موج بعدی خودروهای برقی در راه هستند؟

by محمد امین نعمتی

وسایل نقلیه برقی بیش از ۱۰۰ سال است که مردم آمریکا را به این سو و آن سو می‌برند. در ابتدای قرن ۲۰ میلادی، یک سوم وسایل نقلیه در جاده‌ها، از باتری‌ها قدرت می‌گرفتند.

فردیناند پورشه، بنیانگذار شرکتی که خودروهای اسپرت تولید می‌کند و همچنان نام او روی این شرکت است، جزو اولین کسانی بود که یک خودرو برقی توسعه داد. این خودرو با نام P1 در سال ۱۸۹۸ رونمایی شد. حتی هنری فورد نیز در دهه اول قرن بیستم با این فناوری درگیر بود. بعدها فورد با تولید انبوه مدل تی، باعث از بین رفتن تقاضا برای خودروهای برقی شد.

موج بعدی خودروهای برقی در سال 2020 از راه می‌رسد

 

امروزه متناسب با افزایش قیمت سوخت برای مصرف کنندگان آمریکایی و بحران تغییرات اقلیمی، محبوبیت خودروهای الکتریکی احیا شده است.

اکنون بیش از ۱ میلیون خودروی تمام برقی در جاده‌های آمریکا تردد می‌کنند. همچنین ۲.۵ درصد از تمام مدل‌های جدید که در آمریکا به فروش می‌رسد را به این آمار اضافه کنید. اگر منصفانه نگاه کنیم این مقادیر در مقایسه با کشور نروژ بسیار ناچیز است.

در این کشور ۵۵ درصد از کل فروش خودروهای جدید را خودروهای برقی تشکیل می‌دهند. امروزه در آمریکا، خودروهای برقی بیش از خودروهای با گیربکس دستی به فروش می‌رسند.

با رشد فروش خودروهای برقی، خودروسازان توجه بیشتری به توسعه خودروهای برقی‌شان می‌کنند و تلاش دارند کنترل بیشتری از این بازار رو به رشد را به دست بگیرند.

در این میان، تسلا به ساخت این بازار کمک کرده است و همچنان به عنوان رهبر این صنعت فعالیت دارد. بین سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۷، تسلا مدل اس بیشترین فروش را در بین خودروهای تمام برقی داشت و فقط در سال ۲۰۱۸ توسط تسلا مدل ۳ مغلوب شد. تسلا طیف خودروهای برقی خود را با مدل‌های جدید گسترش داد.

خودروی جنجالی ۳۹۹۰۰ دلاری سایبرتراک که در ماه نوامبر سال ۲۰۱۹، در نمایشگاه خودروی لس‌آنجلس به همراه یک ATV برقی معرفی شد، بخشی از این تلاش تسلا است. همچنین این شرکت قصد دارد، تولید محصولات نیمه برقی را در سال ۲۰۲۰ و به صورت محدود در برنامه تولیدش قرار دهد.

تسلا تنها استارتاپ خودروهای برقی در بازار نیست. شرکت Polestar در ماه اکتبر اعلام کرد که اولین فروشگاه خودروهای برقی‌اش را تا پایان سال آینده در مونترال افتتاح خواهد کرد.

شرکت Lumaz کاملا مصمم است تا خودروهای لوکس کلاسیک را با قواعد قرن ۲۱ مثل کروز کنترل و ترمزهای مولد انرژی به‌روز کند. همچنین در سال ۲۰۱۹ شاهد موجی از شاسی بلندهای لوکس برقی یا هیبرید مثل بنتلی بنتایگا، آئودی ای-ترون، جگوار آی-پیس و مرسدس ای کیو سی ۴۰۰ بودیم. در پایان سال هم پورشه تایکان با تمام قدرت وارد بازار شد.

در حقیقت شما در سال ۲۰۱۹، به سختی خودروسازی را پیدا می‌کردید که مشغول ساخت پلت‌فرم خودروی برقی‌ا‌ش نباشد.

