بازار ایران به طور کلی بازاری است که داخل آن تنوع زیادی وجود ندارد اما شاید تنها جایی که خریداران برای انتخاب به مشکل می خورند و گزینه های زیادی پیش رویشان است، بازه ی قیمتی 1 الی 2 میلیارد تومان و انتخاب یک کراس اور مناسب است. در این بازه خودروهای ژاپنی، کره ای، فرانسوی و حتی آلمانی داریم و از خودروهای کوچک تا بزرگ با حجم موتورهای مختلف قابل خرید هستند. اینجاست که خریداران به مشکل می خورند و نمی دانند کدام را انتخاب کنند. دو عدد از خودروهایی که خریداران در انتخاب بین آن ها تردید دارند، هیوندای سانتافه و رنو کولیوس هستند؛ رنو کولیوسی که آمده است تا شکست نسل قبل را جبران کند و سانتافه ای که سال ها در بازار ایران موفق بوده است. تا آخر این مقایسه با روکیدا همراه باشید.
طراحی ظاهری و بدنه، کولیوس به روز!
در قسمت طراحی ظاهری باید گفت رنو کولیوس فوق العاده پیشرفت کرده است. اصلی ترین دلیلی که باعث شد کولیوس نسل قبلی در مقابل رقبایی مانند اسپورتیج و توسان شکست بخورد، طراحی ظاهری نامناسب آن بود اما امسال نه تنها طراحی کولیوس به کلی تغییر کرده بلکه یک رده بالاتر آمده و با سانتافه و سورنتو سر شاخ شده است. طراحی این خودرو مقداری حجم گرفته است و به نظر می آید که این خودرو کمی از سانتافه بزرگ تر باشد. چراغ های جلو ظاهر فوق العاده زیبایی دارند و یک لوگوی بزرگ رنو وسط جلوپنجره قرار گرفته است. این طرح، طرحی است که رنو بر روی مگان و تلیسمان اجرا کرد و هر سه خودرو جزء زیباترین خودروها در کلاس خودشان هستند. در نمای عقبی، طراحی چراغ ها بسیار زیباست و چراغ های را می بینیم که طراحی زیبایی را به خودرو بخشیده اند.
طراحی سانتافه اما طراحی آشنایی است، طراحی ای که چندین سال است به عنوان نسل سوم در کشور می بینیم. طراحی ای که آنقدر آن را دیده ایم، برایمان عادی شده است اما هنوز هم نمی توان گفت طراحی زیبایی نیست ولی باز هم نکته قابل توجهی در مورد آن وجود ندارد؛ طراحی ای نسبتا ساده و تقریبا مشابه با هیوندای توسان های جدید و ایراد خاصی از آن نمی توان گرفت. اما اگر بخواهیم واقع گرا باشیم، طراحی کولیوس زیباتر و به روزتر است.
داخل کابین کولیوس، کمی پلاستیکی اما بازهم به روزتر!
کابین رنو کولیوس، حس لوکس بودن به خاطر طراحی اش القا می کند. طراحی داخلی این خودرو خیلی زیبا و با نسل قدیم خود کاملا متفاوت است و طرح جدیدی را در پیش گرفته است. دو چیز در کابین کولیوس خیلی به چشم می آیند: اول اینکه گویا فرمان بسیار کوچک است در حالی که اینطوری نیست و صرفا به دلیل بزرگ بودن ادوات داشبورد است. دومین مورد مانیتور خیلی بزرگ آن است به طوری که می توان این خودرو را اولین خودروی داخل ایران با مانیتور خیلی بزرگ دانست. یک مانیتور 12.3 اینچی که به آن R-LINK رنو نیز گفته می شود و هر چیزی که راننده و سرنشینان نیاز داشته باشند در آن قرار داده شده است. کیفیت متریال اما خیلی سطح بالا نیست و با قیمت خودرو همخوانی چندانی ندارد اما این حس پلاستیکی بودن خیلی اذیت کننده نیست اما نسبت به خودروهایی مانند تیگوان کیفیت کمتری دارد و در مقایسه با سانتافه خیلی هم بد نیست. از لحاظ آپشن این خودرو در سطح خیلی خوبی قرار دارد.
