“قطب شمال ۵برابر بیشتر از میانگین جهانی گرم شده است.”
توقف گرمایش هیچگاه اتفاق نیفتاد: کاهش آشکار روند افزایش دما بین سالهای ۱۹۹۸ تا ۲۰۱۲ که انکارکنندگان تغییرات اقلیمی را تشویق میکرد تا گرمایش جهانی را یک توطئهی ساختگی یا شوخی بخوانند، هیچگاه اتفاق نیفتاد.
واضح تر اینکه با تلاشهای دانشمندان، این توقف در گرمایش زمین کاملا رد شده است، اما تحقیقات جدید دلیل دیگری که باعث اشتباهمان شده بود روشن میکند: اطلاعات مفقود.
ژندانگ ژنگ دانشمند علوم جوی از دانشگاه فیربنکس آلاسکا میگوید که یکی از مشکلات تاریخی با اندازه گیریهای میانگین جهانی دمای هوا این است که آنها کامل نیستند.
به طور مشخصتر کمبود مطالعات انجام شده در قطب شمال که ناشی از کمبود ابزارهای اندازهگیری از راه دور است، به این معنی است که ما به طور کامل افزایش دمای قطب شمال را با چشم انداز جهانی تطبیق ندادهایم.
برای تشخیص بهتر ژنگ و همکارانش، برنامهی بینالمللی بویهی قطب شمال را برای اندازهی دمای اقیانوس شمال انجام دادند. آنها با رها کردن یک بویه (جسم کوچک شناوری که برخی از آنها برای اندازهگیری در هواشناسی استفاده میشود) در اقیانوس شمال دما را اندازهگیری و تحلیل کردند. همچنین اطلاعات جدید درمورد دمای سطح دریا که توسط ادارهی ملی اقیانوسی و جوی آمریکا (NOAA) جمعآوری شده نیز استفاده شده است.
نتایج ،طبقه گفتهی اعضای گروه، اولین مجموعه داده از دمای سطح دریاست که به شکل مناسبی قطب شمال را در گزارشهای مربوط به به اصطلاح توقف گرمایش زمین میکند که میخ دیگری بر فرضیه ی تابوت توقف گرمایش میکوبد.
ژنگ میگوید : «ما دوباره میانگین دمای جهانی را بین سالهای ۱۹۹۸ تا ۲۰۱۲ اندازهگیری کردیم و فهمیدیم که میزان گرمایش جهانی در این بازه در هر دهه به میزان ۰.۱۱۲° سانتیگراد رو به رشد بوده پیش از این گفته میشد در هر دهه ۰.۰۵° سانتیگراد در حال کاهش بوده است.»
همچنین نتایج مشخص کرده که گرمایش زمین در این بازه تا چه حد قابل ملاحظه بوده است که حضور آن در میانگین جهانی چیزی است که میتواند موجب اثبات بیشتر عدم توقف در گرمایش جهانی شود.
ژنگ میگوید: «ما پیشبینی میکنیم میزان جدید گرمایش قطب شمال بین سالهای ۱۹۹۸ تا ۲۰۱۴ در هر دهه ۰.۶۵۹° سانتیگراد برسد.»
«در مقایسه با میزان ۰.۱۳۰°سانتیگراد گرمایش جهانی پیشبینیشدهی جدید برای هر دهه، قطب شمال بیش از ۵برابر میانگین جهانی گرم شده است.»
یافتهها که براساس تحقیقات علمی گستردهای شکل گرفته مشخص میکند که توقف گرمایش زمین به شکلی که به نظر میرسیده، نبوده است.
اخیرا یک مقاله در ماه ژانویه از محققان دانشگاه برکلی کالیفرنیا منتشر شده که نتایج ادارهی ملی اقیانوسی و جوی آمریکا (NOAA) را خطایی سهوی و ناشی از اشتباه در اندازهگیری دما دانسته است.
محققان ادارهی ملی اقیانوسی و جوی آمریکا (NOAA) در سال ۲۰۱۵ اظهار کرده بودند که توقف حس شده در گرمایش زمین ناشی از مشکل در انتقال تکنولوژی چگونگی ثبت دما بوده است.
در حین اینکه دانشمندان از کشتی اندازه گیری دما به استفاده از بویه رسیدند (در طول سال های توقف) یک توده هوای سرد وارد اطلاعات شد چون بویه به طور کلی نسبت به کشتی ها آبهای سردتر را ثبت و ضبط میکند که میتواند باعث شود گرمای محیط از اطلاعات نادیده گرفته شود.
برای آشکار کردن این اشتباه، محققان ادارهی ملی اقیانوسی و جوی آمریکا (NOAA) که متوجه خطاها شده بودند اما اطلاعاتشان را تغییر داده بودند به طور رسمی متهم شدند و از آنها خواسته شد مدارکی برای تحقیقاتشان ارائه کنند اما هنوز هم متهمند.
تحقیقات دانشگاه برکلی که امسال منتشر شد از یافتههای ادارهی ملی اقیانوسی و جوی آمریکا (NOAA) دفاع کرد نتیجه ای که یکی از اعضای ادارهی ملی اقیانوسی و جوی آمریکا (NOAA) از آن به عنوان ” متعحب کننده نه، اما لذت بخش” یاد کرد.
اما موضوع این است که چه شما فراموش کنید ولتاژ بویه را تنظیم کنید یا اینکه در ثبت و تحلیل دقیق مطالعات در منطقهای به وسعت قطب شمال دچار خطا شوید، نتیجه گیری تان مانند اطلاعات تان بی ارزش است.
زک هاسفادر یکی از اعضای تیم برکلی در مجلهی ژانویه The Christian Science Monitor گفت: «ما باید دائما مراقب تاثیر پیشفرض های احتمالی ذهنی بر درکمان باشیم. هیچ سیستم اندازهگیری بینقصی وجود ندارد، مخصوصا برای مدت زمان طولانی.»
ژنگ امیدوار است که تحقیق جدید به دانشمندان – وهر شخص دیگری که درمورد تغییرات اقلیمی نگران است- کمک کند که فراموش نکنند که قطب شمال به اندازهای که به نظر میرسد دور و غیرقابلرفتن نیست.
ژنگ میگوید «قطب شمال فقط از نظر فیزیکی دور است. از نظر علمی این قطب به همهی ما نزدیک است و یکی از بخش های مهم تعادل دنیاست و بر همهی ما تاثیر میگذارد.»
این یافته ها در مجلهی Nature Climate Change منتشر شده است.
۳ دیدگاه
بسیار عالی