چگونه فرایند تحلیل و بررسی اینستاگرام را اجرا کنیم؟

توسط سمیرا گلکار
12 دقیقه
تحلیل و بررسی اینستاگرام

چه چند ماه است که از اینستاگرام استفاده می‌کنید و چه چند سال، در هر صورت اجرای یک بررسی کامل از عملکرد خودتان در اینستاگرام ایده بدی نیست.

اما بهترین راه تحلیل و بررسی اینستاگرام چیست؟ قرار است در این مطلب به پاسخ این سوال بپردازیم و بهترین روش‌های بررسی عملکردتان در اینستاگرام را به شما آموزش دهیم.

تحلیل و بررسی اینستاگرام چیست؟

تحلیل و بررسی اکانت اینستاگرام، با هدف اطمینان از همسو بودن وضعیت اکانت شما با اهداف کسب و کارتان انجام می‌شود.

این کار به نوعی مثل خانه تکانی است اما این بار به جای خانه شما به اکانت اینستاگرامتان سر و سامان می‌دهید.

هدف نهایی اطمینان از این است که همه پست‌ها، استوری‌ها، ریل‌ها و ویدیوهای IGTV با قصد و هدف درست طراحی و منتشر شده و به شما برای رسیدن به اهداف کسب و کارتان کمک کنند.

چگونه تحلیل و بررسی اینستاگرام را انجام دهیم؟

اجرای فرایند تحلیل و بررسی بر روی اکانت اینستاگرام از آنچه که به نظر می‌رسد راحت تر است. این فرایند ساده به رشد و رونق کسب و کار شما کمک زیادی می‌کند.

برای اجرای تحلیل اینستاگرام اول باید اهداف و شاخص‌های کلیدی عملکرد کسب و کارتان را مشخص کنید چون این دو پایه و اساس استراتژی شما را ایجاد می‌کنند.

پس از آن می‌توانید وضعیت حضورتان در اینستاگرام را تحلیل و بررسی کنید از زیبایی اکانتتان گرفته تا هشتگ‌هایی که استفاده می‌کنید.

اگر به دنبال راهنمایی جامع برای بررسی و تحلیل عملکرد اکانت اینستاگرام خودتان هستید، پس با ما همراه باشید و مراحل زیر را دنبال کنید.

گام اول: اهداف خودتان در اینستاگرام را تعیین کرده و شاخص‌های کلیدی عملکردتان را مشخص کنید

قبل از هر گونه تحلیل و بررسی، اول باید یک مرحله به عقب برگشته و اهداف خودتان از بازاریابی با اینستاگرام را مشخص کنید.

در این زمینه، اکانت اینستاگرام شما باید مکمل سایر تلاش‌های بازاریابی شما باشد.

پس برای شروع از خودتان بپرسید که اهداف کسب و کارتان چیست و آیا این اهداف با اهدافی که در اینستاگرام دنبال می‌کنید سازگاری دارند؟

مثلاً اگر مالک یک کسب و کار نوپا هستید، شاید تمرکز شما جلب توجه و شناخته شدن بین مشتریان هدف باشد. در نتیجه هدف شما در اینستاگرام افزایش نرخ تعامل و تعداد فالورها است.

در مقابل اگر یک برند شناخته شده هستید، شاید هدف شما فروش هر چه بیشتر محصولاتتان باشد. برای رسیدن به این هدف در اینستاگرام، می‌توانید استراتژی‌هایی برای جذب ترافیک از طریق ابزارهای خرید اینستاگرام طراحی کنید.

پس از تعیین اهداف، باید روشی برای ارزیابی دقیق آنها پیدا کنید. برای انجام این کار می‌توانید چند شاخص کلیدی تعریف کنید که هر کدام با هدف دنبال کردن وضعیت یک هدف طراحی شده باشند.

شاخص کلیدی عملکرد به هر معیاری گفته می‌شود که بتوان از آن برای ارزیابی میزان دستیابی به یک هدف خاص استفاده کرد. مثلاً اگر هدف شما افزایش سطح تعامل باشد، باید شاخص کلیدی عملکرد شما تعداد کامنت‌ها، لایک‌ها و پیام‌هایی باشد که دریافت می‌کنید.

گام دوم: ابزارهای بازاریابی خودتان را بازبینی کنید

پیش از پرداختن کامل به جزئیات استراتژی محتوای خودتان، کمی وقت صرف کرده و جریان کلی اکانت اینستاگرام خودتان را بررسی و بازبینی کنید.

