شرکت بوئینگ اعلام کرد نمونه اولیه ماشین پرنده خود را در طی یک پرواز آزمایشی به پرواز درآورده است. این قدمی کوچک اما قابل توجه از جانب بزرگترین شرکت هواپیماسازی است تا سیستم حمل و نقل شهری و تحویل خدمات پستی را دگرگون کند.
بوئینگ در مورد ارائه وسایل نقلیه بدون نیاز به خلبان و دارای قابلیت پرواز و فرود عمودی با شرکت ایرباس سوئیس و چندین شرکت دیگر رقابت میکند.
سرمایه گذاریهایی که به منظور پیشرفت تکنولوژی و رفع تراکم وسایل نقلیه در جادهها صورت میگیرد، میتواند در چند دهه آینده، صنعت هوا و فضا را متحول کند.
به گفته شرکت بوئینگ، روز سه شنبه در فرودگاه ماناساس ویرجینیا، هواپیمای 9 متری بوئینگ – که در ترکیب آن از بخشی از مشخصات هلیکوپتر، بخشی مشخصات هواپیمای بدون سرنشین و بخشی مشخصات هواپیمای دارای بال ثابت استفاده شده – چندین متر از زمین فاصله گرفت و کمتر از یک دقیقه بعد، به نرمی فرود آمد.
در آینده پروازهای آزمایشی بیشتری انجام خواهد شد.
جان لنگفورد، رئیس و مدیر اجرایی شرکت Aurora Flight Sciences که زیر مجموعه بوئینگ است در هنگام انجام گرفتن این پرواز آزمایشی گفت “خودگردان بودن این ماشین چیزی است که انقلاب ایجاد میکند”.
مانع اصلی موجود بر سر راه دیدگاه حمل و نقل “کم استرس” شرکت بوئینگ – همانطور که در مواد بازاریابی شرکت گفته شده است – شامل رفع مشکلات امنیتی و قانونیای است که در حال حاضر اجازه نمیدهد ناوگان ماشینهای پرنده جای ترافیک سنتی جادهای را بگیرد.
شرکت بوئینگ اعلام کرده در حال همکاری با استارتاپ SparkCognition Inc و وزارت هوایی فدرال ایالات متحده آمریکا است تا بتواند سیستمی را برای مدیریت ترافیک در بزرگراههای سه بعدی در نظر گرفته و همچنین چهارچوب قانونی لازم را برای عبور و مرور راحت اتومبیلهای بدون خلبان و حرکت آنها در اطراف ساختمانها فراهم بیاورد.

بوئینگ در سال گذشته شرکت Aurora Flight Science را خرید تا ارائه ناوگان وسایل نقلیه بدون خلبان خود را تسریع دهد. این شرکت در کنار Aurora، با شرکت خدمات UberAIR روی تکنولوژی Uber نیز همکاری دارد تا در سال 2023 بتواند پروازهای برنامه ریزی شدهای را برای ارسال سفارشات انجام شده از طریق تلفنهای هوشمند ارائه دهد.
بوئینگ در تلاش است تا دو نوع ماشین پرنده خود که ظرفیت آنها به ترتیب 2 و 4 مسافر است را طی مسافت 80 کیلومتری به پرواز درآورد. قرار است در اواخر امسال آزمایشی با عنوان نسخه حمل-بار صورت بگیرد در این آزمایش 226.8 کیلوگرم وزن به پرواز در خواهد آمد.
ایرباس، رقیب بوئینگ گفته که تاکنون چندین پرواز آزمایشی روی ماشینهای پرنده خود موسوم به ولوکوپتر انجام داده است. این ماشین یک هواپیما-تاکسی بدون راننده است، مانند هلیکوپتر کوچکی است که توسط 18 روتور و AeroMobile قدرت میگیرد – لیموزین کشیدهای است که میتواند به یک هواپیمای دارای بال ثابت تبدیل شود.
دنیس مویلنبرگ، رئیس و مدیر اجرایی بوئینگ، روز چهارشنبه در هیئت مدیره مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس گفت “آینده حمل و نقل – حمل کالا، محموله، مسافر – در حال شکل گرفتن است. این پیشرفت در پنج سال آینده تسریع پیدا میکند و پس از آن حتی شتاب بیشتری به خود خواهد گرفت”.
منبع: َautoblog
Comments 2