بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوند

توسط محمد امین نعمتی
29 دقیقه
بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوند

گوشی می 11 ایکس شیائومی جدیدترین میان‌رده جذاب این شرکت برای بازار هند است. این گوشی عضو یک خانواده دو نفره است و گوشی دیگر می 11 ایکس پرو نام دارد که به همراه این گوشی چندی پیش معرفی شد و نقد آن را نیز آماده کرده‌ایم.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوند

گوشی Mi 11X در واقع همان گوشی پوکو اف 3 و ردمی کا 40 اما تحت نامی متفاوت، برای بازار هند است. این 3 گوشی فرقی با یکدیگر به جز نامی که روی قاب پشتی آن‌ها حک شده است، ندارند.

دلیل این تغییر نام به می 11 ایکس در هند احتمالا این است که نام ردمی بیشتر مترادف با گوشی‌های ارزان است و برندینگ پوکو این روزها برای میان‌رده‌های رده پایین‌تر رزرو شده است.

از آن‌جایی که این گوشی به عنوان یک محصول شیائومی در هند قیمت بالاتری دارد، باید روی آن نام برند ممتاز Mi حک شود. در این مطلب گوشی می 11 ایکس شیائومی را به‌صورت تخصصی و کامل نقد خواهیم کرد. پس تا انتها مانند همیشه با روکیدا باشید (برای دیدن تصاویر در اندازه بزرگ روی آن‌ها کلیک کنید.)

مشخصات گوشی می 11 ایکس شیائومی

  • بدنه: 163.7 در 76.4 در 7.8 میلی‌متر؛ وزن: 196 گرم. شیشه محافظ گوریلا گلس 5 روی پنل پشتی و جلو، فریم پلاستیکی
  • نمایشگر: سوپر آمولد 6.67 اینچی، نرخ تازه‌سازی تصویر 120 هرتز، پشتیبانی از استاندارد +HDR10، حداکثر روشنایی 1300 نیت، دقت 1080 در 2400 پیکسل، نسبت تصویر 20:9، تراکم پیکسلی 395 پیکسل در هر اینچ
  • چیپست: اسنپ‌دراگون 870 فایوجی کوآلکام (7 نانومتری): پردازنده 8 هسته‌ای (1 هسته کریو 585 با سرعت کلاک 3.2 گیگاهرتز + 3 هسته کریو 585 با سرعت کلاک 2.42 گیگاهرتز + 4 هسته کریو 585 با سرعت کلاک 1.80 گیگاهرتز)؛ پردازنده گرافیکی آدرنو 650
  • حافظه: 6 یا 8 گیگابایت رم، 128 گیگابایت حافظه داخلی از نوع UFS 3.1
  • سیستم عامل: اندروید 11، رابط کاربری MIUI 12
  • دوربین پشت: عریض (اصلی) 48 مگاپیکسل، دریچه دیافراگم F/1.8، 26 میلی‌متری، اندازه پیکسل 0.8 میکرومتر، اندازه حسگر 1/2 اینچی، فوکوس خودکار تشخیص فازی؛ دوربین فوق عریض: 8 مگاپیکسل، دریچه دیافراگم F/2.2، میدان دید 119 درجه، دوربین ماکرو: 5 مگاپیکسل، لنز 50 میلی‌متر F/2.4، اندازه پیکسل 1.12 میکرومتر، اندازه حسگر 1/5.0 اینچی
  • دوربین جلو: 20 مگاپیکسل، دریچه دیافراگم F/2.5 (عریض)، اندازه حسگر 1/3.4 اینچ، اندازه پیکسل 0.8 میکرومتر
  • دوربین فیلمبرداری: دوربین عقب: 4K با سرعت 30 فریم بر ثانیه، فول اچ‌دی با سرعت 30، 60، 120، 240 و 960 فریم بر ثانیه، لرزشگیر الکترونیک تصویر مبتنی بر ژیروسکوپ؛ دوربین جلو: فول اچ‌دی با سرعت 30 فریم بر ثانیه، اچ‌دی با سرعت 120 فریم بر ثانیه
  • باتری: 4520 میلی‌آمپر ساعت، سرعت شارژ 33 وات
  • سایر مشخصات: حسگر اثر انگشت (جانبی)، پورت مادون قرمز

گوشی می 11 ایکس شیائومی همان چیزی است که از این برند انتظار داریم یعنی یک دستگاه با مشخصات عالی با قیمت مناسب (400 دلار). مشخصات این گوشی را در بالا گفتیم که اگر بخواهیم با گوشی OnePlus 9R دارای مشخصات مشابه مقایسه کنیم، گوشی شیائومی 135 دلار ارزان‌تر است.

