آیا یک بیماری همه گیر جهانی می تواند بشریت را منقرض کند؟

توسط Avatar photoماهان سرمد
4 دقیقه

بیماری همه گیر جهانی یک خطر در کمین نشسته است. همه ما انسان ها یک مشکل جدی داریم، در واقع در هر لحظه یک بیماری خطرناک و مهلک می تواند به طور جدی زندگی ما انسان ها را در این سیاره  خاکی تهدید کند و تلفات مرگبار فاجعه امیزی  به بار آورد. حتی یک بیماری قادر است جان میلیون ها انسان را بگیرد.

بیماری همه گیر جهانی:یک معضل جهانی

نظر می رسد وجود یک بیماری همه گیر جهانی برای هر آدمی یک رویای وحشتناک است.اما به هر حال وجود دارد. تدروس ادهانوم مدیر کل سازمان بهداشت جهانی در اجلاس سران کشور های جهان که در دبی برگزار شده بود سخنرانی کرد و ارزیابی نسبت به این موضوع داشت که چندان خوش بینانه به نظر نمی رسد.

تدروس گفت: “مسئله بیماری همه گیر جهانی یک مشکل مربوط به آینده نیست این یک معضل جهانی است که از قدیم الایام با بشر بوده ، هست و در اینده  حتی به گونه های خطرناک تر ادامه خواهد داشت. مسئله بیماری همه گیر جهانی دقیقا در صد سال گذشته در ارتباط با بیماری مسری انفلونزا اسپانیایی اتفاق افتاد و همچنین انتظار بیماری های خطرناک تر از آن را در اینده ای نه چندان دور باید داشته باشیم. تدروس همچنین اذعان داشت که یک بیماری اپیدمی و ویرانگر در هر کشوری ممکن است در هر زمانی شروع شود و جان هزاران انسان را تهدید کند و یا حتی از بین ببرد. اما به راستی چرا، دلیل اصلی چیست،یکی از دلایل این است که ما هنوز امادگی کامل نسبت به تمامی بیماری ها نداریم و جهان اسیب پذیر است.

 بیماری همه گیر جهانی:علت اسیب پذیری

آیا این ناتوانی ما به همان اندازه در مورد عدم کشف درمان ابولا است؟ حوادث و بیماری هاری در جمعیت های حیوانی در حال افزایش است؟ موج بیماری اچ ای وی هم رو به رشد است؟

تهدید یک بیماری همه گیرجهانی ناشی از کم حوصلگی ما نیست از این جهت که از نجات خودمان خودداری می کنیم ، از این جهت که به خاطر حرص و طمع زندگی قلب خود را به درد می آوریم و به سلامتش اهمیت نمی دهیم.

تدروس اعلام کرد: “پوشش بهداشت جهانی، بزرگترین تهدید برای خطرات سلامت جهانی است.”  وی خاطرنشان کرد که با وجود این واقعیت که پوشش بهداشت جهانی  قابل  دسترس برای هر ملت در جهان، تقریبا 3.5 میلیارد نفر است، اما هنوز به خدمات بهداشتی ضروری دسترسی ندارند. تقریبا 100 میلیون نفر به دلیل هزینه پرداخت مراقبتی که از جیب خود پرداخت کرده اند، به فقر شدید رانده شده اند.

عدم پوشش و حمایت جهانی

اما نتیجه ای که این مشکل  یعنی عدم پوشش جهانی در بردارد، خطراتی است  که مردم به دکتر نمی روند. آنها به دنبال درمان نیستند. آنها بیمار می شوند اما درمان نمی شوند و می میرند.

نظارت یکی از حیاتی ترین روش های حمایتی از سازمان های بهداشت عمومی جهان می باشد، اما این سازمان ها به پول دولت هایی که در حال خدمت هستند، تکیه می کنند. مرکز کنترل و پیشگیری بیماری (CDC) اخیرا در ایالات متحده اعلام کرد که برنامه های پیشگیری از بیماری همه گیر خود را تا 80 درصد کاهش خواهد داد. به گفته  واشنگتن پست، برنامه هایی برای جلوگیری از بیماری های عفونی مانند ابولا در 39 کشور از 49 کشور که در آن مشغول به کار بوده اند، کاهش خواهد یافت.

به همین سادگی، دولت ها به بهانه این برنامه ها پول می گیرند و مشخص نیست که آیا تا به حال زمان ویژه و موثری برای رسیدگی به بیماری ها صرف کرده اند یا نه؟

AOTC Apoptosome

گذشته از همه این موارد،اجتناب از یک بیماری همه گیر جهانی که هر لحظه  سلامت بشریت را تهدید می کند،جوامع سالم به دلایل اقتصادی که از همه اپیدمیولوژیک ها،اقتصادی تر هستند، سودمند می باشند. تدروس  می گوید: “مزایای پوشش بهداشت جهانی به مراتب فراتر از سلامت است.” “سیستم های بهداشتی قوی برای داشتن یک اقتصاد  قوی ضروری  هستند. به عنوان مثال ما می دانیم که کیفیت مراقبت های قبل و بعد از زایمان یک فرد هنگامی که یک کودک متولد می شود، تأثیر مستقیم دارد، تا اینکه به زودی بتواند  با روحیه و جسم سالم به کار بازگردد. اگر ما بخواهیم فرزندانمان به اندازه کافی سالم و تندرست زندگی کنند تا بتوانند در اینده به خوبی  کار کنند و  به اعضای جامعه کمک کنند، بنابراین کیفیت مراقبت از تولد آنها در دوران کودکی را نمی توان دست کم گرفت.

تدروس تصریح کرد: “ما نمی دانیم که بیماری همه گیر جهانی کجا و چه زمانی اتفاق می افتد، اما ما می دانیم که اگر اتفاق بیفتند ، هزینه های وحشتناکی هم در زندگی انسان و هم در اقتصاد خواهند داشت.”

همین طور تدروس اذعان کرد که نمی توانیم روزی را برای این جهان تضمین کنیم که فارغ از بیماری های واگیردار و مسری باشیم. اما اگر ما از سرمایه گذاری و پشتیبانی خوبی حمایت شویم دیگر این ما هستیم که که پاتوژن ها را تحت کنترل خود در آوریم و عملکرد بهتری خواهیم داشت، همچنین عمر طولانی تری داریم.

 

منابع:  futurism  و  rokida.com

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