ابزارهای خیلی زیادی هستند که به اجرای این فرایند کمک کرده و باعث صرفه جویی در وقت و هزینه‌های این کار می‌شوند.

later

با استفاده از Later می‌توانید تعداد بیشماری پست اینستاگرام را ظرف کمتر از 20 دقیقه برنامه ریزی و زمانبندی کنید.

Later ده‌ها قابلیت مختلف دارد که به ارتقای استراتژی اینستاگرام شما کمک می‌کنند از جمله:

  • زمانبندی و انتشار خودکار پست‌های اینستاگرام
  • پیش نمایش فید با استفاده از Visual Instagram Planner این ابزار
  • جمع آوری محتوای تولید شده توسط کاربران از طریق منشن‌ها، تگ‌ها، هشتگ‌ها یا جستجوی پروفایل و اضافه کردن مستقیم آن به بخش Media Library
  • نوشتن کپشن به صورت انبوه از طریق کامپیوتر
  • نظارت بر فید و تحلیل استوری‌ها از طریق یک داشبورد مفید و کاربردی
  • پاسخ دادن به کامنت‌ها با کامپیوتر
  • انتشار خودکار اولین کامنت (روشی برای مخفی کردن هشتگ‌ها با درج آنها در کامنت به جای کپشن)

بعلاوه، ابزار دیگری به اسم Linkin.bio هم وجود دارد که کل فید شما را قابل کلیک کردن می‌کند تا بتوانید فالورهای خودتان را به سمت سایت یا وبلاگتان هدایت کنید.

Linkinbio

با Linkin.bio نیازی به تغییر پیوسته فراخوان یا URL در بیوی اینستاگرام خودتان ندارید و می‌توانید برای همه پست‌ها یک صفحه لندینگ بسازید.

گام سوم: ارزیابی سطح تعامل

بررسی سطح تعامل اینستاگرام هم اهمیت زیادی دارد. چه اینفلوئنسر هستید و چه مالک یک برند، این سوالات را از خودتان بپرسید:

  • آیا به کامنت‌ها و دایرکت‌ها پاسخ می‌دهید؟
  • آیا کسب و کارها و افراد مشابه به خودتان را دنبال می‌کنید؟
  • آیا با سایر اکانت‌ها تعامل برقرار می‌کنید؟
  • آیا محتوای تولید شده توسط کاربران را جمع آوری می‌کنید؟
  • آیا فعال ترین فالورها را تحت نظر دارید؟

شاید تعامل برای هر فردی معنای متفاوتی داشته باشد اما در نهایت، تعامل یعنی داشتن ارتباطی دو طرفه با فالورها.

اینستاگرام، محلی برای اجتماع سازی است و تحقق این هدف مستلزم برقراری روابط دو طرفه با مردم است. ممکن است این کار با صرف 30 دقیقه در روز برای پاسخ دادن به پیام‌ها انجام شود یا صرف یک ساعت در روز برای تعامل با اکانت‌های مشابه.

ارزیابی سطح تعامل

پاسخ دادن به پست‌هایی که برند شما در آنها تگ شده هم اهمیت دارد.

به هر حال این افراد به قدری به برند شما علاقه دارند که درباره آن مطلب منتشر کرده اند پس شما هم باید در مقابل به آنها علاقه نشان دهید.

و اگر محتوای تولید شده توسط کاربران که در آنها تگ شده اید با اهداف اینستاگرامی شما همخوانی دارند، می‌توانید آنها را در پست یا استوری خودتان دوباره منتشر کنید. معمولاً این کار باعث می‌شود که کاربران به پست کردن مطلب و صحبت کردن درباره شما ادامه دهند و این یعنی یک حرکت برد برد برای شما.

تگنکته: اگر برای انجام این کار با دشواری روبرو شدید، می‌توانید از قابلیت‌های Later برای دنبال کردن محتوای تولید شده توسط کاربران استفاده کنید تا به شما برای مدیریت و بررسی این محتوا کمک کند.

گام چهارم: محتوایی که در اینستاگرام منتشر می‌کنید را بازبینی کنید

برای رشد و توسعه اکانتتان باید استراتژی محتوای شما خلاقانه و جذاب باشد.

