زمانیکه مردم عادی اولین بار در مورد هواپیماهای بدون سرنشین شنیدند ، کاربرد این هواپیماها فقط برای مقاصد نظامی و جاسوسی بود ، به همین علت شاید نگاه افراد در هنگام شنیدن نام آنها تا حد زیادی منفی باشد و اهداف انسان دوستانه آنها را باور نداشته باشند . اما در سالهای اخیر تکنولوژی های خلاقانه زیادی برای استفاده کارا و مفید و انسان دوستانه از این هواپیماهای بدون سرنشین برای کمک به انسانها ، حیوانات و محیط زیست ابداع شدند . هواپیماهای بدون سرنشین می توانند برای حفاظت حیوانات از خطر شکارچیان در آفریقا ، دسترسی به اینترنت در مناطقی که تا به حال به دلایل مختلف این امکان را نداشتند و کمک به انسان ها در پروژه هایی که بدون استفاده از این پرنده های کوچک امکان پیشرفت آنها وجود ندارد، به کار روند . برای مطالعه بیشتر در مورد راههای شگفت انگیزی که این هواپیماهای بدون سرنشین می توانند به انسانها و سیاره زمین کمک کنند با ما در ادامه مقاله همراه شوید :
1- مبارزه با خشکسالی از طریق بارور کردن ابرها به کمک هواپیماهای بدون سرنشین
درست است که انسان ها هرگز به یک راه قطعی کنترل آب و هوا تا به حال نرسیده اند ، اما تلاشهای زیادی در ابداع و به کار بردن مسیرهایی که بتوانند آب و هوا را تحت تاثیر قرار بدهند انجام شده است . بارور کردن ابرها ، پاشش یدید نقره به ابرها برای تحریک آنها برای باران زایی ، در حالت سنتی و قدیمی تر توسط هواپیماهای کوچک انجام میشد ، اما این عمل این روزها می تواند توسط هواپیماهای بدون سرنشین به راحتی انجام شود . درNevada در اوایل سال گذشته همچین کاری به صورت تجربی صورت گرفت و بودجه این کار توسط دولت تامین شد . هواپیماهای بدون سرنشین در ارتفاع 400 پا از زمین پرواز می کردند و یدید نقره را به داخل ابرها می پاشیدند . در حالی که انجام این عمل توسط گروه های انسانی بعید به نظر میرسید این هواپیماهای بدون سرنشین توانستند این عمل را به خوبی و با موفقیت انجام دهند و به همین علت محققان تصمیم دارند در مناطق مشابه با Nevada و California که خشکسالی به شدت رو به افزایش است از این تکنیک استفاده کنند .
2- حفاظت از حیوانات از شکار توسط شکارچیان غیر قانونی توسط هواپیماهای بدون سرنشین
در آفریقا ، شکارچیان غیر قانونی با کشتن حیوانات منجر به کاهش جمعیت بسیاری از گونه های حیات وحش در این منطقه شده اند ، به همین دلیل مقامات مسئول در پی این هستند که با ممانعت از این کار از محیط زیست و حیات وحش محافظت کنند . فیل ها و کرگدن ها از گونه هایی هستند که به شدت با این مساله تهدید شده اند . یک گروهی از محافظان و طرفداران محیط زیست و حیات وحش در زیمباوه به کمک هواپیماهای بدون سرنشین در پی نظارت و کاهش شکار غیر قانونی هستند . این هواپیماهای بدون سرنشین در سطح هوایی و وسیع تری نسبت به افرادی که در سطح زمین مشغول به محافظت هستند می توانند کارایی و سرعت بیشتری داشته باشند . علاوه بر این، این هواپیماها می توانند در شب ، زمان فعالیت بیشتر شکارچیان ، می توانند پرواز کنند و تصاویر مربوطه را ضبط کنند .
3– ارسال دارو و تجهیزات پزشکی ضروری به کمک هواپیماهای بدون سرنشین
یک شرکت اسباب بازی سازی ژاپنی به صورت ناباورانه ای منبع اصلی برای کمک های پزشکی و دارویی است ، این زمانی اتفاق افتاد که این شرکت هلی کوپترهای Hirobo HX-1 خود را در سال 2013 ساخت . این هلیکوپترهای بدون سرنشین و کوچک به نحوی طراحی شده بودند که در برابر شرایط آب و هوایی سخت مقاوم بودند و می توانستند به مناطق سخت و غیر قابل عبور و مرور سفر کنند . این هواپیماهای بدون سرنشین می توانند خون ، اعضای اهدایی ، تجهیزات پزشکی و داده های زیادی را نقل و انتقال دهند . هواپیماهای بدون سر نشین از آمبولانس های عادی خیلی سریع تر و کارا تر می توانند در مواقع اورژانسی عمل کنند .
4– ارتباط با جهان از طریق اینترنت به کمک هواپیماهای بدون سرنشین
وعده فیس بوک در مورد ارسال هواپیماهای بدون سرنشین برای اتصال به اینترنت ، بالاخره در ماه جون گذشته به انجام رسید . در اولین پرواز آزمایشی، این هواپیماهای بدون سرنیشن که با انرژی خورشیدی کار می کردند به مدت 96 دقیقه بدون اینکه به سطح زمین باز گردند ، در هوا پرواز کردند .Aquila که به خاطر اندازه و سایز تولیداتش منحصر به فرد است که البته رقیب اصلیش در طول بال بوئینگ 737 است . با وجود طول این هواپیماها، هواپیماهای بدون سرنشین Aquila به خاطر سهولت در کاربردشان معروف شده است و همینطور Facebook Connectivity Lab در حال بهبود طراحی این هواپیمای بدون سرنشین و رفع اشکالات آنها است. در آینده ، تجهیزات اینترنتی هم به اینها اضافه میشود که این هواپیماهای بدون سرنشین بتوانند در مناطق خارج از شبکه اینترنتی زمینی هم فعالیت کنند .
5- کمک به انسانها در آفریقا از راه دور با هواپیماهای بدون سرنشین
در اوایل سال جاری دو شرکت معماری معروف جهانی Foster و Partners از یک برنامه کمک از راه دور توسط هواپیمای بدون سرنشین برای مناطق دور افتاده شرق آفریقا رونمایی کردند . این پروژه در اصل ساخت یک فرودگاه برای پرواز هواپیمای بدون سرنشین است که می تواند در اندازه های مختلف ساخته شود و کمک ها را از جوامع مختلف شامل تجهیزات پزشکی و الکترونیکی و قطعات یدکی به این مکانها انتقال دهد . این فقط یک طراحی ذهنی نیست . سه ساختمان اول این پروژه انتظار میرود تا پایان سال 2020 تکمیل شوند .
6– ساخت و ساز از راه دور با هواپیماهای بدون سرنشین
هواپیماهای بدون سرنشین در اصل ربات های پرنده هستند . آنها می توانند با الگوها و جهت یابی های خاصی برنامه ریزی شوند و بسته به تجهیزات و امکانات شان می توانند وظایف محول به خود را بدون کمترین دخالت انسانی انجام دهند . در یکی از این برنامه های طراحی شده ، یک ربات پرنده توانست به شکل ماهرانه و کاملا مستقل یک پل طنابی 24 متری را که به اندازه کافی قوی و مستحکم بود بسازد . اجرای این پروژه هواپیمای بدون سرنشین ثابت کرد که این ربات های پرنده می توانند در بسیاری از صنایع و مشاغل در آینده به کار روند .
2 دیدگاه
این مطلب خیلی عالی بود
مثل همیشه عالی