در دنیای کاری امروز، درآمدزایی کردن به تنهایی نمی تواند کافی باشد. در یک نظرسنجی از کارکنان شرکت های millennial و Gen-Z که توسط Deloitte انجام شده است، سه چهارم از مصاحبه شوندگان معتقد بودند که شرکت های چند ملیتی در موقعیتی هستند که می توانند چالش های اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی جهان را حل کنند.
اهمیت شرکت هایی که دارای ارزش های نیرومند هستند و تأثیر مثبت بر جامعه می گذارند، در تحقیقات موسسه MetLife تحت عنوان “نقش شرکت” مورد بررسی قرار گرفته است. بر اساس این تحقیق، یک کارمند عادی حاضر است 21 درصد درآمد روزانه کمتری داشته باشد اما با شرکتی کار کند که ارزش هایش همتراز با ارزش های وی باشد.
جای تعجب نیست که اکثر کارآفرینان موفق کسانی هستند که سعی کرده اند در کسب و کار خود حرکت و جنبشی ایجاد کنند و به این شکل، تغییری را ایجاد کنند. داشتن هدف به کارمندان انگیزه می بخشد، مشتریان باهوش را جذب می کند و به شما مسیر موفقیت را نشان می دهد.
البته یک حرکت، از هیچ به وجود نمی آید. خبر خوش آنکه مهم نیست در چه صنعتی فعالیت دارید، شما می توانید قدم های زیر را برای ایجاد تغییر بردارد.
1. از روز اول بخشیدن را شروع کنید.
شاید در نخستین روز های استارت آپ خود با مشکلات مالی زیادی مواجه باشید. زمانی که نگران سوددهی هستید، شاید آخرین چیزی که به فکرتان خطور کند، بخشش به دیگران باشد. اما در حقیقت تلاش های شما در جهت ایجاد حرکت، باید از روز اول در اولویت باشد.
یک نمونه عملی از این اصل، “تعهد یک درصد است”. این اصل شرکت ها را متعهد می کند که یک درصد از زمان، محصول و سود خود را به امور خیریه اختصاص دهند. یک درصد مقدار قابل قبولی است و قرار نیست به هیچ تجارتی لطمه وارد کند. هر استارت آپی می تواند از پس آن برآید، ولی در عوض پایه های سازمان شما را برای کار های مثبت در آینده آماده می کند.
2. تأثیرات اجتماعی مورد نظر خود را تعریف کنید.
برای ایجاد یک چهارچوب فکری بر مبنای “حرکت” در محل کار، باید تأثیرات اجتماعی مورد نظر خود را تعریف کنید. دلیلی را انتخاب کنید که برای شما و تیمتان معنیدار باشد. دلیلی که انگیزه و دید روشنی برای همه افراد درگیر در استارت آپ شما فراهم می کند. آغاز کار بر اساس تأثیرات مورد نظر، به شما در مورد تصمیم گیری های اساسی در آینده کمک خواهد کرد.
در مصاحبه ای با نشریه Business Collective، آنالیس براون از شرکت ShipCompliant می گوید: منافع اجتماعی باید نتیجه
آن چیزی باشد که شما در تلاش برای ساختنش هستید، نه یک چاره اندیشی موقت. آن اعتقاد بنیادی که تجارت شما را به جلو حرکت می دهد چیست؟ اگر بدانید که به چه دلیل کاری را انجام می دهید، راحت تر می توانید در کنار تولید محصول به منافع اجتماعی نیز اهمیت دهید.
3. محصول را با تأثیرات اجتماعی ادغام کنید.
تلاش ها در جهت ایجاد حرکت، زمانی به ثمر می نشیند که یک ارتباط واضح بین محصولات یا خدمات و انگیزه انجام کار ایجاد کنید. هرچه این ارتباط قوی تر باشد، این حرکت با اشتیاق بیشتری از طرف کارمندان و مشتریان انجام خواهد شد.
یک نمونه از این موارد، رایدسل، یک شرکت اجاره خودرو است که از وسایل نقلیه برقی استفاده می کند و با هدف کاهش آلاینده های حاصل از خودروی شخصی راه اندازی شده است. یک مطالعه موردی که توسط این شرکت انجام شده مشخص کرد که به طور متوسط، یک اتومبیل مشترک می تواند جایگزین 7 تا 12 خودروی شخصی شود. تاکنون تلاش های این برند منجر به کاهش حدود 20،000 اتومبیل در جاده های ایالات متحده شده است. بر اساس برآوردهای EPA، این میزان تقریباً از انتشار 92،000 تن دی اکسید کربن در هر سال می کاهد.
پیدا کردن رابطه و سپس برقراری ارتباط از طریق مطالعات موردی و مطالب مربوط به بازاریابی، به گسترش این ارتباط و افزایش شور و اشتیاق کمک می کند.
4. حرکت را با زندگی کاری پیوند بزنید.
گرچه خیلی از افراد دوست دارند در شرکتی کار کنند که تأثیرات مثبت بر جهان می گذارد، دیدن این تأثیرات در زندگی کاری روزمره کار آسانی نخواهد بود.
کارآفرینان باید اطمینان حاصل کنند که حرکت آن ها با فرهنگ استارت آپشان عجین شده باشد. حرکت باید در پیام رسانی، نقش افراد، مسئولیت ها و جلسات تزریق شود. کارمندان باید بطور جدی تشویق شوند تا به دنبال راه هایی برای حمایت بیشتر از حرکت برند باشند.
زمانی که کارمندان با شما همراه می شوند، می توانید تأثیر بسیار بیشتری را در استارت آپ خود ایجاد کنید. گزارشی از موسسه Your Cause نشان داد كه شركتهایی كه به مسئولیت اجتماعی اهمیت می دهند، از 13 درصد بهره وری بیشتر و 50 درصد كاهش در ميزان تغيير کارمندان برخوردار هستند.
5- مشارکت معنی دار را تقویت کنید.
یک حرکت موثر هرگز توسط یک شخص یا یک سازمان انجام نمی شود، بسیاری از حرکت های موفق از مشارکت بین افراد و گروه های همفکر حاصل می شود. کارآفرینانی که به دنبال ایجاد تغییر هستند نباید تنها به فکر سود بوده و باید از همه نظر با شرکت های دیگر همکاری داشته باشند.
شراکت در منابع می تواند تلاش های شما را بهتر به ثمر برساند، تا این که بخواهید به تنهایی این کار را انجام دهید. بر اساس گزارش روزنامه گاردین، 90 درصد از سازمان های خیریه دریافتند که به کمک شرکای خود توانستند به ارزش ها و اهداف خود دست یابند. مشارکت در منابع، شبکه ها و نیرو ها می تواند سرعت رشد شما را به شدت افزایش دهد.
هر زمان که خواستید در جامعه خود یا حتی در سطح جهانی تغییری ایجاد کنید، انگیزه ها و اهداف خود را در نظر داشته باشید. زمانی که از سازمانتان برای نشان دادن ارزش های خود و الهام بخشیدن به دیگران استفاده می کنید، می توانید همزمان با ایجاد تغییرات مثبت در اطرافتان، به موفقیت اقتصادی نیز دست یابید.