آیا از انواع فرمت‌های محتوایی اینستاگرام به نفع خودتان استفاده می‌کنید؟

فرمت‌های مختلفی که می‌توانید منتشر کنید بسیار زیاد و متنوع هستند از جمله: استوری، پست، ریل، IGTV، لایو اینستاگرام، راهنمایی (Guides) و پست‌های مخصوص خرید محصولات.

انواع فرمت های محتوایی اینستاگرام

ترکیب محتوای مورد استفاده شما باید جامع و کامل بوده و یک بازنمایی کلی از برند شما ارائه کند. بعلاوه، به اشتراک گذاشتن ترکیبی از فرمت‌های مختلف باعث می‌شود که جذابیت و تازگی مطالب شما برای مخاطبانتان حفظ شود.

علاوه بر این مشخص شده که اینستاگرام به فرمت‌های جدید اهمیت بیشتری می‌دهد و آنها را بیشتر نمایش می‌دهد پس بهتر است همیشه سعی کنید از قابلیت‌های جدید مثل ریلز و لایو روم‌های اینستاگرام استفاده کنید.

علاوه بر فرمت‌های مورد استفاده، باید به اینکه محتوای شما از نظر بصری از برندتان حمایت کند هم توجه داشته باشید. مثلاً آیا از پست‌هایی که اخیراً منتشر کرده اید، مشخص هست که برند شما مربوط به چه حوزه‌ای است یا خیر؟

برای مثال اگر یک فروشگاه آنلاین دارید، باید کاری کنید که محصولات شما در مرکز و محوریت اصلی بازاریابی محتوای شما باشد – با استفاده از یک ترکیب سالم از تصاویر بازاریابی و محتوای جذاب مربوط به سبک زندگی.

و البته بازبینی استراتژی استوری را هم فراموش نکنید.

اغلب مواقع استوری‌های اینستاگرام راهکاری محاوره‌ای برای برقراری ارتباط با مخاطبان محسوب می‌شوند و این ویژگی می‌تواند برای افزایش سطح تعامل، ایجاد آگاهی نسبت به برند، جذب ترافیک به سمت سایت و حتی فروش مفید باشد.

استوری های اینستاگرامیکی از بهترین روش‌ها برای برنامه ریزی و پیگیری استراتژی استوری‌های اینستاگرام، زمانبندی استوری‌ها با استفاده از ابزار زمانبندی استوری Later است.

زمانبندی استوری

برنامه ریزی برای مطالب پیش از انتشار آنها به شما کمک می‌کند تا انسجام بصری مطالب را حفظ کنید و آنها را با نظم و ترتیب بیشتری منتشر کنید که این ویژگی‌ها برای جذب فالور اهمیت زیادی دارند.

گام پنجم: بررسی تلاش‌های صورت گرفته برای برندسازی، لحن کلی و ظاهر برندتان

حالا که انواع محتوا را در نظر گرفتید، گام بعدی شما توجه به ظاهر برندتان، لحن کلی و زیبایی آن است.

این عوامل در ایجاد اولین تأثیر بر کاربران نقش مهمی دارند و می‌توانند در تصمیم گیری‌های کاربر برای دنبال کردن یا نکردن شما تعیین کننده باشند.

پس عکس پروفایل، کاور ‌هایلایت‌ها و 9 پست اخیر صفحه خودتان را با دقت انتخاب کنید.

مخاطبان شما باید به خوبی متوجه شوند که شما که هستید و چه محصولاتی ارائه می‌کنید بدون اینکه نیاز باشد بیش از چند پست اخیر را بررسی کنند.

حتی با نکاتی ساده مثل دقت به رنگ‌هایی که انتخاب می‌کنید می‌توانید تأثیر چشمگیری بر دیدگاه دیگران نسبت به برندتان و دنبال شدن توسط آنها داشته باشید.

ظاهر و زیبایی برند@glossier

هر مسیری را که در پیش می‌گیرید، مطمئن شوید که این مسیر با ارزش‌های کلی برندتان همخوانی داشته باشد.

نکته: همه کانال‌های خودتان در شبکه‌های اجتماعی مختلف را بازبینی کنید تا از انسجام آنها مطمئن شوید – داشتن یک نام و عکس پروفایل مشترک در همه پلتفرم‌ها به شناخته شدن هر چه بیشتر شما کمک کرده و تجربیات منسجمی برای کاربران ایجاد می‌کند.

