چرا از عکس‌هایی که می‌گیرید متنفرید؟ 7 دلیل قانع کننده

توسط فرشته داورپناه
7 دقیقه

ایراد گرفتن از عکس‌هایی که می‌گیریم بسیار آسان است. در این مقاله به شکایات رایج عکاسان و کارهایی که می‌توانید برای حل آن‌ها انجام دهید می‌پردازیم.
عکاسی برای بسیاری از مردم تفریحی سرگرم کننده است. در برخی موارد، می‌تواند به یک حرفه‌ی هیجان انگیز تبدیل شود. با دوربین عکاسی می‌توان نتیجه‌ای خلاقانه و فرصتی برای بیان احساسات خود فراهم کرد.

با وجود مزایایی که عکاسی برای زندگی افراد به همراه دارد، بسیاری از مردم با انزجار به عکس‌هایی که می‌گیرند نگاه می‌کنند. با گذشت زمان، این احساسات منفی باعث می‌شود که دوربین خود را برای همیشه کنار بگذارند.
اگر شما هم عکس‌هایی که می‌گیرید را دوست ندارید، جای درستی آمده اید. بیایید به دلایل این احساس تنفر و کاری که می‌توانید در مورد آن‌ها انجام دهید نگاهی بیندازیم.

1. عکس‌های شما تار هستند

یکی از رایج ترین دلایلی که عکاسان – به ویژه عکاسان تازه کار – از تصاویری که ضبط می‌کنند خوششان نمی آید، تار بودن آن‌ها است. صادقانه بگوییم، ثبت تصاویر تار برای کسانی که تازه وارد دنیای عکاسی شده اند، جزئی از چرخه‌ی حرفه‌ای آن‌ است.
هنگامی که تصاویر شما واضح نیستند، اغلب به این دلیل است که دوربین شما در زمان ضبط زیاد حرکت کرده است. برخی از آن‌ها، مانند حرکت دوربین در جهتی دیگر، واضح هستند. اما هوای سرد و لرزش بدن شما، حتی اگر ناچیز باشد، می‌تواند در تصویر تغییر ایجاد کند.
خلاص شدن از شر تصاویر تار یکی از ساده ترین مشکلات مربوط به عکاسی است. در صورت عکاسی دستی، باید اطمینان حاصل کنید که سرعت شاتر شما به اندازه‌ی کافی بالا است. اگر دستگاه شما دارای برنامه‌ی داخلی تثبیت کننده تصویر است، آن را فعال کنید.
اگر نیاز به عکاسی با سرعت شاتر کمتری دارید، هزینه کردن برای سه پایه ایده‌ی خوبی است. از طرف دیگر، می‌توانید دوربین خود را روی یک سطح صاف قرار دهید. گاهی اوقات، ممکن است عکس‌های شما به این دلیل تار باشند که روی مکان مناسب فوکوس نکرده اید. در صورت تمایل می‌توانید نقطه‌ی فوکوس دوربین یا حتی حالت آن را تغییر دهید.

2. عکس های شما یا بیش از حد تاریک اند یا بیش از حد روشن

Underexposed Photo.jpg
اگر می‌خواهید عکس‌های بهتری بگیرید، ضروری است که اطلاعاتی درباره‌ی مثلث نوردهی داشته باشید. این مثلث شامل سرعت شاتر، ISO و دیافراگم است و هر سه با همکاری هم برای خلق تصویر شما کار می‌کنند.

وقتی مثلث نوردهی متعادل نباشد، عکس‌های شما یا خیلی روشن و یا خیلی تیره می‌شوند. گاهی اوقات می‌توانید این موارد را در پردازش نهایی برطرف کنید، اما اگر هنگام گرفتن تصویر خود آن‌ها را به درستی تنظیم کنید، کار شما بسیار ساده تر خواهد بود.

یکی از راه‌های جلوگیری از ایجاد تصویر خیلی روشن یا خیلی تیره این است که هنگام استفاده از حالت دستی لغزنده را نزدیک به 0 نگه دارید. هرچه لغزنده بیشتر به محدوده + حرکت کند، تصویر شما روشن تر خواهد بود. اگر در جهت دیگر حرکت کند عکس آن اتفاق می افتد.

3. از همان چیزهای تکراری عکس می‌گیرید

Tourists in One Spot.jpg
افراد اغلب عاشق عکاسی می‌شوند زیرا حوصله شان سر می رود. یکی از دلایل سریع خسته شدن این است که از همان چیزها یا نقاط تکراری همیشگی عکس می‌گیرید. وقتی تازه کار هستید، احتمالاً تا حدودی پیشرفت می‌کنید و سپس در سطح مشخصی متوقف می‌شوید. هنگامی که این اتفاق می افتد، از خود می‌پرسید که چرا از همان اول عکاسی را شروع کردید. اگر تا جایی از عکاسی خسته شده اید که دیگر از تصاویر خود متنفرید، نگران نباشید – می‌توانید چندین راه را امتحان کنید تا شما را از این حال خارج کند.

اگر امکانات لازم را دارید، سعی کنید از مکان جدیدی دیدن کنید. می‌توانید به یک ایالت یا کشور جدید سفر کنید، اما حتی بررسی یک مکان جدید در نزدیکی محل زندگی شما می‌تواند خلاقیت را دوباره در شما زنده کند. به عکسبرداری در ساعات مختلف روز هم فکر کنید.

یکی دیگر از راه‌های مبارزه با خستگی این است که سعی کنید با حالت‌های متفاوت دوربین عکس بگیرید. نه تنها تصاویر منحصر به فرد تری خواهید گرفت، بلکه نحوه استفاده بسیار بهتر از دستگاه خود را نیز یاد می‌گیرید.