لکسوس از UX300e در نوامبر رونمایی کرد. فولکس واگن با طرح مفهومی EV Wagon، پیش از نمایشگاه خودروی لس‌آنجلس دلربایی را آغاز کرد و بلافاصله در مدت کوتاهی پس از آن، از XC40 EV پرده برداشت. تویوتا در نمایشگاه خودروی توکیو، یک نمای کلی از نمونه فوق کوچک BEV را به نمایش درآورد.

لینکلن مشغول ساخت یک شاسی بلند برقی بر روی پلت‌فرم Rivian (به نام اسکیت برد) است. لوتوس در نمایشگاه خودروی گوانگژو در ماه جولای، سوپر خودروی Evija را به عموم معرفی کرد که این خودرو فقط در مدت زمان ۹ دقیقه، به طور کامل شارژ می‌شود. نیسان در تلاش برای توسعه و ساخت یک خودروی برقی دو موتوره بر روی پلت‌فرم موفق لیف است.

بی ام دابلیو هم در همین سال شروع به پیش فروش محصولات تمام برقی مینی کوپر کرد که برای مارس سال آینده به همراه i4 (با برد حرکتی ۴۰۰ کیلومتر)، به دست مشتریان برساند. حتی سازنده لوکسی چون Karma هم، با آن بازار خاص، مشغول کار روی مدل‌های مفهومی هیبرید است.

قدیمیان این صنعت، یعنی فورد و هارلی دیویدسون نیز در تلاش برای ورود به معرکه خودروهای برقی هستند. فورد موستانگ (نماد خودروهای عضلانی آمریکایی) با مشارکت شرکت Mach-E در طراحی مجدد آن، قصد دارد به یک خودروی تمام الکتریکی تبدیل شود. از سوی دیگر، هارلی دیویدسون بعد از یک وقفه کوتاه، تصمیم به ادامه تولید موتورهای LiveWire گرفته است.

به زبان ساده، خودروهای برقی به این زودی‌ها از چرخه خارج نخواهند شد. حتی آمریکایی‌ها با آن همه علاقه به کامیون‌ها، شاسی بلندها و کراس اورها، توان مقابله با علاقه‌مندی به پیشرانه‌های الکتریکی را ندارند. مرسدس قرار است تا سال ۲۰۲۲، برای تمامی مدل‌ها حداقل یک آپشن برقی مهیا کند. جنرال موتورز نیز اعلام کرده است تا پایان دهه جدید میلادی، بیشتر مدل‌های کادیلاک را برقی خواهد کرد.

البته فقط خودروسازان نیستند که توجهشان به خودروهای برقی معطوف است. صدر اعظم آلمان، آنگلا مرکل، خواستار نصب ۱ میلیون ایستگاه شارژ خودروهای برقی تا سال ۲۰۳۰ شده است؛ این رقم ۵۰ برابر مقداری است که اکنون در دسترس است. فرانسه با یک هدف آرمانی‌تر، در پی ممنوعیت فروش خودروهای با موتور احتراق درونسوز تا سال ۲۰۴۰ میلادی است.

در آمریکا نیز رهبر اقلیت سنا، چاک شیومر، درسال جاری از طرحی ۱۰ ساله و ۴۵۴ میلیارد دلاری دفاع می‌کرد. هدف از این طرح، جایگزینی همه ۶۳ میلیون خودروی بنزینی آمریکا با خودروهای الکتریکی بود.

شیومر در مجله چاپی نیویورک تایمز چنین می‌نویسد: «نقدهای بسیاری گفته شده است که اعمال جسورانه برای تغییرات اقلیمی منجر به از بین رفتن سرمایه و مشاغل آمریکا می‌شود. اما چنین نقدهایی درست نیست. در برنامه من تخمین زده شده است که ده‌ها هزار شغل خوب و پردرآمد در این کشور به ‌وجود خواهد آمد و ایالات متحده را دوباره، تبدیل به رهبر صنعت خودرو در جهان می‌کند».

البته این مسئله استوار بر این فرض است که دموکرات‌ها در انتخابات سال آینده میلادی بتوانند حداکثر کرسی‌های کنگره را به خود اختصاص دهند.

منبع: engadget.com

You may also like

Leave a Comment