اگر یکی از فالورهای تیک تاک شما را بر حسب نام بشناسد و تصمیم بگیرد در اینستاگرام از یک نام متفاوت استفاده کنید، ممکن است آن فالور را از دست بدهید.

انسجام برند

گام ششم: بیوی اینستاگرام خودتان را ارزیابی کنید

گرچه بیوی اینستاگرام محدود به 150 کاراکتر است اما باید آن را به عنوان قلب کسب و کارتان و عاملی برای جلب توجه مخاطبان در نظر بگیرید.

بیوی اینستاگرام

چند لحظه فکر کرده و به این سوالات پاسخ دهید:

  • آیا بیوی اینستاگرام من دقیق و درست و در همه پلتفرم‌ها یکسان است؟
  • آیا بیوی اینستاگرام من به خوبی عملکرد و ماهیت برند من را تشریح می‌کند؟
  • آیا از کلیدواژه‌های گویا استفاده کرده ایم؟
  • آیا لینک بیو را بهینه سازی کرده ایم؟

اینستاگرام به شما امکان می‌دهد که فقط یک لینک قابل کلیک در بیوی خودتان درج کنید در نتیجه این محل ارزش زیادی برای کسب و کار شما دارد.

این لینک برای جذب ترافیک به سمت سایت خودتان، صفحه یک محصول خاص، یک پست وبلاگی و غیره بسیار مفید است اما تغییر لینک و فراخوان با انتشار هر پست کار سختی است.

لینک بیو

نکته: از ابزارهایی مثل Linkin.bio برای حداکثرسازی فرصت‌ها جهت ایجاد و درج لینک، بدون نیاز به آپدیت دستی لینک‌ها برای هر پست استفاده کنید.

گام هفتم: استراتژی‌های رشد خودتان را بازبینی کنید

اینستاگرام با داشتن 1 میلیارد کاربر فعال در ماه، یک الگوریتم فوق العاده هوشمند و ده‌ها برند خلاق مختلف محل رقابتی خیلی خوبی برای رشد کسب و کار شماست.

این سوالات را از خودتان بپرسید:

  • آیا محتوای اینستاگرام خودمان را در سایر کانال‌ها تبلیغ می‌کنیم؟
  • آیا از هشتگ و برچسب موقعیت جغرافیایی برای دیده شدن هر چه بیشتر خودمان استفاده می‌کنیم؟
  • آیا با اینفلوئنسرها برای تولید محتوای اسپانسرشده همکاری می‌کنیم؟
  • آیا با برندهای مشابه برای اجرای طرح‌های تبلیغاتی، کمپین‌های خیرخواهانه و انواع کارزارهای تبلیغاتی مشترک و متقابل استفاده می‌کنیم؟
  • آیا از تبلیغات اینستاگرام یا روش‌های دیده شدن هر چه بیشتر پست‌ها استفاده می‌کنیم؟
  • آیا از جلوه‌های ویژه و یا گیف‌های مخصوص استوری استفاده می‌کنیم؟

اگر هنوز از استراتژی‌های رشد برند یا کسب و کار در اینستاگرام استفاده نمی‌کنید، کار را با شروع قدم‌های کوچک، مثل استفاده از هشتگ و تبلیغ متقابل مطالب در سایر کانال‌های اجتماعی خودتان شروع کنید.

مثلاً، اگر در تیک تاک فعالیت دارید، می‌توانید با این روش‌ها ترافیک تیک تاک را به اینستاگرام هدایت کنید:

  • اکانت اینستاگرام خودتان را به تیک تاک متصل کنید.
  • یک ماجرای جذاب 2 بخشی تولید کنید که یک بخش آن در تیک تاک و بخش بعدی در اینستاگرام منتشر شود.
  • یک طرح مسابقه یا هدیه دادن برگزار کنید که مختص کاربران اینستاگرام شما باشد.
  • آفرهای خودتان را در اینستاگرام به اشتراک بگذارید.

یکی دیگر از روش‌های خیلی خوب رشد اینستاگرام، همکاری با برندها و اینفلوئنسرها با تاکتیک‌هایی مثل تولید محتوای ریلز، استوری‌های مشترک، پاداش و همکاری‌های مختلف دیگر است.

همکاری با برندها و اینفلوئنسرهای مشابه راه خیلی خوبی برای معرفی اکانت شما به مخاطبان جدید و علاقمندی است که شاید پیش از این به آنها دسترسی نداشتید.

