قدرتمندترین افراد دنیای فناوری: 12 تاریخ ساز!

توسط Avatar photoامیرحسین حیدرزاده
8 دقیقه
قدرتمندترین افراد دنیای فناوری: 12 تاریخ ساز!

فناوری، به تنهایی سوار قطار پیشرفت نمی‌شود. تعداد زیادی از افراد مبتکر قطار را به سمت جلو می‌کشند. حرکت قطار، به این افراد جایزه می‌دهد.

جایزه فناوری بسیار بزرگ است. این جایزه را در دست افرادی مانند بیل گیتس، جف بزوس و ایلان ماسک می‌بینیم.

اگر روکیدا را همراهی کنید، در ادامه قدرتمندترین افراد دنیای فناوری را به شما معرفی می‌کنیم. این فهرست در مورد سال 2021 نوشته شده است.

1. ایلان ماسک

قدرتمندترین افراد دنیای فناوری: 12 تاریخ ساز!

او را تقریبا تمام کاربران دنیای فناوری، خودرو و ارتباطات می‌شناسند. در بازارهای مالی فعالیت می‌کنید؟ قطعا نام ایلان ماسک در کنار ارزهای مجازی به چشم شما خورده است.

او با یک توییت می‌تواند دنیای رمزارزها را زیر و رو کند. عده‌ای افزایش قیمت چشمگیر بیت کوین را با نام ایلان ماسک گره زده‌اند.

ماجرای افزایش قیمت بیت کوین با خودروسازی تسلا گره خورده است. ایلان ماسک گفت: شما می‌توانید با استفاده از بیت کوین یکی از خودروهای تسلا را به خانه ببرید.

بزرگ‌ترین نمایش قدرت او در مورد بیت کوین نبوده و در مورد دوج کوین است. او در ماه می سال 2021 قیمت دوج را به چند برابر رساند.

بعد از افزایش قیمت سنگین دوج کوین بود که لقب “دوج فادر” به معنی پدر دوج کنار اسم او قرار گرفت. کارهای بزرگ او به دنیای ارزهای دیجیتال تمام نمی‌شود.

ایلان ماسک تلاش می‌کند تا با استفاده از ماهواره‌های استارلینک راه و روش ارتباط با اینترنت را به شکل کامل تغییر دهد. ایلان ماسک آینده فناوری را شکل می‌دهد.

2. ویتنی ولف هِرد

قدرتمندترین افراد دنیای فناوری: 12 تاریخ ساز!

رزومه او در سن 31 سالگی واقعاً سنگین و چشمگیر است. او به عنوان مدیر اجرایی در تیندر فعالیت می‌کرد. محبوبیت ویتنی ولف از همان جا آغاز شد.

او پس از مدتی با دیگر مدیران شرکت به مشکل خورد. در ادامه مجموعه تیندر را ترک کرد تا برنامه دوست یابی خود را راه اندازی کند.

برنامه دوست یابی او بامبل نام داشت. از سال 2014 تا به امروز در حال پیشرفت و جذب کاربران است. زمانی که شما این مقاله را می‌خوانید، 100 میلیون کاربر از برنامه بامبل استفاده می‌کنند.

او با عرضه اولیه سهام بامبل در فوریه سال 2021 دارایی خود را به 1.5 میلیارد دلار رساند. ویتنی ولف جوان‌ترین میلیاردر خودساخته جهان است.

3. جک دورسی

قدرتمندترین افراد دنیای فناوری: 12 تاریخ ساز!

بنیانگذار و مدیرعامل توییتر است. در کنار این شبکه اجتماعی تاثیر گذار، شرکت خدمات مالی اسکوئر را نیز در اختیار دارد. مدت کوتاهی نیست که با جک آشنا هستیم.

توییتر در سال 2006 تاسیس شد. او تعداد حروف در متن را محدود کرد. این کار باعث شد تا در وبلاگ نویسی انقلاب شود. توییتر جنجال آفرین خاورمیانه بود.

جنجال آفرینی این شبکه اجتماعی با ریاست جمهوری دونالد ترامپ به اوج خود رسید. رییس جمهور آمریکا سوار بر این شبکه اجتماعی با کوچک و بزرگ نوشتن حروف بازارهای مالی و مناسبات سیاسی را مشخص می‌کرد.

به هر حال این رفتارهای دونالد ترامپ مورد علاقه جک دورسی نبود. او بارها حساب رییس جمهور آمریکا را تعلیق کرد. او زیر خط انتقادات زیادی قرار داشت.

هم‌چنان نیز زیر خط سوال است. از طرفی برخورد یک شبکه اجتماعی با قویترین مرد روی زمین عجیب بود. موارد بسیاری را از گذشته جدا کرد.

