زمانی که میخواهید زندگی روزمرهتان پیشرفت کنید، فقط به دنبال خرید چیزهای جدید یا تجربههای جدید برای لذت بردن نباشید، بلکه روی پرورش حس قدردانی از زندگی کار کنید.
مزایای قدردانی در زندگی بینهایت هستند و با آن که رسیدن به مقام یک انسان شاد و سالم نیاز به تلاش فراوان دارد ولی قدردانی باعث خواهد شد تحمل مسیر رسیدن به شادی به مراتب سادهتر شود.
در این مطلب قصد داریم به تعدادی دلیل انگیزهبخش اشاره کنیم که با توجه به آنها باید در زندگی شکرگذار باشد و این حس را به سایرین نیز انتقال دهید.
- خواب بهتر. شکرگذاری زمان لازم برای خوابیدن را کم میکند، مدت زمان خواب را زیاد میکند و کیفیت خواب را بهبود میبخشد.
- سرمایه اجتماعی شما را افزایش میدهد. قدردانی باعث خواهد شد افرادی مهربانتر و قابل اعتمادتر باشیم که میتواند به ما در پرورش یا عمق دادن به روابط قدرتمند کمک کند.
- سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. حس قدردانی و تحسین نشان داده شده است منجر به افزایش قابل توجه سطوح ایمونوگلوبین A در بدن میشود که نقش آن اولین خط دفاعی بدن در برابر ویروسها است.
- آرامشبخش و شفادهنده است. بخش آرامشبخش، پاراسمپاتیک، استراحت و هضم سیستم عصبی بدن به واسطه شکرگذاری فعال میشود.
- سطح استرس را پایین میآورد. قدردانی سیستم عصبی پاراسمپاتیک را فعال میکند که سطح استرس شما را کاهش میدهد.
- شما را دوستداشتنیتر میکند. دوستداشتنی بودن تمام معنای زندگی نیست، ولی قدردان بودن یقینا میتواند منجر به روابط شادتر و رضایتبخشتر با دوستان، خانواده و همسر شود.
- باعث میشود در دید سایرین بهتر باشید. قدردانی در بسیاری از فرهنگها یک حس تقوی است و میتواند منجر به افزایش احترام سایرین به شما شود.
- تصمیمگیری را بهتر میکند. نتیجه یک تحقیق نشان داد پزشکان شکرگذار بهتر بیماریها را تشخیص میدهند: «به دکترهایی که قبل از این عمل یک شکلات داده شد و در نتیجه حس قدردانی در آنها تحریک شده بود، در مقایسه با دکترهای گروه شاهد بیماریها را صحیح تشخیص دادند.»
- سطح خلاقیت را افزایش میدهد. احساسات مثبت میتوانند وسعت ذهن ما را بیشتر کنند و نتیجه آن ایدهپردازی بیشتر است.
- بیشتر ورزش میکنید. آیا بابت سالم بودن قدردان هستید؟ اگر پاسخ مثبت است، با ورزش بیشتر دوست دارید از آن محافظت کنید.
- باعث میشود متواضعتر باشید. بیان حس قدردانی میتواند حس انسان بودن را در فرد برانگیزد که همچنین ظرفیت شما برای انتقال حس قدردانی را افزایش میدهد.
- بهرهوری را افزایش میدهد. قدردانی میتواند حس اعتماد به نفس شما را افزایش دهد یعنی منابع روحی کمتری را خرج احساسات نگرانکننده یا بی امنیتیها میکنید. نتیجه آن بهبود توجه شما به کارتان است.
- قدردانی به شما در پیدا کردن دوستان جدید کمک میکند. تشکر کردن یک راه عالی برای شروع گفتگو است.
- باعث میشود بیشتر کمک کنید. افراد شکرگذار و متواضع بیشتر دوست دارند کمک کنند.
- کمک میکند به اهداف بیشتری برسید. افراد شرکتکننده در یک تحقیق که در دفترچه خاطرات خود دائما جملات قدردانی مینوشتند در مقایسه با افراد گروه شاهد به سمت اهداف خود پیشرفت بیشتری را گزارش دادند.
- سلامت روان شما را بهبود میبخشد. براساس نتایج یک تحقیق قدردانی حس شادی را افزایش و حس افسردگی را کاهش میدهد.
- کمک میکند از احساس مهربانی خود استفاده کنید. Robert Emmons در کتاب خود «ممنونم!» مینویسد «افرادی که دفترچه خاطرات تشکر داشتند احساس نزدیکی و ارتباط بیشتر با سایرین را گزارش دادند، احتمال کمک آنها به دیگران بیشتر بود و در واقع در شبکههای اجتماعی خود از سوی سایرین به عنوان افرادی دیده میشدند که مفیدتر هستند.»
- فشار خون شما را کم میکند. احساسات منفی روی قلب و سایر اندام بدن شما فشار میآورد. نتیجه قدردانی و شکرگذاری ورود سلامت و احساسات مثبت بیشتر به زندگیتان است.
- از تعداد دردها کم میکند. افراد شکرگذار میتوانند آستانه تحمل درد بیشتری داشته باشند، بنابراین قدردانی اثرات تسکین درد دارد.
- طول عمرتان را بیشتر میکند. زندگی خود را با احساسات و افکار مثبت به جلو پیش ببرید تا نتیجه آن یک طول عمر بیشتر باشد.
- کمک میکند یک رهبر موثرتر باشید. زمانی که فعل قدردانی را بهتر صرف کنید، افراد بیشتر شما را ستایش میکنند و میتوانید آنها را به سمت عملکرد بهتر هدایت کنید.
- به سایرین انگیزه میدهید. یک حس قابل توجه قدردانی همچنین روی مقدار انگیزهبخشی شما به سایرین تاثیر میگذارد.
- رفتار تهاجمآمیز و پرخاشگری را کاهش میدهد. براساس تحقیقی که در سال 2012 توسط دانشگاه کنتاکی انجام شد، افرادی که بیشتر در زندگی خود قدردانی میکنند، زمانی که مورد بازخورد منفی قرار میگیرند کمتر دست به تلافی میزنند.
- سطح انعطافپذیری و قدرت شما در بهبود از سختیها را بالا میبرد. تحقیقات نشان داده است قدردانی میتواند همچنین نقش مهمی در غلبه به آسیبها داشته باشد.
- کمک میکند حس بهتری نسبت به خودتان داشته باشید. قدردانی میتواند حس عزت نفس شما را بالا ببرد و در بعضی از موارد همچنین مقایسه اجتماعی با سایرین را کم کند.
منبع: inc.com