وقتی کاربری، پروفایل شما را از طریق تبلیغ توسط برند یا اینفلوئنسر مورد اطمینان خودش مشاهده می‌کند، احتمال اینکه در صورت داشتن علایق مرتبط، شما را دنبال کند افزایش می‌یابد.

بعلاوه، نیازی نیست که این همکاری‌ها پیچیده یا گران باشد.

مهم تر این است که با چه کسی همکاری می‌کنید – شما، برند همکارتان و مخاطبانتان همگی باید از این همکاری منفعت ببرید.

گام هشتم: استراتژی خودتان در زمینه هشتگ‌ها را بازبینی کنید

هشتگ‌ها ارزش خیلی زیادی برای رشد هر برندی دارند.

کار را با پرسیدن چند سوال ساده از خودتان شروع کنید:

  • آیا از هشتگ‌هایی مرتبط به برند و مخاطبان خودمان استفاده می‌کنیم؟
  • آیا حداقل یک هشتگ مخصوص برند خودمان داریم که به صورت منسجم و پیوسته از آن استفاده کنیم؟
  • آیا به جای هشتگ‌های کلی که میلیون‌ها پست برای آنها وجود دارد، از هشتگ‌های مخصوص حوزه کاری خودمان استفاده می‌کنیم؟

وقتی هشتگ‌ها را بازبینی می‌کنید، متمرکز بر این نکته شوید که آیا از هشتگ‌های مناسب برای کسب و کارتان استفاده می‌کنید یا خیر.

به جای استفاده از هشتگ‌های محبوب بهتر است از هشتگ‌هایی کوچک تر و خاص تر استفاده کنید که مخاطبانی مرتبط با کسب و کار شما داشته باشند.

هشتگاما چطور می‌توان هشتگ‌های جذاب، خلاقانه و مناسب پیدا کرد؟

بهترین راه پاسخ دادن به این سوال، بررسی هشتگ‌هایی است که مخاطبان، رقبا و پیشگامان صنعتی که در آن فعالیت دارید از آنها استفاده می‌کنند.

می توانید از قابلیت توصیه هشتگ (Hashtag Suggestions) Later هم استفاده کنید. با این قابلیت می‌توانید هشتگ‌های مرتبط به مطالب خودتان را پیدا کنید.

به کار بردن هشتگ‌های مرتبط روش خیلی خوبی برای تشخیص حوزه فعالیت شما توسط اینستاگرام و قرار دادن مطالب شما در معرض دید مخاطبان مناسب است.

گام نهم: گزارش‌های تحلیلی خودتان را ارتقاء دهید

بررسی گزارش‌های تحلیلی اینستاگرام، فراتر از پیدا کردن عکس، ویدیو یا استوری‌هایی است که بهترین عملکرد را داشته اند.

درک دقیق عملکرد مطالبتان – با دنبال کردن معیارهای مناسب به مرور زمان – نقش مهمی در ایجاد یک استراتژی مناسب برای کسب و کارتان دارد.

گزارش های تحلیلی اینستاگرام

به این ترتیب می‌توانید تصمیم گیری‌های بهتر و آگاهانه تری برای برند یا کسب و کارتان انجام داده و تغییراتی پیاده سازی کنید که تأثیری مثبت و واقعی بر اکانت اینستاگرام شما دارند.

ممکن است هنگام بررسی مطالب، متوجه شوید که بعضی از پست‌ها از بقیه بهتر یا بدتر عمل می‌کنند.

هر چقدر بیشتر در جریان این موضوع قرار بگیرید، راحت تر می‌توانید محتوایی جذاب برای مخاطبان خودتان بسازید.

مثلاً اگر از طریق استوری‌ها بازدید و توجه زیادی جذب می‌کنید اما از طریق ویدیوهای IGTV خیر، باید وقت بیشتری را صرف تولید محتوای استوری کنید.

دنبال کردن معیارهای مهم برای تحلیل و ارزیابی عملکردتان در شبکه‌های اجتماعی اهمیت زیادی داشته و با این کار راحت تر می‌توانید گزارش‌های لازم را برای رئیس، تیم یا مشتریان خودتان آماده کنید.

با استفاده از نکات ذکر شده در این مطلب می‌توانید پتانسیل اکانت اینستاگرام خودتان را به حداکثر برسانید.

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