داخل کابین سانتافه اما مانند بیرون آن با طراحی آشنایی طرف هستیم که روی تعدادی از محصولات هیوندای نیز دیده بودیم. یک پشت آمپر با بک لایت های آبی که حس خیلی القا می کنند. کابین سانتافه کابین نسبتا بزرگی است و به این دلیل که صندلی ها در جایگاه نسبتا پایینی قرار دارند، حس خیلی خوبی نسبت به نشستن در سانتافه داریم و از لحاظ آپشنی نیز هردو خودرو در سطح تقریبا مشابهی قرار دارند اما کولئوس با داشتن یک مانیتور 12.3 اینچی مولتی مدیا، 13 بلندگو از برند معروف BOSE و مانیتور راننده جذابش کار را برای سانتافه سخت می کند. سانتافه از یک مانیتور 4.3 اینچی بهره می برد و در این زمینه چندین سال عقب تر از کولئوس مانده است.
فنی و موتور، سانتافه در خطر یاتاقان زدن!
در قسمت فنی و موتور، کولیوس با یک موتور 2.5 لیتری چهار سیلندر 16 سوپاپ به میدان آمده است که حدودا 170 اسب بخار قدرت و 233 نیوتن متر گشتاور دارد و این قدرت و گشتاور را با یک گیربکس Xtronic یا همان CVT به چهار چرخ می رساند. این گیربکس CVT با ضرایب مخروطی می تواند تعویض دنده مصنوعی را القا کند و این موتور و گیربکس دقیقا همان موتور و گیربکسی هستند که روی نیسان X-Trail نیز می بینیم و این پلتفرم، پلتفرم مشترک رنو-نیسان می باشد. از لحاظ توان فنی، این خودرو نسبتا خوب است و باید دید در تست رانندگی چگونه عمل خواهد کرد.
سانتافه ای که در این تست آمده نسخه ی GTi است، نسخه ای که به دلیل پاشش سوخت دقیق تری که دارد، مشکل یاتاقان زدن ندارد و قدرت بیشتری نیز دارد. این موتور 2.4 لیتری چهار سیلندر 16 سوپاپ می تواند 188 اسب بخار قدرت و 245 نیوتن متر گشتاور تولید کند و یک گیربکس شش سرعته ی تیپ ترونیک نیز دارد. روی کاغذ به نظر می آید سانتافه کمی قوی تر باشد اما برای اینکه عملکرد دقیق این دو خودرو را بررسی کنیم باید به بخش تست رانندگی برویم.
تست رانندگی
تست رانندگی را با رنو کولیوس آغاز می کنیم. رنو کولیوس داشبورد خیلی بزرگی دارد اما با این حال دیدی که راننده به اطراف دارد خیلی خوب است و آینه های بزرگ آن نیز به اینکه اطراف را بهتر ببینیم کمک می کنند. این خودرو دوربین 360 درجه نیز دارد که در پارک کردن ها و رانندگی های داخل شهری کاربردی است. شتاب اولیه خودرو خیلی خوب است و با اینکه توان کمتری نسبت به سانتافه دارد اما به نظر می رسد شتاب بهتری داشته باشد. گیربکس CVT این خودرو عملکرد بدون تکانی دارد و هر چند که سعی کرده اند با تعویض دنده مصنوعی حس تعویض دنده ی واقعی را القا کنند اما باز هم هیچ وقت به یک خودرو که گیربکس معمولی دارد، نمی رسد و این خودرو از لحاظ لذت رانندگی کمی ضعیف است. پشت آمپر خودرو خیلی جذاب است و با توجه به حالت رانندگی ای که انتخاب می کنید، رنگ آن عوض می شود و می تواند در نوع خود جالب و جذاب باشد. ترمزهای این خودرو نقطه ی قوت آن هستند که به راحتی می توانند آن را متوقف کنند. این خودرو در حدود 10 الی 11 ثانیه از صفر به صد کیلومتر بر ساعت می رسد و نهایتا تا 190 الی 200 کیلومتر بر ساعت نیز سرعت می گیرد. مصرف سوخت این خودرو حدود 8 الی 9 لیتر در هر صد کیلومتر است که مناسب است. ابعاد خودرو خیلی مناسب شهر نیست اما سواری آن خیلی تکان ندارد و سواری نسبتا نرمی را به عنوان یک کراس اور از آن دریافت می کنیم.
