چرا مردان علاقه ای به محافظت از محیط زیست ندارند؟

توسط Avatar photoمهرناز شهریاری
4 دقیقه
environment

مطالعات نشان می‌دهند که بعضی از مردان دوست و حافظ محیط زیست نیستند چرا که این کار به عنوان رفتاری مردانه به شمار نمی‌آید.

مردان و حفاظت از محیط زیست

بر هیچ کدام از ما پوشیده نیست که همه باید دست در دست هم دهیم تا بر محیط زیست زیان و ضرری وارد نکنیم، اما در این بین جالب است که بیشتر ما کاری نمی‌کنیم تا سیاره خودمان را نجات دهیم.

گزارشی که اخیراً بر اساس پژوهش بر روی بیش از 2000 هزار مورد مطالعاتی منتشر شده است، بیان می‌کند که مردان و زنانی که رفتار و حتی محصولاتی سازگار با محیط زیست دارند، جنسی زنانه دارند. دانشمندان این را به مردانی ربط می‌دهند که با محیط زیست رفتاری آگاهانه ندارند چرا که می‌ترسند این کار مردانگی آن را زیر سؤال ببرد.

جیمز ویکی روانشناسی از دانشگاه نترودامه در هند بیان می‌کند: ما فکر می‌کردیم که اگر برای حس مردانه‌ی مردان امنیت ایجاد کنیم، بیشتر به محصولات محیط زیست اهمیت می‌دهند، و لذا به هنگامی که می‌خواهند با محصولی سبز از طبیعت سازش پیدا کنند، احساس خطر کمتری دارند».

مطالعات اخیر کشف کرده‌اند که مردان نسبت به زنان از انرژی بیشتری استفاده می‌کنند و هرچه بیشتر آشغال می‌ریزند کار بازیافت کمتری را انجام می‌دهند، اما دلیل آن هنوز کاملاً مشخص نشده است.

برخی از تحقیقات تفاوت بین شخصیت‌های زنان و مردان را برای این چرایی پیشنهاد کرده‌اند –به خصوص سطح بشردوستی‌مان- و گفته‌اند که این تفاوت‌ها می‌توانند نشان دهند که ما از نظر محیط زیستی تا چه حد هوشیار و آگاهیم.

kv04

البته، کمی احمقانه به نظر می‌رسد اگر فکر کنیم تمام مردان در جهان از رفتاری سازگار با محیط زیست اجتناب می‌کنند صرفاً تنها به این دلیل که این باعث می‌شود حس برتر پنداری‌شان زیر سؤال برود، اما همان طور که تحقیقات کشف کرده‌اند، هم مردان و هم زنان در نظرسنجی بیان کرده‌اند که زنان بیشتر با محیط زیست سازگارند و در این بین تنها پاسخ دهندگان مرد با محیط زیست سازگار نبودند.

محققان همچنین توضیح دادند که: «در یک آزمایش، شرکت کنندگانی از هر دو جنس زن و مرد، کسی را که برای خرید از یک فروشگاه از یک کیفی برزنتی با قابلیت استفاده مجدد، استفاده می‌کند دارای رفتاری زنانه دانستند و این رفتار زنانه را به کسی که از پلاستیک برای خرید استفاده می‌کنند نسبت ندادند. -بدون توجه به اینکه آیا خریدار زن و یا مرد باشد».

«در آزمایشی دیگر، شرکت کنندگان بعد از اینکه برای طبیعت و محیط زیست قدمی مثبت برداشتند، به نسبت زمانی که در حق محیط زیست بدی کرده‌اند، خود را دارای رفتاری زنانه‌تر دانستند».

در این بین فرصتی به وجود می‌آید تا علامت تجاری و برند شرکت‌ها و سازمان‌ها به علامتی سازگار با محیط زیست تغییر پیدا کند که برای مردانی با حس برتر پنداری مطلوب‌تر به نظر برسد. بعضی از پژوهش‌ها به دنبال راه‌هایی برای انجام این عمل با تنها یک آزمایش هستند تا بسنجند یک برند خیریه طبیعت، چقدر برای زنان و مردان مطلوب به نظر می‌رسد.

زمانی که این این خیریه «دوستان طبیعت» نام گرفت (با لوگوی سبز کم رنگ که نشان دهنده یک درخت است) برای زنان بسیار خوشایند و مطلوب به نظر رسید. اما مردان همان برند به نام «تفنگداران صحرایی» را ترجیح می‌دادند که دارای تصویری به صورت یک گرگ بود که به سمت ماه زوزه می‌کشید.

S.E. environment

چنین تغییراتی در بازار در دیگر نواحی نیز آماده استفاده بود و محققان معتقدند که اکنون زمان آن است که برندینگ مبتنی بر جنسیت، بتواند درخواست برای محصولات سازگار با محیط زیستش را به مقداری حداکثری برساند.

ویلکی می‌گوید: «شامپو بدن به عنوان محصولی جا افتاده بود که اکثراً زنان از آن استفاده می‌کردند، اما شرکت‌ها این مفهوم را به گونه‌ای و با استفاده از بازاریابی محصولاتشان با صلابتی مردانه، تغییر دادند».

این کار جواب هم داد- همان طور که برای نوشیدنی‌های بدون الکل جواب داد. – دوباره، جا افتاده بود که محصولات رژیمی تنها برای زنان می‌باشند. بازاریابان نیز این مفهوم را با عوض کردن نام آن به نوشیدنی‌هایی با کالری صفر تغییر دادند.

اما زمانی که در این موقعیت قرار می‌گیریم، نباید فراموش کنیم در صورتی که نتوانیم در مردان این رفتار را ایجاد کنیم که با محیط زیست دوست باشند، خطری جدی را برای سیاره‌مان رقم زده‌ایم. محققان در علوم آمریکایی نوشتند که: «مردان می‌خواهند احساس برترپنداری داشته باشند، و نگرانند که شاید رفتارهایی به منظور محافظت از محیط زیست، برای آن‌ها به عنوان رفتاری زنانه به شمار آید».

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