سه پدیده در صنعت کشاورزی که توسط تکنولوژی تغییر کرده‌است!

by مهرناز شهریاری

این پدیده درست جلوی چشم ما اتفاق می‌افتد. ربات‌ها رزومه خود را ارائه داده و مشاغل انسانی را در دست می‌گیرند. علم رباتیک تحولی است که نمی‌توانیم آن را انکار یا رد کنیم.

تاثیر این علم به هیچ صنعتی محدود نمی‌شود. صرف‌نظر از تهدیدی که برای نیروی کار انسانی به شمار می‌رود، این ماشین‌ها به منظور تضمین کارایی و اثربخشی فرآیندها و محصولات، کاهش تأخیر و افزایش خروجی کار می‌کنند.

این موضوع، به ویژه برای صنعت کشاورزی پراهمیت است. با روی کار آمدن کشاورزی عمودی، تکنولوژی منطقه کنترل‌شده (CEA) برای پرورش گیاه مورد استفاده قرار گرفت. با اختراع این تکنولوژی، مشکل آب و هوا و شرایط کشاورزی غیرقابل‌کنترل، قابل حل شد. آسمان‌خراش‌ها نیز به زمینه‌های کشاورزی تبدیل شدند.

در داخل این زمین کشاورزی، محیط‌زیست تحت کنترل و تکنیک‌های اتخاذ شده مشابه گلخانه قرار دارد. افزایش نور طبیعی با نورپردازی مصنوعی در آن‌ها انجام می‌شود. اخیرا، چراغ‌های LED برای تقلید نور خورشید با هدف رشد گیاهان، ساخته شده‌اند. در زیر، سه روش برای تغییر دادن رشد گیاه که امروزه مورد استفاده قرار می‌گیرند، معرفی شده‌است.

AeroFarms Vertical Farm 212 Rome Interior 1

۱. پیشرفت‌های شگفت‌آور تکنولوژی

ما در عصر کامپیوتر زندگی می‌کنیم و ماشین‌های مبتنی بر کامپیوتر، بسیار پرکار و خستگی ناپذیر هستند. وظایفی که وابسته به نیروی کار انسانی هستند روز به روز کاهش می‌یابند. زمانی فراخواهد رسید که تراکتور و سایر ماشین‌های کشاورزی، خودشان را می‌رانند، و دیگر هیچ کاری برای انجام دادن نداریم. طی بیست سال گذشته، صنعت کشاورزی تغییرات عظیمی را تجربه کرده‌است؛ با دیدن روش‌های شوکه کننده هوش مصنوعی در تغییر شکل صنعت غذایی، شگفت‌زده خواهید شد.

این خبر خوبی است؛ چراکه هوشمندی این ماشین‌ها مطمئناً خطاهای انسانی را کاهش می‌دهد. چگونگی پیشرفت‌های تکنولوژی حتی در بخش کشاورزی، واقعاً شگفت‌انگیز است.

با کشاورزی عمودی، مناطق شهری مجبور نیستند برای مصرف کل مواد غذایی خود، به کشاورزان روستایی تکیه کنند. از آنجایی که در شهرها فضای وسیعی برای کشاورزی وجود ندارد، مردم ساکن شهر می‌توانند از فضاهای موجود در ساختمان‌های بلند خود استفاده کنند. همچنین می‌توانند از کانتینرهای متروکه استفاده کرده و یا حتی آن را بسازند تا گیاه مورد نظر خود را، پرورش دهند.

