شروع دهه جدید با موج جدید گرایش به سمت خودروهای الکتریکی همراه شده است. حوادث ماه اول سال جدید میلادی غیرقابل پیش بینی بودن سالهای آتی را نشان میدهد. با این حال یک چیز مسلم است و آن افزایش گرایش به خودروهای الکتریکی است. جریان قدرتمند حرکت بهسوی خودروهای الکتریکی از دهه پیش آغاز شد و بهخصوص در سالهای اخیر با سرعت خیره کنندهای رشد میکند. هم زمان با گرایش روز افزون خودروسازان جهانی به تولید خودرویهای هیبریدی و تمام الکتریکی یا دست کم بهینه کردن خودرویهای بنزینی سنتی، به نظر میرسد در این دهه، شاهد تغییر و تحولات گسترده در صنعت خودروی سازی در بخشی از جهان باشیم.
این تغییرات در آمارها، بررسی و تحقیقات صورت گرفته هم قابل مشاهده است. بهطور مثال مطالعهای که اخیراً توسط یکی از شرکتهای خدماتی و حساب داری آمریکایی انجام شده نشان میدهد که مردم این کشور بیش از هر زمان دیگر به خودروهای برقی علاقهمند هستند. و البته آمریکا تنها کشوری در جهان نیست که دیدگاه کلی مردم آن در حال تغییر است. مشابه همین استراتژی در مردم کشور چین و بیشتر کشورهای اروپایی هم دیده میشود.
در این مطالعه 35 هزار مشتری در سراسر نقاط جهان مورد بررسی قرار گرفتند. در 6 کشور اصلی مورد بررسی در این آزمایش، همان طور که پیش بینی میشد، مردم بیشتر به ماشینهای الکتریکی علاقهمند شدهاند. البته کشورهای مورد مطالعه در این آزمایش به حدود 20 عدد میرسیدند. یکی از قابل توجه ترین نرخ رشد علاقه به خودروهای الکتریکی را کشور آمریکا داشت. در سال 2018 تنها 29 درصد از مردم آمریکا به برقی شدن خودروها رأی مثبت داده بودند در حالی که در سال 2019 این عدد به 41 درصد رسیده است.
شاید این آمار در ابتدا خارقالعاده به نظر برسد، ولی تنها بخشی از این افراد واقعاً برای داشتن خودروی الکتریکی مصر هستند. در حقیقت تنها 8 درصد از جمعیت آمریکا فقط به خودروهای تمام الکتریکی فکر میکند و باقی جمعیت خودروهای هیبریدی را هم در فهرست علاقهمندیهای خود دارند. یکی از بزرگترین مشکل خودروهای الکتریکی، طول مسافت طی شده با یک بار شارژ باتری است که مانع بزرگی در مقابل افزایش جمعیت طرفداران آن محسوب میشود. بیشتر مردم آمریکا در این نظر سنجی گفتهاند که خودروی الکتریکی آنها حداقل باید طول مسافتی معادل 320 کیلومتر داشته باشد. البته تعداد زیادی از خودروهای الکتریکی در حال حاضر طول مسافتی بیشتر از این مقدار دارند. حتی اگر مشکل مسافت هم کنار گذاشته شود، هنوز یک مانع بزرگ دیگر بر سر راه گسترش شمار علاقهمندان به خودروی الکتریکی وجود دارد و آن زمان مورد نیاز برای شارژ و البته هزینه اولیه خرید خودرو است.
بنابراین شاید سؤال بهتر برای پرسش آن باشد که هر فرد تا چه حد حاضر بابت الکتریکی شدن خودروی خود هزینه کند. این مطالعه نشان میدهد که حدود 58 درصد از مردم آمریکا حاضر به پرداخت بیشتر از 500 دلار برای فناوری خودروهای کاملاً خودران، نیستند! این در حالی است که هزینه ساخت و نصب فعلی سیستمی که قادر به هدایت خودکار خودروها داشته باشد بسیار بیشتر از 500 دلار است. حتی هزینه استفاده فناوریهایی که بهعنوان دستیار راننده وارد عمل میشوند هم بیشتر از مبلغ یاد شده است.
به هر حال مشخص است که مردم جهان هنوز به زمان بیشتری برای فکر کردن و آشنا شدن با ایده خودروهای خودران و ضرورت استفاده از ماشینهای برقی و حذف آلایندههای سوخت فسیلی، نیاز دارند. با این وجود، خودروهای الکتریکی هم چنان در حال پیشرفت هستند و سهم آنها از خودروهای موجود در بازار، بهتدریج بیشتر میشود.
منبع: cnet