یک شهروند عادی که ریاست توییتر را در دست دارد، می‌تواند میکروفون رییس جمهوری آمریکا یا هر شخص دیگری را از جلوی او بردارد. این حجم از قدرت فناوری در دنیای امروز عجیب به نظر می‌رسد.

4. ما هواتنگ

قدرتمندترین افراد دنیای فناوری: 12 تاریخ ساز!

نام او را قطعا کم‌تر از دیگران شنیده‌اید. او بنیانگذار و مدیرعامل “تِنسِنت” است. با ارزش‌ترین شرکت در آسیا و یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های فناوری در جهان به حساب می‌آید.

این شرکت علاقه‌ای به فعالیت در چشم کاربران ندارد. دلیل حرکت در سایه را نمی‌دانیم اما به سختی زیر آفتاب دیده می‌شود. از طرفی قطعا نام محصولات او را شنیده‌اید.

وی‌چت یکی از پیام رسان‌های موفق بازار حساب می‌شود. در دنیای شبکه‌های اجتماعی با معرفی تیک تاک حرکت بزرگی انجام داد. جدا از کشورهای آسیایی، تیک تاک را در کشورهای غربی هم می‌بینیم.

5. دانیل یک

قدرتمندترین افراد دنیای فناوری: 12 تاریخ ساز!

اسم او به زبان انگلیسی Daniel Ek نوشته می‌شود. او بنیان گذار و مدیرعامل شرکت سوئدی اسپاتیفای است. بسیاری از مردم شرکت و خدمات او را همراه با پخش موسیقی می‌شناسند.

ماجرا از سال 2019 کمی تغییر کرد. این شرکت قدم به قدم سازندگان پادکست را به نرم افزار خود دعوت کرد. امروز که این مقاله را می‌خوانید، اسپاتیفای یکی از بازیگران اصلی دنیای پادکست به حساب می‌آید.

یکی از بزرگ‌ترین پیشنهادات اسپاتیفای به یکی از سازندگان پادکست، 100 میلیون دلار به جو روگان بود. این پیشنهاد برای انتقال پادکست محبوب او به شکل انحصاری به اسپاتیفای انجام شد.

اسپاتیفای در زمینه پخش پادکست درست پشت سر اپل پادکست قرار دارد. اگر اپل کمی از بازی عقب بماند، اسپاتیفای رتبه اول را در به دست خواهد آورد.

بر اساس گفته‌های این شرکت آن‌ها قمار بزرگی انجام داده‌اند. اگر تمام کارها درست پیش برود، آن‌ها تا انتهای سال 2021 اپل پادکست را پشت سر می‌گذارند. شما چطور فکر می‌کنید؟

6. سوزان ووچیچی

Screenshot 2021 07 25 052646

او به عنوان کسی که روی صندلی ریاست یوتوب می‌نشیند و در تاسیس گوگل شرکت داشته تاثیر زیادی در دنیای فناوری دارد. به هر حال نام گوگل با فناوری گره خورده.

در گذشته او در سرویس ویدئو گوگل کار می‌کرد. زمانی که گوگل یوتوب را خریداری نکرده بود، آن دو رقیب یکدیگر بودند. سوزان ووچیچی آینده را در خشت خام می‌دید.

او به گوگل پیشنهاد کرد تا یوتوب را بخرند. این کار در سال 2006 انجام شد. او با مدیریت درست یوتوب موفق شد تا کاربران زیادی را به این پلتفرم دعوت کند.

یوتوب دومین وب سایت محبوب دنیا است. رسیدن به این عنوان سوزان ووچیچی را تا قدرتمندترین زن در دنیای اینترنت بالا برد.

7. توبیاس لوتکه

قدرتمندترین افراد دنیای فناوری: 12 تاریخ ساز!

او بنیان گذار و مدیر عامل شاپیفای است. توبیاس از 12 سالگی با کد نویسی بازی‌های رایانه‌ای به دنیای فناوری وارد شد. شور و اشتیاق او نتیجه داد.

تا ماه می 2021 در حدود 1 میلیون و 700 هزار کسب و کار از خدمات او استفاده می‌کنند. شاید باور نکنید اما خدمات او در 175 کشور دنیا فعال است.

شاپیفای بزرگ‌ترین شرکت تجارت عمومی در کانادا حساب می‌شود. او با اجاره دادن خدمات خود به کسب و کارهای کوچک به آن‌ها کمک می‌کند تا فروشگاه خود را داشته باشند.

آیا تا به حال از خدمات شاپیفای استفاده کرده‌اید؟

8. ساتیا نادلا

Screenshot 2021 07 25 052713

او از سال 1992 به مایکروسافت پیوست. ساتیا نادلا بالاخره در سال 2014 مدیرعامل شد و در نهایت سال 2021 ریاست مایکروسافت را به دست گرفت.

