اگر تا به حال اسم این خودرو را نشنیدهاید، باید در همین ابتدای کار بگویم که ریمک نورا ( Rimac nevera ) یکی از سریعترین خودروهای تولید شده تا به امروز است! به طور باور نکردنیای سریع است!! ما تا به امروز شاهد تولید خودورهای الکتریکیای بودهایم که از BMW M5 گرفته تا فراری SF90 را در مسابقات خط مستقیم یا همان درگ ریس، گرد و خاک دادهاند. ولی امروز ریمک نورا رکورد برادر بزرگتر خود را میشکند و آن را با لاستیکهای جادهای انجام میدهد!!!
رانندهی تست ریمک
به تازگی شرکت ریمک، نورا را در اختیار یکی از یوتوبرهای مشهور با نام Chronicles که خودروهای مختلف را در پیست مشهور کالیفرنیا یعنی فاموسو آزمایش میکند، قرار داده تا آن را به صورت رسمی در مسابقات خط مستقیم تست کند. او برای مدتی توسط رانندهی رسمی شرکت ریمک آموزش داده میشود تا بتواند خودروی ۱۹۱۴ اسب بخاری را تحت کنترل بگیرد و سپس روانهی پیست میشود.
رکورد سرعت ریمک نورا
اما اینها دلیل شما برای خواندن این مقاله نیست. پس بدون گزافه گویی سراغ رکوردها میرویم.
نورا در طول این تست، سه بار روانهی پیست شد و مرحلهی اول حتی لاستیکهای خود را گرم نکرده بود. البته باید گفت که لاستیکهای جادهای استفاده شده در این خودرو، میشلن پایلوت اسپورت 4S هستند که هرچند لاستیکهای جادهای محسوب میشوند اما بر روی پیست هم عملکرد خوبی از خود نشان میدهند.
در مرحلهی اول نورا که با لاستیک سرد وارد پیست شد، یک چهارم مایل را در ۸.۷۴ ثانیه و در سرعت ۱۶۵.۵ کایل یا ۲۶۴.۸ کیلومتر بر ساعت سرعت طی کرد. در مرحلهی دوم با چند بار دریفت کشیدن لاستیکها گرم شدند و سرعت نورا به ۱۶۷ مایل یا ۲۶۷.۲ کیلومتر بر ساعت افزایش یافت و توانست پیست را در ۸.۶۱ ثانیه زمان طی کند.
مرحلهی سوم به صورت رسمی برای ثبت رکورد تحت نظارت قرار گرفت. دوباره لاستیکها گرم شدند و اطمینان حاصل شد که در دمای مطلوبی قرار دارند. ۲.۰ ثانیه پس از فشردن پدال، نورا به ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت سرعت رسید و توانست یک چهارم مایل را در ۸.۵۸ ثانیه زمان طی کند! حداکثر سرعتی که توانست به آن دست پیدا کند، ۱۶۷.۵ یا ۲۶۸ کیلومتر بر ساعت بود. این اعداد نه تنها از رکوردهای قبلی ریمک بهتر بودند، بلکه به عنوان یک رکورد برای تمام خودروهای جادهای تولید شده محسوب میشوند.
پس از این تست، ریمک نورا به صورت رسمی، سریعترین خودرو جادهای جهان شد!
اطلاعات بیشتر
باید گفت که در ویدئوي منتشر شده تنها سه تلاش در پیست نشان داده میشود و این در حالی است که بنا بر اعلام سایت رسمی ریمک، آنها ۱۱ تلاش برای ثبت بهترین رکورد داشتهاند و در تمامی آنها از لاستیکهای جادهای میشلن استفاده کردهاند.