4. از چیزهایی عکس می‌گیرید که به آن‌ها علاقه ندارید

تنها راهی که می‌توانید در درازمدت به کارهای خلاقانه خود ادامه دهید این است که به کارهایی که انجام می‌دهید علاقه‌ی واقعی داشته باشید. وقتی صحبت از عکاسی به میان می آید، احتمالاً متوجه خواهید شد که بعضی را بیشتر از بقیه دوست ندارید. احتمالاً بیشتر به سمت سبک‌های خاصی کشیده خواهید شد، و حتی ممکن است از عکس گرفتن در برخی نقاط بیشتر از جاهای دیگر لذت ببرید.

هر تصویری که ثبت می‌کنید باید نشانی از شخصیت شما داشته باشد. امتحان کردن مهم است زیرا این تنها راهی است که می‌توانید بفهمید چه کار می‌کنید و چه کاری را دوست ندارید. اما وقتی می‌دانید چه چیزی برای شما جالب نیست، کمتر از آن و بیشتر از کاری عکاسی می‌کنید که شما را خوشحال می‌کند.

5. عکس‌های خود را بیش از حد ویرایش می‌کنید

نرم افزارهای بعد از پردازش مانند Adobe Lightroom و Capture One برای تنظیم دقیق تصاویر و افزودن خلاقیت فوق العاده عالی هستند. با این حال، بسیاری از عکاسان مبتدی هنگام شروع استفاده از این سیستم عامل‌ها، بیش از حد از ویرایش می‌کنند.

روش‌های متداولی که کاربران بیش از حد عکس‌های خود را با آن ویرایش می‌کنند عبارتند از:

  • افزودن اشباع بیش از حد
  • حرکت بسیار زیاد لغزنده‌های وضوح، مه زدا و بافت
  • اصلاح کردن بیش از حد تصاویر

برای جلوگیری از ویرایش بیش از حد عکس‌های خود، سعی کنید از دید ” هر کمتر بهتر” به تصاویر پس از پردازش نگاه کنید. هدف این نیست که عکس شما قابل تشخیص نباشد بلکه به تصویر کشیدن پیام شماست در حالی که تصویر همچنان واقعی است. سعی کنید قبل از صادر کردن تصاویر، چند دقیقه از صفحه کامپیوتر خود فاصله بگیرید. اغلب اوقات متوجه خواهید شد که خیلی از هدف کار دور شده اید، مخصوصاً اگر ساعت‌ها چشم به دستگاه خود دوخته باشید.

6. رنگ‌ها درست به نظر نمی‌رسند

تصور این که شما فقط برای کسی که وقتی به او نشان می‌دهید بگوید “خوبه” یک شاهکار ساخته اید، بیش از حد دردناک است. ترکیب بندی شما احتمالاً خوب است، اما رنگ‌ها نمی‌توانند احساسات را در بیننده برانگیزند. هماهنگ کردن رنگ‌ها جنبه ای است که اغلب در عکاسی نادیده گرفته می‌شود. وقتی به صفحه‌ی اینستاگرام عکاس مورد علاقه‌ی خود نگاه می‌کنید، احتمالاً متوجه خواهید شد که آن‌ها در مورد این جنبه‌ی خاص بسیار فکر کرده اند. نظریه‌ی رنگ در حال پیشرفت در مراحل پیشرفته‌ی عکاسی است، اما داشتن دانش اولیه مفید است.
اگر می‌خواهید بدانید رنگ‌های مختلف چگونه با یکدیگر هماهنگ می‌شوند، Adobe Color نیز ارزش بررسی دارد.

7. عکس‌های خود را با افرادی بهتر از خود مقایسه می‌کنید

اصطلاح “مقایسه دزد شادی است” اغلب بیش از حد شنیده می‌شود، اما واقعیت دارد – به ویژه در تلاش‌های خلاقانه‌ای مانند عکاسی. با وجود رسانه‌های اجتماعی، مقایسه‌ی آنچه شما به جهان هدیه می‌دهید هرگز آسان نیست.

اگر چه اینترنت می‌تواند به شما کمک کند تا برای سوژه‌های عکاسی خود ایده بگیرید، اما می‌تواند عکس آن را نیز انجام دهد. مقایسه‌ی کار خود با افرادی که سال‌ها در آن حرفه کار کرده اند واقعاً شما را مایوس می‌کند. این احساس حتی پس از بهتر شدن شما هم از بین نمی رود – از آنجا که همیشه کسی از شما بهتر است، این چرخه هرگز به پایان نمی رسد مگر اینکه کاری بکنید.

به هر طریقی، از افرادی که به نظرتان می رسد الهام بگیرید تا به سطح آن‌ها برسید. اما وقتی صحبت از مقایسه به منظور نقد به میان می آید، به کارهای یک سال قبل خود نسبت به حالا نگاه کنید. و اگر کسی در رسانه‌های اجتماعی باعث ایجاد احساس عدم کفایت در شما می‌شود، آن‌ها را آنفالو کنید.

دوباره عاشق عکاسی شوید

احتمالاً شما به دلایلی دوربین به دست گرفته اید و بعید است که یک شبه عاشق عکاسی شده باشید. وقتی احساس می‌کنید از عکس‌هایی که می‌گیرید متنفر هستید، مشکل معمولاً به راحتی قابل حل است. قبل از اکثر عکس‌هایی که در جهان مشاهده می‌کنید، هزاران تصویر وحشتناک وجود داشت. هر بار که تصویری بدی می‌گیرید، از آن به عنوان ایده استفاده کنید تا دفعه بعد چیزی بهتر خلق کنید.

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