مدتی است که مدیران گوگل بهشدت از سمت دولت آمریکا تحت فشارند. گوگل بالاجبار هوآوی، یکی از بزرگترین شرکای تجاریاش را، آن هم بر خلاف قوانین، تحریم کرده است. ولی حالا دست به کار شدن هوآوی برای ورود به حوزه نرم افزار و احتمال بروز یک فاجعه امنیتی، بدجوری گوگل را ترسانده است.
چرا گوگل تحریم هوآوی را خطرناک میداند؟
ماجرا از جایی شروع شد که گوگل، هوآوی را تحریم کرد و دیگر اجازه دسترسی به گوگل استور (Google Store) و بسیاری امکانات دیگر را به این شرکت و میلیونها کاربرش نداد. این تصمیم البته واکنش متقابل هوآوی را به همراه داشت. هوآوی در حال حاضر در تلاش است تا در کوتاهترین زمان ممکن جایگزینی برای تمام آن چه گوگل از دسترسش خارج کرده، ایجاد کند.
قطع ارتباط گوگل و سیستم عامل اندرویدی که بر روی گوشیهای هوآوی نصب شده، به معنی توقف بهروز رسانی آنها هم خواهد بود. از طرف دیگر، اپلیکیشن ها و سیستم عامل ساخت هوآوی جایگزین اندروید و اپلیکیشن های رسمی و تحت نظارت گوگل میشوند. ولی اینکه این اپلیکیشن های اختصاصی هوآوی تا چه حد در مقابل هکرها میتوانند مقاومت کنند، مسئلهای است که گوگل را آشفته کرده! مسئلهای که شاید تا پیش از این ترامپ به آن فکر نکرده بود! یا شاید اهمیتی برای آن قائل نمیشد. به همین دلیل است که مدیران و رؤسای گوگل از ترامپ درخواست کردهاند که تحریم هوآوی را به تعویق بیندازد یا اینکه اساساً از این تصمیم عجیب و غیرمنطقی، صرف نظر کند.
جنگ غولهای تکنولوژی، گوگل از آمریکا در مقابل هوآوی از چین
ماه پیش ترامپ مستقیماً به گوگل دستور داد تا جلوی دسترسی هوآوی به آپدیتهای اندروید را بگیرد. هوآوی هم اعلام کرد بهکل سیستم عامل مخصوص خودش را توسعه خواهد داد. سیستم عاملی که سالهاست در دست ساخت است و حالا به نظر میرسد بهترین موقعیت برای تکمیل آن است. ترامپ 90 روز به گوگل فرصت داد تا این دستور را اجرایی کند. به نظر میرسد هر چه گوگل به موعد مقرر نزدیکتر میشود، انگیزه بیشتری هم برای فرار از این موقعیت پیدا میکند.
تصمیم تحریم نرم افزاری هوآوی از یک جهت تصمیم هوشمندانهای بوده است. ترامپ حتماً میداند که هوآوی شاید از نظر سخت افزار مستقل و پیشرفته باشد، ولی در زمینه نرم افزار حرف زیادی برای گفتن ندارد. با توجه به همین موضوع ترامپ سعی میکند هوآوی را تحت فشار بگذارد تا این شرکت مبارزه را واگذار کند. ولی هر جنگی تبعاتی دارد. ممکن است هزینه باخت هوآوی در این جنگ، یک فاجعه امنیتی جهانی و در سطح وسیع باشد.
بااینکه گوگل مجبور است از قوانین بهشدت متغیر ( و دلبخواه) این روزهای آمریکا پیروی کند، باید حواسش به امنیت میلیونها کاربری که از گوشیهای هوآوی استفاده میکنند هم باشد. بهخصوص اینکه بخش بزرگی از این کاربران در خود ایالات متحده آمریکا هستند. و این یعنی تبعات مشکلاتی که برای هوآوی به وجود میآید مستقیماً دامن گیر خود آمریکا هم خواهد شد.
ماجرای تحریم هوآوی همچنان ادامه دارد و علی رغم تلاش گوگل، هنوز چیزی تغییر نکرده است. از طرف دیگر هوآوی هم بهصورت مراحل قانونی شکایت از این اقدام گوگل را شروع کرده است. اگر دادگاه رأی را به نفع هوآوی صادر کند، گوگل حتی بیش از این تحت فشار قرار خواهد گرفت و تعیین پیروز میدان سخت خواهد شد.
منبع: engadget.com