برای جلوگیری از اتلاف وقت به منظور آبیاری و کوددهی، این دو در فرایندی به نام فرتیگیشن (Fertigation) با یکدیگر ترکیب شده‌اند. فرتیگیشن فرآیندی است که کوددهی و آبیاری با هم انجام می‌شود. کود به یک سیستم آبیاری اضافه می‌شود و اغلب توسط پرورش‌دهندگان محصولات تجاری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

۲. آسان شدن کنترل علف‌های هرز

برای مزارع کوچک، تلاش نیروی کار انسانی برای کنترل علف هرز به صورت دستی، مؤثر است. این موضوع به خاطر در اختیار داشتن مقدار زمان کافی برای دیدن و از بین بردن علف‌های هرز در زمین‌های کشاورزی است. در مقیاس بزرگ، نمی‌توان زمان و منابع مورد نیاز برای از بین بردن علف‌های هرز را در اختیار گرفت. در نتیجه استفاده از علف‌کش‌ها و ابداع ماشین‌آلات برای کمک به اسپری کردن آن‌ها، اجباری است.

اسپری کردن منظم علف‌کش، بسیاری از علف‌کش‌های غیر ضروری را در اطراف مزرعه رها می‌کند. در این صورت هم منابع از دست می‌رود و هم تلاش نیروی کار تلف می‌شود. راه‌حل آن، یک فرآیند کنترل علف هرز خواهد بود که فقط آن‌ را هدف قرار می‌دهد، سریع و کارآمد است و تاثیری بر بازده مزرعه ندارد.

بینش کامپیوتری و یادگیری ماشینی، برای تعریف مجدد کنترل علف‌های هرز، با یکدیگر ترکیب می‌شوند. ماشین هوشمند اسپری علف‌کش، راه‌حل جدیدی برای کنترل علف‌های هرز است. چراکه پس از اطمینان یافتن از حذف علف‌های هرز، از اتلاف علف‌کش جلوگیری می‌کند. این کار اصطلاحاً با «احساس و تصمیم» انجام می‌شود. بدین معنی که هر گیاهی را می‌بیند، روش مناسبی برای آن تعیین می‌کند. در حالی که نازل‌های رباتیک، علف‌های هرز ناخواسته را، بی درنگ مورد هدف قرار می‌دهند.

۳. هواپیماهای کنترل از راه دور کشاورزی و پیوند گیاهی رباتیک

هوش مصنوعی سرعت، کارایی و راحتی به ارمغان می‌آورد. با هوش مصنوعی، کارهای استرس‌زا توسط ربات‌ها اداره می‌شوند. براساس گزارشی، ریچارد هاسل، کارشناس گیاهی، رهبری گروهی از دانشمندان مرکز تحقیقاتی و آموزشی دانشگاه کلمسون را، برای انجام پروژه‌ای به عهده گرفت. آن‌ها از یک سیستم رباتیکی پرده‌برداری کردند که ریشه‌های مقاوم در برابر بیماری را، با همان سرعتی که می‌گویید سُک-سُک، به نوک قدرتمند گیاه پیوند می‌دهد.

از سوی دیگر، هواپیماهای کنترل از راه دور این امکان را برای کنترل‌کننده آن‌ها و همچنین کشاورزان فراهم می‌کنند، تا بازدۀ جنبه‌های خاصی از فرآیند کشاورزی را، افزایش دهند. منظور از جنبه‌های خاص، مدیریت احشام، افشاندن بذر، آبیاری و غیره، می‌باشد. این هواپیماهای بدون سرنشین برای نظارت و گشت زنی، از بین بردن آفت گیاهان و مدیریت کلی مزرعه، مفید هستند.

پهپاد کشاورزی

بخش کشاورزی به دنبال استفاده از فن‌آوری‌های جدید برای افزایش تولید محصولات و سودآوری بیشتر است. به طوری که بتوانند میزان مصرف ملزومات ضروری برای رشد محصولات کشاورزی (زمین، آب، کود، علف‌کش‌ها و حشره‌کش‌ها) را کاهش دهند.

در نتیجه در آینده‌ای نه چندان دور، مشاغل انسانی از دست می‌روند. در واقع، آینده صنعت کشاورزی چنین است و هوش مصنوعی فرمان را در دست دارد.

 

You may also like

Leave a Comment