بدون شک، همه چیز را روی کاغذ نمی‌توان ارزیابی کرد و بعضی چیزها باید حاصل تجربه شخصی باشند. بنابراین اجازه دهید ببینیم گوشی Mi 11X شیائومی چه حرف‌هایی برای گفتن دارد.

جعبه گشایی گوشی Mi 11X شیائومی

داخل جعبه این گوشی متعلقات ساده‌ای دیده می‌شود که عبارتند از خود گوشی، یک شارژر 33 وات، یک کابل یواس‌بی 2.0 و یک قاب محافظ سیلیکونی نرم.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوند

طراحی گوشی می 11 ایکس شیائومی

می 11 ایکس یک گوشی بدون شک جذاب است. تمام جذابیت یک گوشی هوشمند مدرن را دارد مانند حواشی باریک، یک بریدگی کوچک، پنل پشتی براق و مجموعه دوربین به اندازه معقول روی قاب پشتی.

این گوشی به سه رنگ مشکی، سفید و نقره‌ای وارد بازار شده است. مدل نقره‌ای ظاهر متفاوتی دارد که رنگ‌های روی آن بسته به زاویه برخورد نور، تغییر رنگ می‌دهند.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوند

گوشی می 11 ایکس همچنین یک دستگاه نسبتا بزرگ است. وزن 196 گرم آن را به‌ویژه نمی‌توانیم سبک بدانیم. گرچه ضخامت 7.8 میلی‌متری آن کاملا کم است تا استفاده و حمل آن نسبتا ساده باشد.

در نمای جلوی این گوشی حواشی نسبتا باریکی با گوشه‌های با خمیدگی شدید دیده می‌شود، حفره نمایشگر در بالا و مرکز قرار دارد و ابعاد آن به شکل قابل توجهی کم است.

گرچه شیائومی یک حلقه بازتاب نور نقره‌ای اطراف لنز قرار داده است (چیزی شبیه به بعضی از گوشی‌های سامسونگ) که نتیجه آن جلب توجه غیر ضروری به دوربین است و با هدف طراحی یک بریدگی کوچک مغایرت دارد.

طرفین این گوشی از پلاستیک ساخته شده‌اند و یک ظاهر دو رنگی دارند. اکثر آن‌ها مات هستند، ولی در اطراف لبه‌ها یک ظاهر براق نیز به چشم می‌خورد و حواشی بالا و پایین گوشی کاملا براق هستند.

در سمت راست این گوشی دکمه پاور و دکمه تنظیم حجم صدا قرار گرفتند. دکمه پاور همچنین نقش حسگر اثر انگشت را دارد، گرچه شبیه به دکمه تخت سایر گوشی‌ها نیست.

دکمه روی گوشی می 11 ایکس شیائومی شبیه به یک دکمه استاندارد با یک طراحی برآمده است.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوند

در بالای گوشی توری‌های اسپیکر دیده می‌شوند که نقش دیگر آن‌ها بلندگوی مکالماتی است. این گوشی توری اسپیکر فوق‌العاده باریکی در نمای جلو دارد، ولی اسپیکر واقعی ظاهرا جایی داخل گوشی است و از محل قرارگیری توری‌ها فاصله دارد. در بالا همچنین پورت تابنده نور مادون قرمز دیده می‌شود.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوند

در پایین درگاه سیم‌کارت در سمت چپ، پورت یواس‌بی سی 2.0 در وسط و بلندگوی دیگر در سمت راست قرار دارد.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوند

جنس قاب پشتی مانند جلو از شیشه محافظ گوریلا گلس 5 است. مدل مشکی رنگ ما هیچ الگوی طراحی جذابی ندارد و فقط یک لایه براق با یک ظاهر آینه‌ای دیده می‌شود که مثل آب خوردن لک انگشت را جذب می‌کند.

