زمین زیر بارش پر انرژی ترین فوتون‌ها، از سوی سحابی خرچنگ

by عباس رهامی
سحابی خرچنگ

یکی از علائم و سیگنال‌هایی که ستاره شناسان به بررسی آن علاقه دارند، بارش ذرات یونیزه شده از آسمان است. به این پدیده اصطلاحاً باران هوایی یا آسمانی گفته می‌شود که اطلاعات زیادی در مورد فعل و انفعالات جهان خارج از زمین در اختیار ما می‌گذارد. حالا تصور کنید عظیم‌ترین میزان بارش هوایی توسط دستگاه‌ها ثبت شود! مطمئناً اتفاقات مهمی در جهان بیرون در جریان بوده. در این مورد، این سحابی خرچنگ است که توجه فضانوردان را با پرتاب فوتون‌هایی باانرژی باورنکردنی، به خود جلب کرد.

 

بارش فوتون ها

بارش فوتون ها

مجموعه بارش آسمانی تبت (Tibet Air Shoer Array) در منطقه تحقیقاتی در تبت است. این مجموعه ۵ کیلومتر بالاتر از سطح دریا قرار دارد. ارتفاع زیاد این منطقه باعث شده آن جا محلی ایده آل برای بررسی و دریافت داده‌های ذرات زیراتمی که به سمت زمین بارش می‌کنند، باشد. ذرات زیر اتمی پس از برخورد تشعشعات پر انرژی کیهانی با جو زمین به وجود می‌آیند.
محققین مجموعه تبت به‌تازگی گزارش کرده‌اند که پر انرژی ترین فوتون‌هایی که تا به حال در زمین ثبت شده را دریافت کرده است. این نشان دهنده تشعشعات بسیار پر انرژی در جایی خارج از زمین است. سؤال این است که چه اتفاقی در خارج از زمین افتاده و منشأ این تشعشعات پر انرژی کجاست؟ دانشمندان می‌گویند احتمالاً جواب این سؤال‌ها را می‌دانند. سحابی خرچنگ

 

سحابی خرچنگ

تپ اختر سحابی خرچنگ

طبق گزارشات منتشر شده، Tibet Air Shower Gamma Collaboration فوتون‌هایی دریافت کرده که برخی از آن‌ها چند صد ترا الکترون ولت انرژی دارند. این در حالی است که تا کنون فوتون‌هایی باانرژی بیشتر از ۱۰۰ ترا الکترون ولت دیده نشده بود. فوتون‌هایی که توسط این مجموعه دریافت شد، حدود ۵۰۰ ترا الکترون ولت انرژی داشتند که بی‌سابقه است.
قدم بعدی پس از دریافت سیگنال در علوم کیهانی، ردیابی سیگنال است. در این مورد، دنبال کردن سر نخ دانشمندان را به سحابی خرچنگ رساند. به نظر می‌رسد فوتون‌هایی که این انرژی عظیم را حمل می‌کنند از سحابی خرچنگ که در واقع باقی مانده یک ستاره است به زمین آمده‌اند. این ستاره حوالی سال ۱۰۵۴ با یک سوپرنوا (یا ابر نو اختر) متلاشی شد.

احتمالاً موج شوکی که در میدان مغناطیسی اطراف تپ اختر خرچنگ ایجاد شده به الکترون‌ها و پروتون‌ها شتاب سرسام آوری داده و این ذرات زیر اتمی هم انرژی دریافت شده را به فوتون‌ها منتقل کرده‌اند.
دریافت این ذرات از سحابی خرچنگ اطلاعات جدیدی در مورد این سحابی در اختیار ما قرار می‌دهد. همچنین که به پیدا کردن دید کامل‌تر نسبت به این سحابی و درک نحوه انتشار امواج شوک در میدان‌های مغناطیسی کمک می‌کند.

منبع: futurism.com

You may also like

Leave a Comment