تصمیم فیسبوک برای مبارزه با اطلاعات اشتباه در مورد ویروس کرونا چیست؟

توسط محمد امین نعمتی

در خبری که توسط مارک زاکربرگ منتشر شده است، او از تلاش‌های این شبکه رسانه‌ای خبر می‌دهد تا افراد از کسب اطلاعات صحیح در مورد وضعیت بیماری COVID-19 یا کرونا ویروس در منطقه خود مطمئن شوند.

زمانی که عبارت «coronavirus» را روی فیس‌بوک جستجو می‎کنید یک پاپ‌آپ یا یک کارت را در بالای نتایج جستجو مشاهده خواهید کرد که شما را برای دریافت جدیدترین اطلاعات به وب‌سایت سازمان جهانی بهداشت یا یک سازمان بهداشت محلی هدایت خواهد کرد.

فیس‌بوک تعداد جایگاه تبلیغاتی رایگان به هر تعداد که سازمان جهانی بهداشت بخواهد در اختیار آن گذاشته و پشتیبانی خود را از نیاز به این پلت‌فرم اعلام کرده است.

این شرکت همچنین در حال انجام اقداماتی برای جلوگیری از انتشار اطلاعات اشتباه در مورد کرونا ویروس و شوخی‌های فریبنده است. فیس‌بوک خیلی وقت است بابت اجازه به راه‌اندازی کمپین‌های انتشار اطلاعات اشتباه روی پلت‌فرم خود مورد انتقاد قرار گرفته است، ولی تحت کنترل گرفتن اطلاعات مربوط به COVID-19 بسیار مهم است چون یک موضوع مربوط به سلامت عمومی است و می‌تواند جان افراد را به خط بیاندازد.

فیس‌بوک برای این که مطمئن شود کاربران تنها (یا اکثرا) اطلاعات صحیح را دریافت می‌کنند، ادعاهای اشتباه یا تئوری‌های توطئه که توسط سازمان‌های جهانی بهداشت علامت‌گذاری شده‌اند را پاک می‌کند. علاوه بر این، تبلیغات محصولاتی که ادعا می‌کنند توانایی درمان این بیماری را دارند و همچنین سایر تبلیغاتی که قصد دارند از این موقعیت سوءاستفاده کنند را مسدود خواهد کرد.

زاکربرگ همچنین اعلام کرد محققان در حال استفاده از داده‌های بی‌نام شده و متراکم فیس‌بوک مانند نقشه‌های تراکم جمعیت هستند تا بتوانند در مورد نحوه شیوع این ویروس اطلاعات عمیق‌تری به دست آورند.

همکاری بنیاد گیتس و شرکت Chan Zuckerberg Initiative در اختیار محققان کامبوجی اطلاعات لازم را برای توالی‌یابی ژنوم کامل این ویروس در عرض چند روز قرار داده است.

تحقیق آن‌ها پی بردن به این قضیه که آیا افراد با ویروس تماس داشته‌اند یا نه را ساده‌تر و سریع‌تر کرده است.

مدیر ارشد اجرایی فیس‌بوک می‌گوید این شرکت همچنان به دنبال راه‌های بیشتر برای کمک است، به ویژه به دنبال روش‌هایی است که چطور خدمات فیس‌بوک می‌توانند در «تلاش‌های وسیع‌تر برای محدود کردن شیوع این بیماری» سهیم باشند.

منبع: engadget.com

همچنین ممکن است دوست داشته باشید

دیدگاهی بنویسید