مجموعه دوربین در بالا و گوشه از 3 لنز، میکروفون سوم و یک فلاش ال‌ای‌دی تشکیل شده است. برآمدگی دوربین آن‌چنان قابل توجه نیست، ولی به هرحال به علت آن گوشی روی یک سطح صاف تخت قرار نمی‌گیرد.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوند

کیفیت ساخت گوشی می 11 ایکس شیائومی باشکوه است. فریم پلاستیکی به‌ویژه زشت نیست اما لمس آن حس عالی ندارد.

یکی از ممتازترین ویژگی‌های این گوشی وجود استاندارد IP53 است که با وجود آن که تضمینی برای ضدآب نبودن گوشی نیست، ولی بودن آن از نبودنش به مراتب بهتر است.

با وجود چنین مسائلی، این گوشی در حد معقولی ممتاز حس می‌شود و درخور قیمت درخواستی‌اش است.

نمایشگر گوشی می 11 ایکس شیائومی

گوشی Mi 11X یک نمایشگر 6.67 اینچی آمولد با دقت 2400 در 1800 پیکسل دارد. نمایشگر از حداکثر نرخ تازه‌سازی تصویر (120 هرتز) و استاندارد HDR پشتیبانی می‌کند، گرچه تنها یک پنل 8 بیتی است.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوند

در بخش تنظیمات نمایشگر، در اختیار کاربران گزینه‌ای برای تغییر کالیبراسیون رنگ قرار دارد. نمایشگر به‌صورت پیش‌فرض برای تولید رنگ‌های بیش از حد اشباع و شفاف تنظیم شده است و همچنین می‌تواند تحت شرایط نوری بسیار بالا برای خوانایی بیشتر محتوای روی خود، کنتراست را تنظیم کند.

اگر دوست داشته باشید می‌توانید تنظیمات رنگ را به حالت اورجینال تغییر دهید که پروفایل رنگ را برای محتوایی که می‌بینید، تصحیح می‌کند.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوندبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوندبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوندبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوندبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوندبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوند

همچنین می‌توانید به‌صورت دستی روی مسائلی مانند فضای رنگ، دمای رنگ، ارقام RGB، کنتراست، گاما، ته‌رنگ و سطح اشباع رنگ کنترل داشته باشید.

مجموعه تنظیمات نمایشگر نسبتا قابل توجه است و برای افرادی که دوست دارند دستی کالیبراسیون را انجام دهند، مفید خواهند بود. گرچه برای تایید نتایج به سخت‌افزار اضافه نیاز خواهید داشت.

عملکرد رنگ در پیش‌تنظیمات رنگ اورجینال عالی است و کیفیت نمایش محتوای مختلف عالی بود. چون این گزینه فضای رنگ را براساس محتوا تنظیم می‌کند، نمایشگر همیشه از پروفایل رنگ صحیح استفاده می‌کند و بنابراین همه چیز تا حد زیادی آنطور که باید به نظر می‌رسد.

با آن که ما گوشی می 11 ایکس را از نظر کالیبراسیون رنگ تست نکردیم، ولی آمار عملکرد رنگ مطلب نقد و بررسی گوشی پوکو اف 3 را می‌توانید بررسی کنید.

نور صفحه نمایش گوشی Mi 11X در محیط‌های بسته و بیرون به شکل معقولی بالا است. گرچه، مشکل این نمایشگر مقدار نور آن نیست، بلکه داشتن ثبات و حفظ آن است.

اگر نور صفحه را روی حداکثر مقدار خود قرار دهید، تنها مدت اندکی به این حالت باقی خواهد ماند. اگر در یک محیط بسته با دمای نسبتا خنک باشید، می‌توانید چند دقیقه بیشتر حداکثر روشنایی را حفظ کنید ولی در نهایت نمایشگر زمانی که گرم شود مجددا نور صفحه را کم خواهد کرد.

اگر در محیط بیرون و آفتابی باشید، فقط چند ثانیه طول می‌کشد که گوشی فورا حداکثر روشنایی را تا حد قابل توجهی کاهش دهد تا دیدن محتوا سخت باشد، به‌ویژه اگر در تلاش برای استفاده از دوربین باشید.