بزرگ ترین مشکلی که سانتافه دارد، شتاب آن است. با اینکه این نسخه، نسخه ی GTi سانتافه است و شتاب آن حدود 1 الی 2 ثانیه از مدل MPi بهتر است اما باز هم شتاب ضعیفی دارد و گویا این موتور توانایی حمل این بدنه را ندارد. ای کاش سانتافه های شش سیلندر وارد بازار می شدند تا این ضعف را در این خودرو نبینیم. به جز شتاب، سانتافه مشکل دیگری ندارد. کمی در تعویض لاین ها لنگر زنی داریم اما سواری خودرو به طور کلی نرم است و به عنوان یک کراس اور می توان آن را قبول کرد. ابعاد خودرو مانند کولیوس بزرگ است اما این خودرو نیز سنسور دارد و کمک می کنند تا راحت تر با این خودرو رانندگی کنیم. گیربکس این خودرو عملکرد خیلی خوبی دارد و در قسمت گیربکس می تواند بهتر از کولیوس باشد اما اگر این دو خودرو کنار هم باشند، کولیوس قطعا از لحاظ شتاب جلوتر خواهد بود و در سربالایی ها و مواقعی که از کولر استفاده می کنید، افت توان کمتری خواهد داشت. مصرف سوخت سانتافه حدود 9 لیتر در هر صد کیلومتر است و صفر تا صد آن حدودا 12 ثانیه طول می کشد که عدد نسبتا زیادی است.
آقایان ایمنی!
در زمینه ایمنی هر دو خودرو بسیار خوب عمل کرده اند و هردو 5 ستاره ایمنی از سازمان های تست تصادف معتبر دارند. هردو مجهز به سیستم ترمز ضد قفل، تقسیم نیروی ترمز، کمک کننده در حرکت به سربالایی و سرپایینی و 6 ایربگ در 10 نقطه هستند و از بابت ایمنی خیال خریداران را کاملا راحت می کنند.
جمع بندی
جمع بندی در مورد کولیوس و سانتافه خیلی آسان است چرا که اگر هدفتان را از خرید خودرو مشخص کنید، خیلی راحت می توانید تصمیم گیری کنید. کولیوس خودرویی است که طراحی جذاب تر، آپشن های بیشتر و شتاب بهتری دارد. اما از طرفی فراموش نکنید که سانتافه در بازار ایران به پول نقد متحرک معروف است و این یعنی اینکه هر جای کشور که اراده کنید تا سانتافه را بفروشید، به راحتی این کار انجام می شود. قابل توجه است که سانتافه افت قیمت کمی دارد و بازار دست دوم فوق العاده خوبی دارد. اگر اهل این هستید که خودرویتان را هر چند وقت یک بار عوض کنید و وفور قطعات برایتان اهمیت دارد، حتما سمت سانتافه بروید اما فراموش نکنید که این خودرو کمی در شتاب گیری ضعیف عمل می کند و اصلا سمت مدل MPi آن نروید.
سلام کولیوس خیلی بهتر از سانتافهاست ، سانتافه دیگه ارزش قبلا رو نداره ، قبلا وقتی سانتافه رو میدیدیم حس جالبی داشت ولی الان دیگه نه ، ظاهرش تکراری و خسته کننده س ولی کولیوس اینطور نیست و من شخصا وقتی در شهر کولیوس رو میبینم خیلی خوشم میاد و همین باعث شد چند ماه پیش یکیش رو بخرم. طراحی منحصر به فرد کولیوس از نقاط قوتشه. سانتافه بر خلاف کولیوس خیلی گندهس(کسی که داشته باشه منو درک میکنه!!)
خودم تا پاییز امسال سانتافه داشتم فروختمش کولیوس ۲۰۱۸ خریدم. دیگه رنو متحول شده و مثل قبلا نیست که ته ماشیناش ال نود پلاس باشه!
سانتافه هم چون 9, 10 سالی هست که با همین فیس تولید میشه به محبوبیت نسبی رسیده مطمئن باشید اگه کولیوس هم 10 سال با این فیس خوب تولید میشد ، الان بجای همین سانتافه و ix55 و… و بسیاری از شاسی بلند های دیگه ، کولیوس رو داشتیم!!!
درست ترین مطلب درباره کولیوس و سانتافه