میرسولاف زیرچویج (Miroslav Zrncevic) به عنوان رانندهی آزمایشی ریمک میگوید: ما تا به حال نورا را روی پیست VHT ( پیستهای مخصوص درگ ریس که با نوع خاصی از قیر چسب کاری شدهاند تا بیشترین چسبندگی را ایجاد کنند ) آزمایش نکردهایم و نمیدانستیم که انتظار چه چیزی را داشته باشیم. در ابتدا زمانهای بد تری نسبت به سطوح عادی که در اروپا داشتیم به دست میآوردیم. دمای سطح پیست ۶۵ درجهی سانتیگراد بود و بنا بر آن باید تعدادی تغییرات ایجاد میکردیم. پس از چند بار آزمایش، سیستم کنترل لغزش خودرو خود را با شرایط پیست وفق داد و گشتاور مناسبی به هر چرخ منتقل کرد.
تنها تعداد کمی از افراد که شرکت ریمک آنها را انتخاب میکند میتوانند نورا را خریداری کنند. این خودرو در تعداد ۱۵۰دستگاه تولید خواهد شد و با قیمتی در حدود ۲ ملیون دلار به فروش خواهد رسید.
زیرچویج ادامه میدهد : بعد از تعدادی تغییر در تنظیمات خودرو و گرمکردن مناسب لاستیکها توانستیم نتیجهی خوبی به دست بیاوریم. با تنظیمات مناسب و رانندگی بروک ( یوتوبر معروف ) توانستیم رکورد سریعترین خودرو در زمینهی شتاب گیری را جا به جا کنیم و رکوردهای قبلی خود را بشکنیم. اما تصور میکنیم که با تنظیمات بهتر میتوانیم از این هم سریعتر برویم و رکوردها را دوباره جا به جا کنیم.
در ادامه جزئیات رکورد و مروری بر مشخصات ریمک را شاهد خواهید بود :
رکورد سرعت ریمک نورا
۰ تا ۶۰ مایل بر ساعت ( ۹۶.۵ کیلومتر ) ـ ۱.۹۰ ثانیه
۰ تا ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت ( ۶۲ مایل ) ـ ۲.۰ ثانیه
۰ تا ۱۰۰ مایل بر ساعت ( ۱۶۱ کیلومتر ) ـ ۳.۶۱ ثانیه
۰ تا ۱۳۰ مایل بر ساعت ( ۲۰۹ کیلومتر ) ـ ۵.۳۶ ثانیه
۰ تا ۱۵۰ مایل بر ساعت ( ۲۴۰ کیلومتر ) ـ ۶.۸۸ ثانیه
۶۰ تا ۱۳۰ مایل بر ساعت ـ ۳.۴۲ ثانیه
۱۰۰ تا ۱۵۰ مایل بر ساعت ( ۲۴۰ کیلومتر ) ـ ۳.۲۷ ثانیه
۱۰۰ تا ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت ـ ۲.۹۲ ثانیه
یک هشتم مایل ـ ۵.۶۲ ثانیه در سرعت ۱۳۲.۳۳ مایل بر ساعت
یک چهارم مایل ـ ۸.۵۸۲ ثانیه در سرعت ۱۶۷.۵۱ مایل بر ساعت
مروری بر مشخصات ریمک نورا
توان پیمایش ۵۵۰ کیلومتر ( ۳۴۲ مایل ) مسافت با یک بار شارژ
باتری ۱۲۰ کیلووات ساعتی
ولتاژ ۸۰۰ ولتی
تعداد سلولهای باتری : ۶.۹۶۰
۰ تا ۶۰ مایل بر ساعت ( ۹۶.۵ کیلومتر بر ساعت ) ـ ۱.۸۵ ثانیه
۰ تا ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت ( ۶۲ مایل بر ساعت ) ـ ۱.۹۷ ثانیه
۰ تا ۳۰۰ کیلومتر بر ساعت ( ۱۸۶ مایل بر ساعت ) ـ ۹.۳ ثانیه
یک چهارم مایل ـ ۸.۶ ثانیه
سقف سرعت ـ ۴۱۲ کیلومتر بر ساعت ( ۲۵۸ مایل بر ساعت )
چهار چرخ محرک
قدرت خروجی ـ ۱.۴۰۸ کیلو وات یا ۱.۹۱۴ اسب بخار
گشتاور خروجی ـ ۲.۳۶۰ نیوتن متر
چهار گیربکس جداگانه