از این لینک قسمت اول، از این لینک قسمت دوم، از این لینک قسمت سوم، از این لینک قسمت چهارم و در نهایت با کلیک روی این لینک به قسمت پنجم مقاله 20 عکس تاریخ ساز، 20 برگ از تاریخ دسترسی داشته باشید.
عکس هشتم: گاندی و چرخ چرخان
این عکس توسط مارگارت بورک وایت ثبت شده است. عکس معروف از گاندی که او را مشغول ریسندگی پشم نشان میدهد. زمان ثبت تصویر به سال 1946 باز میگردد.
در آن سالها کارکردن زنها یک روند عادی نبود. مردم بخش بزرگی از جامعه را نادیده میگرفتند. در همان تاریخ مارگارت بورک وایت نام خود را به عنوان اولین عکاس زن مجله لایف ثبت کرد.
یک فرصت کمیاب پیش پای او قرار گرفت. فرصتی که او را در کنار یکی از رهبران تاثیر گذار تاریخ قرار داد. آیا رسیدن به رهبر هند کار سادهای بود؟ جواب یک خیر محکم است!
فرصت رویایی مارگارت به کابوس تبدیل شد. قبل از دسترسی به رهبر هند مجبور شد تا با چالشهای زیادی رو به رو شود. یکی از چالشهای بزرگ، چرخ چرخان خانه او بود.
آنچه که به چشم مشاهده میکنیم، سومین تصویر است. دو عکس اول به دلیل مشکلات فنی موفق نبود. دو سال بعد از ثبت این تصویر، گاندی ترور شد. بورک وایت الگو و یک نماد برای عکاسان جوان است.
نترس بود و به مکانهایی سفر میکرد که بسیاری از مردان جرات سفر به آنجا را نداشتند. زندگی او برای شما جذاب است؟ فیلم دابل اکسپوشر (Double Exposure) را تماشا کنید. زندگی یک فرد موفق میتواند الهام بخش باشد.
عکس نهم: دختر کارخانه پنبه
این عکس توسط لوئیس هاین ثبت شده است. زمان ثبت تصویر به سال 1908 باز میگردد. ثبت آن تصویر یک زخم کهنه را روی میز گذاشت: حقوق کودکان کار. کمیته ملی کار کودکان در سال 1904 تاسیس شد.
آنها برای حقوق کودکان، کار میکردند. ابزار مبارزه آنها چه بود؟ نشان دادن واقعیت. آنها متوجه شدند که قدرتمندترین ابزار به تصویر کشیدن چهره واقعی کودکان است.
کمیته اعتقاد داشت دیده شدن این تصاویر شهروندان را برای تغییر بیدار میکند. لوئیس هاین از طرف آن کمیته سفر و عکاسی میکرد. در میان سفرها، در کارخانه پنبه یکی از کوچکترین کودکان کار را به چشم دید.
این تصویر مانند بنزین در آتش بود. کمیته جان تازهای گرفت تا حرکت کند. آیا حرکت آنها نتیجه بخش بود؟ در یک دوره ده ساله تعداد کودکان کار تا 50 درصد کاهش پیدا کرد.
عکس دهم: گدای روشن دل
این تصویر توسط پل استرند ثبت شده است. زمان ثبت به سال 1916 باز میگردد. پل استرند تصویر پرترهای را از یک زن نابینا ثبت کرد. تصویری که آن را خط شکن میدانیم. عکس او با پرترههای رسمی آن زمان تفاوتهای قابل توجهی داشت.
استرند با یک تصویر تغییرات را به تصویر کشید. مهاجرین از کشورهای مختلف به آمریکا وارد میشدند و حرکت را به چشم میدیدیم. تصویر او یک سبک جدید را به عکاسی معرفی کرد.
امروز عکسهای مشابه زیادی را مشاهده میکنیم.
عکس یازدهم: بوسه میدان تایمز
زمانی که ملوانان از جنگ باز میگردند، خدمات پزشکی منتظر آنها است. حالا یکی از ملوانان آمریکایی عشق را در یک نگاه پیدا میکند. زمان ثبت این تصویر به سال 1945 باز میگردد که توسط آلفرد آیزنشتاد ثبت شده.
مردم به آلفرد میگویند: وقتی تو در بهشت آرام گرفته باشی، ما عکس تو را به یاد میآوریم. هدف آلفرد پیدا کردن لحظهای بود که داستانی را به همراه داشته باشد. او در این عکس، بعد از جنگ جهانی دوم یک داستان به یاد ماندنی را پیدا کرد.
تصویر معروف او پایان شادی بخش جنگ را نشان میدهد. جنگی که سالها با رنج مردم ادامه داشت.
منبع: digitalphotomentor.com