جدیدترین روش درمان نارسایی‌های قلبی نوزادان چیست؟

توسط Avatar photoمهرناز شهریاری
2 دقیقه
درمان نارسایی قلب

پزشکان بیمارستان کودکان بوستون به تازگی نوع جدیدی از پیوند را برای درمان نارسایی‌های قلبی نوزادان استفاده می‌کنند. این پیوند باعث می‌شود نوزادانی که نارسایی قلبی دارند، بتوانند در آینده زندگی سالم و بدون مشکلی داشته باشند. این نوزادان ارگان جدیدی دریافت نمی‌کنند. در عوض پزشکان، میتوکندری یا راکیزه را از سلول‌های عضلانی نوزاد دریافت کرده و درست به قلب آسیب‌دیده آن‌ها پیوند می‌زنند.

میتوکندری در تمامی سلول‌های بدن وجود دارد. این ساختارهای تخصصی، بسیار کوچک هستند و وظیفه تنفس سلولی و انتقال انرژی موردنیاز برای انجام کار سلول را بر عهده دارند. اگر یک سلول منبع غنی از اکسیژن خون خود را از دست دهد، میتوکندری آن از بین خواهد رفت و بقیه سلول‌ها نیز از آن پیروی می‌کنند. این آسیب به میتوکندری ممکن است برای سلول‌های قلب در هنگام ایست قلب و یا عمل جراحی قلب آسیب‌دیده انجام شود؛ حتی در صورت زنده ماندن سلول‌ها ممکن است آن‌ها ضعیف شوند و قلب نتواند ضربان قلب طبیعی داشته باشد.

درمان نارسایی‌های قلبی نوزادان با استفاده از روشی جدید

درمان نارسایی‌های قلبی نوزادان با استفاده از روشی جدید

بهبود کامل نارسایی قلبی

جیمز مک کولی (James McCully) دانشمندی است که بر روی قلب بزرگ‌سالان مطالعه می‌کند. تحقیقات وی نشان می‌دهد که درباره میتوکندری‌ها، مورد قابل‌توجهی  وجود دارد. با توجه به این تحقیقات انجام شده، اگر میتوکندری را از سلول‌های عضلانی در شکم یک خوک استخراج کرده و آن را به سلول‌های آسیب‌دیده قلب حیوان تزریق کنند، قلب خوک بهبود خواهد یافت.

در سال 2015 میلادی مک کولی با یک جراح قلب نوزادان در بیمارستان کودکان بوستان به نام سیتارام ایمانی (Sitaram Emani) همکاری کرد تا با استفاده از آزمایش پیوند میتوکندری، نقص نوزاد مبتلا به آسیب‌دیدگی را در حین عمل جراحی بهبود بخشد. مک کولی پس از خارج کردن حدود یک میلیارد میتوکندری از یک قطعه ماهیچه کوچک از شکم نوزاد، آن را به قسمت آسیب‌دیده قلب کودک تزریق کرد. پس از گذشت دو روز، ضربان قلب نوزاد همانند یک قلب سالم شد.

نجات جان انسان‌ها

پزشکان براساس گزارش NYT، تکنیک پیوند میتوکندری را بر روی 11 نفر آزمایش کردند که در حال حاضر قلب 8 نفر از آن‌ها به خوبی عمل می‌کند. میزان مرگ در نوزادانی با شرایط یکسان و عدم دریافت این پیوند در حدود 65درصد بود. از 35درصد کودکان باقی‌مانده، عملکرد قلبی هیچ‌کدام از آن‌ها بهبود پیدا نکرد و یک سوم از آن‌ها باید در لیست انتظار پیوند قرار گیرند. بنابراین این روش در صورت اثبات مؤثر بودن، به بهبود زندگانی کودکانی کمک می‌کند که گزینه‌های کمتری داشتند.

یافتن کودکان بیمار برای آزمایش بالینی این روش دشوار خواهد بود. ازاین‌رو محققان تصمیم گرفتند تا آزمایش را بر روی بیماران بالغی انجام دهند که تحت عمل جراحی بای پس یا دریچه قلب قرار گرفتند. براساس نظر یکی از متخصصان بیوستاتیک در مرکز پزشکی کوه سینا به نام آنتین گلینز (Annetine Gelijns) در NYT، این عمل به‌احتمال بسیار زیاد در سال 2019 میلادی آغاز خواهد شد. بنابراین ممکن است به‌زودی اطمینان حاصل کنیم که پیوند میتوکندری‌های خود بدن، یک گزینه مؤثر برای درمان قلب‌های آسیب‌دیده است.

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