به همین شکل اگر در حال بازی هستید، نور صفحه زمانی که گوشی شروع به داغ شدن کند به مقدار قابل توجهی کم خواهد شد و سپس با افزایش دما، شدت افت آن نیز بیشتر می‌شود.

در پایان به‌سختی می‌توانید محتوای روی صفحه را ببینید، حتی اگر در محیط بسته باشید.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوندبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوند

چنین رفتاری برای تنظیم نور صفحه شدیدترین حالتی است که تا حالا روی یک نمایشگر یک گوشی هوشمند دیده‌ایم تا عدد مربوط به حداکثر نور صفحه تنها روی برگه مشخصات گوشی به دل بنشیند و در دنیای واقعیت روی اعصاب باشد.

نور صفحه زمانی که بیشتر از هر وقتی به آن نیاز دارید، مانند زمانی که زیر نور مستقیم خورشید هستید، معمولا به حداکثر مقدار خود نمی‌رسد.

حداکثر نرخ تازه‌سازی تصویر نمایشگر 120 هرتز است، اما به‌صورت پیش‌فرض روی 60 هرتز قرار دارد. حتی اگر نمایشگر را روی حالت 120 هرتز قرار دهید، تنظیمات آن براساس محتوا و اپلیکیشنی که استفاده می‌کنید به 90 یا 60 هرتز کاهش پیدا خواهد کرد.

تنظیمات نمایشگر به محض این که تعامل با آن را متوقف کنید به 60 هرتز نیز کاهش پیدا خواهد کرد.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوند

گوشی می 11 ایکس برخلاف سایر گوشی‌های شیائومی از نرخ‌های تازه‌سازی تصویر دیگر پشتیبانی نمی‌کند. خبری از حالات 30، 48 یا 50 هرتز برای محتوای با سرعت 24، 25، 30، 48 یا 50 فریم بر ثانیه نیست. بازپخش تمام ویدئوها بدون توجه به فریم ریت به 60 هرتز محدود است که نتیجه آن مانند عملکرد دستگاه تله‌سینما باشد.

علاوه بر این، گوشی نرخ تازه‌سازی نمایشگر را در اپلیکیشن‌های ویدئویی مانند یوتیوب و نتفلیکس به 60 هرتز کم خواهد کرد. به عبارت دیگر حتی رابط کاربری اپلیکیشن و نه فقط بازپخش ویدئو، روی 60 هرتز قفل می‌شود.

این رفتار متفاوت با سایر گوشی‌های شیائومی پشتیبانی‌کننده از نرخ تازه‌سازی تصویر بالا است، مانند گوشی می 10 تی پرو که برای رابط کاربری تا 144 هرتز کامل را پشتیبانی می‌کند و برای بازپخش محتوا نرخ تازه‌سازی تصویر را به‌صورت سازشی تغییر می‌دهد.

نکته مثبت ماجرا این است که شیائومی بر خلاف وان پلاس، برای اکثر بازی‌ها اجرا با حداکثر نرخ تازه‌سازی تصویر را اجازه می‌دهد. تا زمانی که یک بازی یک نرخ تازه‌سازی تصویر خاص را مشخص نکند، با حداکثر مقدار یعنی 120 هرتز اجرا خواهد شد.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوند

پنل لمسی این گوشی از نرخ نمونه‌گیری لمس 360 هرتز پشتیبانی می‌کند. نمایشگر زمان استفاده ما واقعا پاسخ‌گو بود، از جمله زمان گیمینگ.

گوشی می 11 ایکس شیائومی تعداد قابلیتی مربوط به پخش ویدئو دارد که به کاربر اجازه می‌دهد جنبه‌های صوتی و بصری ویدئوهای پخش شده روی دستگاه را کنترل کند.

از جمله آن‌ها گزینه‌های برای افزایش وضوح صدا و حتی اضافه کردن فیلترهای رنگی زنده به ویدئو است. یکی از این قابلیت‌ها MEMC نام دارد که هدف از آن ظاهرا کاهش تاری حرکتی در ویدئو است.

عملکرد این قابلیت در سایر دستگاه‌ها دو برابر کردن فریم ریت ویدئو با درج کردن فریم‌های جایگزین برون‌یابی شده است. اما در گوشی Mi 11X شیائومی ظاهرا هیچ کاری نمی‌کند.