تلاش‌های او در شرکت مایکروسافت را نمی‌توانیم نادیده بگیریم. او بر خلاف راه و رسم قدیمی مایکروسافت عمل کرد. هدف ساتیا نادلا همکاری با شرکت‌های دنیای فناوری مانند اپل، IBM و لینوکس بود.

کاربران و سهام داران هر دو از روند کار او رضایت داشتند. سهام مایکروسافت بین سال‌های 2014 تا 2018 سه برابر شد.

این که سهام یک شرکت در بازار غیر تورمی آمریکا سه برابر شود یعنی آن شرکت پیشرفت قابل توجهی داشته است.

9. رید هاستینگز

Screenshot 2021 07 25 052723

امروز که این مقاله را می‌خوانید، ریاست نتفلیکس را بر عهده دارد. تا زمانی که تاج پادشاهی فیلم و سریال را روی سر بگذارد مسیر طولانی را پشت سر گذاشته.

او تا قبل از تاسیس نتفلیکس شغل‌های مختلفی داشت. مانند: داوطلب ارتش صلح سازمان ملل و فروشنده خانه به خانه.

در سال 1997 پایه‌های نتفلیکس را در زمین کوبید. آیا کار من در دنیای فناوری با موفقیت رو به رو می‌شود؟ سوالی که شب و روز او را رها نمی‌کرد. امروز از شما می‌پرسیم: آیا نتفلیکس موفق شده است؟

نتفلیکس انقلابی در راه و روش پخش و توزیع محتوای تلویزیونی بود. رقبای او شبکه‌های تلویزیونی بودند. شبکه‌های تلویزیونی محتوا را برای کاربران انتخاب می‌کردند.

اما نتفلیکس دست کاربران را باز گذاشت. کاربران امروز یک شبکه تلویزیونی دارند که محتوای آن را انتخاب می‌کنند!

10. آنتونیو نِری

Screenshot 2021 07 25 052733

او بعد از چند دهه کار در شرکت HP امروز ریاست و مدیریت شرکت را انجام می‌دهد. آنتونیو نری کسی بود که شرکت را برای استفاده از فناوری‌های جدید و خرید شرکت‌های فناوری محور قانع کرد.

مهم‌ترین تغییر هم‌چنان در صف عملی شدن مانده است. از سال 2022 دیگر مدل قدیمی مدیریت شرکت را نمی‌بینیم. او شرکت را از قالب شرکت خارج می‌کند.

جایگزین او مدل “تمامی موارد به عنوان خدمات” است. تغییر روند مدیریت شرکت در طولانی مدت به نفع HP خواهد بود.

11. مارک زاکربرگ

Screenshot 2021 07 25 052746

او مغز متفکر بزرگ‌ترین شبکه اجتماعی جهان است. بسیاری از مردم، مارک زاکربرگ را قدرتمندترین فرد انتخاب نشده آمریکا می‌دانند.

بعد از راه اندازی فیس‌بوک، اینستاگرام و واتساپ را خریداری کرد. او به مدیریت فیس‌بوک رضایت نداشت. هر سه شبکه اجتماعی را جمع کرد و مدیریت تمام آن‌ها را به عهده گرفت.

استراتژی بلند مدت فیس‌بوک در زمینه جذب رقبا و تولید محصولات جدید، این غول را در راس دنیای فناوری نگه می‌دارد. آیا سرنوشت نوکیا در انتظار فیس‌بوک نخواهد بود؟

12. جف بزوس

Screenshot 2021 07 25 052759

جف بزوس آمازون را پایه گذاری کرد. امروز ثروتمندترین فرد جهان است. آیا او یکی از قدرت‌های بزرگ دنیای فناوری به حساب می‌آید؟ قطعا بله!

آمازون در سال 1994 تاسیس شد. امروز بزرگ‌ترین خرده فروشی جهان به حساب می‌آید. ابتدای کار، تنها یک کتاب فروشی آنلاین بود.

جف بزوس امروز هم کتاب می‌فروشد اما در کنار آن تجارت الکترونیک، سرمایه گذاری خطر پذیر و صنایع فضایی را دنبال می‌کند.

در میان افراد قدرتمند چه ویژگی مشترکی وجود دارد؟

هر کدام از این افراد مسیر طول و درازی را پشت سر گذاشته‌اند. داستان‌ هر کدام گوش‌های شما را به شنیدن دعوت می‌کند.

در نهایت باید گفت: آن‌ها عاشق صنعتی هستند که در آن کار می‌کنند. آن‌ها ریسک‌هایی را به جان می‌خرند که دیگران این کار را نکرده‌اند.

آن‌ها برای رسیدن به امروز سخت‌تر از هر کسی تلاش کردند. داستان خود را برای کاربران روکیدا بنویسید. در بخش نظرات منتظر شما می‌مانیم.

منبع: makeuseof.com

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