هواپیمای بدون سرنشین به داد جنگل آمازون می‌رسد

توسط عباس رهامی
2 دقیقه
هواپیمای بدون سرنشین جنگل آمازون

محققینی از دانشگاه هاروارد به فکر استفاده از هواپیمای بدون سرنشین برای بررسی و درک بهتر جنگل آمازون افتاده‌اند. این محققین امیدوارند با استفاده از حسگرهایی که بر روی پهباد نصب می‌کنند بتوانند ویژگی‌های مختلف اکوسیستم جنگل‌های بارانی آمازون را کشف و درک کنند. مهم‌ترین نتیجه این کار مراقبت بهتر از بزرگ‌ترین جنگل‌های زمین خواهد بود. به‌خصوص حالا که جنگل آمازون به شکلی بی‌سابقه در حال سوختن در آتش است، پیدا کردن راهی برای مقابله با از بین رفتن جنگل اهمیت بیشتری پیدا کرده است.

پایه و اساس این تحقیقات را مطالعه ترکیبی خاص (ترکیبات عالی فرار) که از گیاهان خارج می‌شود، تشکیل می‌دهد. هر گیاهی نوعی ترکیب یا در واقع عطر خاص تولید می‌کند که می‌توان اثر انگشت آن دانست. این ترکیبات تحت تأثیر عوامل مختلفی مثل خشک‌سالی، سیل و … تغییر می‌کنند. با بررسی کردن این عوامل، دانشمندان می‌توانند وضعیت و رفتار اکوسیستم جنگل آمازون و از همه مهم‌تر طریقه سازگار پذیری آن را تحت نظر بگیرند.

البته پیش از این هم این اطلاعات دریافت و ثبت می‌شد ولی نه به این شکل. تا فعلاً اطلاعات از طریق دکل‌هایی که در نقاط مشخصی کار گذاشته بودند دریافت می‌شد که محدودیت‌های زیادی داشتند. در این تحقیقات قرار است از 3 هواپیمای بدون سرنشین استفاده شود. مرحله بعد هم شامل استفاده از یک قایق خواهد بود که برای جمع آوری نمونه به کار خواهد رفت.

استفاده از این روش برای جمع آوری داده، باعث می‌شود درک بسیار بهتری از میزان و نوع ترکیبات عالی فرار منتشر شده از سوی گیاهان داشته باشیم. این داده‌ها در واقع مستقیماً به شبیه سازی کیفیت هوا و پدیده شناسی کمک می‌کند.

اگر استفاده از هواپیمای بدون سرنشین به همین شکل گسترش پیدا کند، در آینده شاهد تحقیقات بسیار گسترده‌تر بر روی طبیعت، نحوه واکنش آن و در نهایت پیدا کردن راه‌های بهتر برای نجات آن خواهیم بود. اگر تحقیقاتی که توسط بوئینگ بر روی ساخت هواپیمای بدون سرنشین خورشیدی جواب دهد، همه چیز بسیار ساده‌تر خواهد شد.

منبع: engadget

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