس، آنها از الگوریتم یادگیری ماشینی برای ایجاد «امتیازهای عصبی» استفاده کردند که میتوانست عملکرد یک دانشجو را پیشبینی کند. هرچه بخشهای خاصی از مغز بیشتر روشن شدند، امکان تصمیمگیری در مورد این که دانشجو مفاهیم را خوب درک کرده است یا نه، سادهتر بود.
البته قرار نیست در محیطهای آموزشی مغز شما اسکن شود و برای تحقیقات فعلی نیز محدودیتهایی وجود دارد. به عنوان مثال، این محققان روی یادگیری STEM تمرکز کردند و مشخص نیست آیا مغز انسان در کلاس ادبیات نیز چنین واکنشی از خود نشان میدهد یا نه.
از امتیازهای عصبی همچنین تنها برای نشان دادن دانشهای محدودی میتوان استفاده کرد. گرچه این دستاورد میتواند به معلمها کمک کند روش تدریس خود را با شناسایی تکنیکهایی اصلاح کنند که برای اکثر دانشآموزان مفید باشد.
منبع: engadget.com