تغییرات آب و هوایی چه تاثیری روی سطح اکسیژن اقیانوس‌ها داشته‌اند؟

توسط محمد امین نعمتی

تاثیر تغییرات آب و هوایی احتمالا بیشتر از چیزی که فکر کنید گسترده است. تحقیقی که از سوی اتحادیه بین‌‌‎‌المللی حفاظت از طبیعت (IUCN) انجام گرفته است نشان می‌دهد تغییرات آب و هوایی و افزایش قطعی دمای آب، سطح اکسیژن حل شده در آب اقیانوس‌ها را بین سال‌های 1960 تا 2010 به مقدار دو درصد کم کرده است.

با آن که ممکن است این مقدار اندک به نظر برسد، ولی سطح اکسیژن در مناطق گرمسیری حتی تا 40 درصد افت داشته است.

علاوه بر این، دانشمندان هشدار دادند افت اندک اکسیژن به ویژه برای ماهی‌های وابسته به انرژی و بزرگ مانند مارلین، کوسه‌ها و ماهی تن حتی می‌تواند عواقب ناگواری داشته باشد. پایین بودن سطح اکسیژن باعث می‌شود آن‌ها به سطح بالاتری از آب بیایند و در معرض خطر صید بیش از حد ماهی قرار گیرند.

تغییرات آب و هوایی چه تاثیری روی سطح اکسیژن اقیانوس‌ها داشته‌اند؟

این گزارش همچنین هشدار داده است پایین آمدن سطح انرژی می‌تواند تعادل‌های اکولوژیکی را آشفته کند و به نفع گونه‌هایی از حیات دریایی باشد که به سطح کمی از اکسیژن نیاز دارند مانند ژله ماهی (عروس دریایی) و میکروب‌ها.

IUCN می‌گوید حتی «فرآیند‌های ساده» روی زمین مانند چرخه نیروژن و فسفر می‌توانند از تغییرات آب و هوایی آسیب ببینند.

طبق گزارش این سازمان آلودگی مواد غذایی در حوزه کشاورزی و سایر منابع نیز در خطوط ساحلی یک مشکل است.

حتی اگر انسا‌ن‌ها دست به تدابیر اصلاحی بزنند، آینده می‌تواند دوران سختی برای زندگی باشد. محققان تخمین می‌زنند اگر شرایط به همین شکل پیش برود اقیانوس‌های جهان تا سال 2100 نزدیک به 3 تا 4 درصد اکسیژن خود را از دست می‌دهند که افت آن در عرض‌های جغرافیای «متوسط تا بالا» بیشتر است.

IUCN همچنین از رهبران سیاسی انتظار دارد پیشنهادات این گروه را «به صورت فوری و قابل توجه» عملی کنند تا شدت این عواقب زیاد نباشد.

یافته‌های جدید را باید در کنار تحقیقات گذشته قرار دهید تا با تصویر وحشتناکی روبرو شوید که نشان می‌دهد اگر انسان از تاثیر خود روی تغییرات آب و هوایی کم نکند چه تاثیراتی در پی خواهد داشت.

از طرف دیگر یک دلیل محکم‌تر در اختیار ما قرار می‌دهد که حتی اگر نگران بالا آمدن سطح آب دریا یا سایر مشکلات نیستیم، انتشار گازهای گلخانه‌ای را کمتر کنیم.

بر هم خوردن تعادل در اعماق دریاها می‌تواند به زنجیره غذایی لطمه بزند و یک تاثیر غیرمستقیم داشته باشد که به واسطه آن گونه‌های دریایی منابع غذایی خود را از دست می‌دهند یا بدون وجود تعداد کافی شکارچی به تعداد غیر کنترل شده‌ای تولید و مثل کنند.

منبع: engadget.com

همچنین ممکن است دوست داشته باشید

دیدگاهی بنویسید