زمان فعال کردن این قابلیت، فریم ریت ویدئو تغییر نکرد و خود ویدئو نیز ظاهر متفاوتی نداشت.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوندبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوند

گوشی می 11 ایکس شیائومی توانایی پخش محتوای با استاندارد HDR10 و +HDR10 را دارد. این نمایشگر فقط 8 بیتی است، بنابراین نمی‌تواند طیف کامل رنگ‌ها در محتوای HDR را نشان دهد ولی در اکثر موارد رنگ‌ها همچنان ظاهر عالی دارند.

مشکل واقعی نور صفحه است، در حالی که نمایشگر روی تنظیمات حداکثر نور خود قرار دارد محتوا عالی به نظر می‌رسد. گرچه همان‌طور که بالا اشاره کردیم نمایشگر نمی‌تواند چنین نوری را برای مدتی بیشتر از چند دقیقه حفظ کند و بنابراین پس از آن افت خواهد کرد تا الزاما ویدئوی HDR شما به SDR تبدیل شود.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوندبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوندبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوندبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوند

به‌طور کلی، نمایشگر گوشی می 11 ایکس شیائومی از نظر کیفیت تصویر واقعا خوب است و نرخ تازه‌سازی تصویر 120 هرتز استفاده از آن را لذت‌بخش می‌کند.

گرچه، ای کاش شیائومی برای بازپخش ویدئو تنظیمات سازشی نرخ تازه‌سازی تصویر را اعلام می‌کرد و نمایشگر می‌توانست حداکثر نور خود را بیشتر حفظ کند.

عمر باتری گوشی Xiaomi Mi 11X

ما تست کامل عمر باتری خود را به علت شباهت آن به گوشی Poco F3 انجام ندادیم. گرچه با یک مرتبه شارژ این گوشی و تقریبا پس از 20 ساعت استفاده، شارژ آن تقریبا یک روز و اندکی بیشتر دوام آورد.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوند

داخل جعبه فروش گوشی می 11 ایکس شیائومی یک شارژر 33 وات است. شیائومی ادعا می‌کند شارژ کامل این دستگاه 52 دقیقه طول می‌کشد. اما زمانی که قابلیت نمایشگر همیشه روشن فعال بود، در تست ما بیش از یک ساعت زمان برد.

متاسفانه این گوشی از شارژ بی‌سیم پشتیبانی نمی‌کند.

بخش نرم‌افزاری

گوشی Mi 11X ما در زمان تست نسخه اندروید 11 را به همراه MIUI 12.0.3 و بسته امنیتی ماه فوریه دارد. هنوز مشخص نیست این دستگاه چه زمانی به‌روزرسانی اعلام شده MIUI 12.5 را دریافت خواهد کرد.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوند

برداشت کاربران از رابط کاربری MIUI همچنان سلیقه‌ای است. از نظر زیبایی این رابط کاربری بسیار شبیه به نسخه‌های قبلی خود و با الهام فراوان از iOS است، حتی با آن که پوسته‌های متعدد اندرویدی دیگر بیشتر به سمت شبیه بودن به خود اندروید دارند پیش می‌روند.

به عنوان مثال، صفحه هوم همچنان آیکون‌های ثابت مربعی شکل دارد و چیدمان پیش‌فرض به شکلی است که تمام اپلیکیشن‌ها به جای قرارگیری در یک کشوی اپلیکیشن، روی صفحه هوم هستند. جنبه مضحک ماجرا این جا است که خود iOS نیز این روزها یک کشوی اپلیکیشن دارد.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوندبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوندبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوندبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوندبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوندبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوند

شیائومی همچنین مدیریت نوتیفیکیشن‌های خود را تغییر داده است، به‌ویژه مرکز جدید کنترل که شبیه به مرکز مشابه در iOS است و بسیاری از عناصر رابط کاربری آن تقریبا کپی از رابط کاربری اپل هستند.

در بسیاری دیگر از بخش‌های رابط کاربری نیز این موضوع دیده می‌شود و در نهایت به این فکر می‌افتید که شیائومی ظاهرا شیفته طراحی اپل شده است و عقده استفاده از آن دارد.

یقینا، این شرکت در بازار جهانی هویت قابل توجهی برای خود به دست آورده است و دیگر مانند گوشی‌های چینی ارزانی که کپی از آیفون هستند، نیست.

