ایران به دنبال دسترسی به اینترنت تحت نظارت دولت – ایران از نگاه CNET

by عباس رهامی
دسترسی به اینترنت در ایران

باگذشت چندین هفته از نابسامانی‌هایی که پس از اعلام گران شدن بنزین ایجاد شد، هم چنان در مورد اقدامات دولت بحث می‌شود. در این میان کشورهای خارجی بیشتر از همه به‌احتمال از بین رفتن آزادی در دسترسی به اینترنت توجه دارند. در ادامه نگاهی به آینده دسترسی به اینترنت از دید CNET می‌اندازیم.

CNET: آقای روحانی اعلام کرده قصد دارد دسترسی اینترنت در ایران را به اینترنت تحت نظارت دولت تغییر دهد. یعنی به این طریق دولت اجازه خواهد داشت که فعالیت کاربران اینترنت مردم ایران را به‌طور کامل کنترل کند. این بیانیه مدت کوتاهی پس از امنیتی شدن فضای ایران که به علت افزایش قیمت بنزین و اعتراض‌های گسترده، اعلام شد.  این اعتراضات قطعی اینترنت در کشور را به دنبال داشت که در پی آن بحث داخلی شدن اینترنت مطرح شد. به این طریق دولت قادر خواهد بود اعتراضات و آشوب‌های داخلی را به‌سرعت خاتمه داده و عوامل را شناسایی کند از گسترش آن جلوگیری کند. اقدامی که بر خلاف رعایت قوانین مربوط به آزادی و فضای خصوص اینترنتی محسوب می‌شود.

در ادامه خبرگزاری CNET چنین عنوان می‌کند که: روحانی این اقدام را به یک مسئله مرتبط به امنیت ملی تبدیل کرده است. همچنین روحانی گفته که مردم ایران برای برطرف کردن نیازهایشان به خارجی‌ها (که منظور همان اینترنت است)، نیازی ندارند.

طبق باور CNET این تصمیمات به‌طور مستقیم توسط مقامات بالادست گرفته شده‌اند و به دولت و سیستم اجرایی ابلاغ شده است.

CNET با گذاشتن عینک بد بینی می‌گوید: از این پس ایرانی‌ها فقط قادر خواهند بود فقط به مطالبی و اطلاعاتی که دولت و حکومت آن را تائید می‌کند، دسترسی داشته باشند. و این یعنی افزایش سانسور اطلاعات و افزایش فشار بر رهبران سیاسی مخالف در کشور.

در ادامه CNET این موضوع را با تصمیمات مشابهی که در روسیه گرفته شده مرتبط می‌کند چرا که باور دارد: اقدام چند ماه پیش روسیه برای جدا کردن اینترنت داخلی از اینترنت خارجی و ساخت اینترنت مخصوص خود تأثیر غیرقابل انکاری بر مسیر حرکت ایران گذاشته است. مثال دیگری از اقدامات مشابه را می‌توان در دیوار امنیتی قدرتمند چین که باعث فیلتر کردن وب سایت‌ها در تحت نظارت دولت می‌شود، دید.

شاید در یک مورد بتوان حق را به CNET داد. جایی که می‌گوید: چنین اقداماتی از سوی دولت‌های کشورهای جهان و محدود کردن دسترسی مردمشان برای استفاده از اینترنت باعث افزایش احتمال سوء استفاده از قدرت نظارت، جلوگیری از تبادل ایده‌ها و پیشرفت و جدایی بیشتر میان ملت‌ها می‌شود.

منبع: futurism

You may also like

Leave a Comment