به گفته محققان آژانس علمی ملی استرالیا، ویروس کووید 19 میتواند برای مدت زمان طولانیتری نسبت به ویروس آنفولانزا در سطوح و محیط فعال باقی بماند.
بعد از تحقیقاتی مشخص شده است که آنها تا 28 روز زنده خواهند بود. البته در یک محیط کاملاً کنترل شده و آزمایشگاهی. بر اساس این تحقیقات، در همان شرایط یکسان آزمایشگاهی، ویروس آنفلوانزا فقط 17 روز فعال میماند.
از قرار معلوم، دوام ویروس کرونا در مقایسه با ویروسهای دیگر بیشتر است.
“این یافتهها نشان میدهد که ویروس عامل کرونا توانایی دارد تا بیشتر از زمان معمول، در محیط اطراف زنده بماند و همچنین عفونی باقی خواهد ماند. حتی به غیر از سطوح فلزی، مانند پارچه، این ویروس تا 14 روز هم فعال میماند. حال با دریافت چنین نکاتی، اهمیت تمیز کردن و ضدعفونی کردن وسایل شخصی بسیار بالاتر خواهد رفت. اکنون که تحقیقات کاملا علمی به شما هشدار میدهد تا بدانید این ویروس میتواند بیش از دو هفته بر روی سطوح زنده بماند، باید بیشتر به نظافت و جداسازی وسایل در معرض آلوده توجه کرد. تا با سلامت کامل از خطرات ابتلا به این بیماری مصون بمانید.
در اینجا میتوانید تحقیقات جدید برای واکسن کرونا را مشاهده کنید.
در اینجا میتوانید تفاوت علائم کرونا با آنفولانزا فصلی را مطالعه فرمائید.
البته نظرات مختلفی در بابت مدت زمان دقیق زنده ماندن کووید 19 بر روی سطوح وجود دارد. همچنین آزمایشات مختلفی نیز شده است. ران اکلس، استاد دانشگاه کاردیف گفت: “به نظر من ویروسهای عفونی فقط به مدت چند ساعت در مخاط سطوح باقی میمانند.”
اخیرا نیز دانشمندان و محققان بر روی روش گسترش ویروس کووید 19 مطالعه میکنند. آنها به نتایج کارآمدی دست یافتند. طبق مرکز کنترل بیماریهای جهانی (CDC)،گسترش کووید 19 کمتر از انتقال سطوح به انسان اتفاق میافتد. بلکه شایعترین راههای انتقال قطرات تنفسی هستند که در اثر سرفه یا عطسه تولید میشوند. اگر در کنار شما یک سطح پر از ویروس در اتاق فرض کنیم، درصد ابتلای شما بسیار کمتر خواهد بود تا یک فرد مبتلا به کرونا در اتاق با شما باشد.
نتایج جدید همچنین نشان میدهد که ممکن است در فضاهای کم تهویه و محصور که اغلب شامل فعالیتهایی هستند که باعث تنفس شدیدتر میشوند، مانند ورزش، خطر ابتلا به بیماری بسیار بالاتر برود. فاصله گذاری اجتماعی و زدن ماسک بر اساس همین مطلب باید رعایت شود.
منبع خبر: engadget