برنامه‌ی هجده دقیقه ای برای بازدهی بیشتر

توسط فرشته داورپناه
3 دقیقه

این روش به شما کمک می‌کند تا تمرکز خود را حفظ کنید، از حواس پرتی جلوگیری کرده و در طول روز کاری خود نتایج بهتری بدست آورید.
آیا تا به حال روز را با بهترین نیت‌ها برای انجام کارها آغاز کرده اید و در میانه‌های روز با خود فکر کنید چه اتفاقی برای بازدهی شما افتاده است؟
پیتر برگمن، نویسنده کتاب هجده دقیقه: محورهای تمرکز خود را بیابید، بر عوامل حواس پرتی غلبه کنید، و کارهای درست را انجام دهید می‌گوید: حل مشکلات کوچک و مداوم به محض بروز آن‌ها و سر و کار داشتن با ایمیل‌ها‌ و تماس‌های تلفنی می‌تواند شما را به راحتی از مسیر خود خارج کند.
او می گوید: “با تمام فناوری‌های موجود، پرت شدن حواس خیلی آسان است. در واقع، ما به طور کلی از حواس پرتی استقبال می‌کنیم زیرا ما را کارهایی که نیاز به تلاش و انرژی دارد معاف می‌کند و به ما استراحت می‌دهد.”

برگمن می‌گوید راز مدیریت موثر حواس پرتی و مدیریت موثر وقت شما داشتن یک روند همیشگی است. “این مراسم باید روندی باشد که ما آن را دنبال کنیم (مهم نیست که چه اتفاقی بیفتد) و در طول روز ما را بر اولویت‌های خود متمرکز نگه دارد.”
این مراسم هجده دقیقه ای روزانه‌ی شما برای تمرکز و افزایش بازدهی است.

یادداشت بردارید:

مرحله‌ی یک: برنامه (پنج دقیقه)

قبل از شروع روز یا بررسی ایمیل‌های خود، کارهایی را که باعث موفقیت آن روز کاری می‌شوند را در یک برگ کاغذ سفید یادداشت کنید. برگمن توصیه می‌کند پس از آن تقویم خود را بردارید و آن موارد را در زمان‌های مشخص برنامه ریزی کنید.
وی می‌گوید: “قدرت بی‌نهایتی در تصمیم گیری در مورد زمان انجام کاری نهفته است. دشوارترین و مهمترین فعالیت‌ها را در اوایل روز بگذارید وقتی حواس پرتی در کمترین سطح است و بیشترین تمرکز را دارید. اگر کل لیست شما در تقویم‌تان قرار نمی‌گیرد، اولویت خود را با بایدها قرار دهید و دوباره برنامه‌ریزی کنید.”

مرحله‌ی دو: تمرکز مجدد (یک دقیقه در هر ساعت کاری)

زنگ ساعت را روی تلفن همراه یا کامپیوتر خود تنظیم کنید تا در طول روز کاری هر ساعت به صدا در بیاید. وقتی شروع شد، از خود بپرسید که آیا از ساعت آخر به طور موثر استفاده کرده اید؟ برگمن می‌گوید این روند به شما کمک می‌کند تا وقتی حواس شما پرت شد یا از آن برنامه فاصله گرفتید، به مسیر درست برگردید.

مرحله‌ی سه: مرور (پنج دقیقه)

برگمن می‌گوید: در پایان روز، بررسی کنید چه عواملی موثر بوده، بیشتر روی چه چیزهایی تمرکز کرده اید و چه زمانی حواس شما پرت شده است. آیا آنچه را که می‌خواستید بدست آوردید؟ اگر نه، فردا چه کاری را می توانی بهتر انجام دهی؟”
به عنوان مثال، اگر صبح کار زیادی انجام داده اید اما تمرکز کردن برای شما در بعد از ظهر خیلی سخت بود، برنامه ریزی کارهایی را که نیاز به تمرکز دارند (مانند انجام فعالیت‌های بازاریابی یا گزارش‌های فروش) در اسرع وقت در نظر بگیرید. کارهای دیگر مانند بررسی ایمیل‌های خود یا نظارت بر آمار را به بعد از ظهر موکول کنید.

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