جدا از این شباهت‌ها و مسائل، جنبه شیائومی‌وار این داستان یقینا بیشتر روی اعصاب است. این گوشی سرشار از اپلیکیشن‌های غیر ضروری است از جمله اپلیکیشن‌های شخص اول، شخص ثالث و گوگل (که روزبه‌روز به بیشتر به بزرگ‌ترین تامین‌کننده اپلیکیشن‌های غیر ضروری (بلوت‌ویر) روی اندروید تبدیل می‌شود).

بعضی از این اپلیکیشن‌ها را به‌سادگی می‌توان حذف کرد، در حالی که حذف سایرین از طریق روش ADB امکان‌پذیر است. گرچه اگر دانش فنی ندارید به سراغ آن نروید.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوندبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوندبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوندبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوندبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوند

بعضی از قابلیت‌ها را مانند اپلیکیشن امنیت نمی‌توان حذف کرد که در خود امکاناتی مانند آنتی ویروس، پاک‌کننده حافظه، پاک‌کننده حافظه داخلی و موارد متعدد دیگر دارد.

این قابلیت‌ها ارزش شک‌برانگیزی دارند و اکثرا راهکاری برای نشان دادن تبلیغات بیشتر و در نتیجه درآمدزایی هستند.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوندبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوندبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوندبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوندبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوندبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوند

صحبت از تبلیغات شد، چنین چیزی را ما روی گوشی می 11 ایکس خود ندیدیم. مطمئن نیستیم که برای مدل مخصوص منتقدان ما غیرفعال شده بود (چون تغییرات دیگری نیز داشت، به عنوان مثال کاربر نمی‌تواند بنچمارک‌ها را اجرا کند) یا تمام واحدهای فروخته شده این چنین خواهند بود.

رابط کاربری نیز خصوصیات عجیب خود را دارد. اپلیکیشن تنظیمات همچنان برای کسانی که با MIUI آشنا نیستند مانند یک هزارتو است. قابلیت‌های زیادی در آن دیده می‌شود، ولی همیشه مشخص نیست کجا می‌توانید آن‌ها را پیدا کنید.

شیوه مدیریت این قابلیت‌ها نیز به درد عمه شیائومی می‌خورد. به عنوان مثال حالت تاریک، به‌صورت دستی روی هر اپلیکیشنی که نصب کردید بالاجبار یک لایه تاریک را اضافه خواهد کرد.

انجام چنین کاری به‌صورت بالقوه برای اپلیکیشن‌هایی که حالت تاریک ندارند مفید است، اما شامل همه چیز می‌شود از جمله اپلیکیشن‌هایی که حالت تاریک خود را دارند و در نتیجه ظاهر آن‌ها با اضافه شدن یک لایه تاریک بیشتر، عجیب خواهد شد.

واقعا خیلی بهتر بود خود کاربر می‌توانست تصمیم بگیرد کدام اپلیکیشن‌ها از چنین رفتار اجباری تبعیت کنند.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوندبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوندبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوندبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوندبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوند

یک مشکل به‌ویژه آزاردهنده نحوه مدیریت صدای نوتیفیکیشن انتخاب شده توسط اپلیکیشن‌های شخص ثالث است. در اکثر گوشی‌های دیگر اندرویدی، انتخاب گزینه تغییر صدای نوتیفیکیشن در یک اپلیکیشن شما را به لیستی از صداها هدایت خواهد کرد.

در MIUI یک کادر گفتگو ظاهر خواهد شد که دوست دارید Themes یا فایل منیجر را باز کنید که واقعا برای اکثر افراد مسخره است.

اما سوال درست چیست؟ Themes. چون صداها و زنگ تماس‌ها در این اپلیکیشن قرار دارند که همچنین چیزهایی دیگری در دل آن دیده می‌شود مانند کاغذ دیواری‌ها، آیکون‌ها، فونت‌ها و موارد متعدد دیگر.

از طرفی با انتخاب این اپلیکیشن هنوز به منوی مربوطه راه پیدا نکردید. فقط وارد خود این اپلیکیشن شدید و از آن جا باید به تم استور، سپس تب پروفایل بروید و روی گزینه Ringtones کلیک کنید تا لیستی از زنگ‌های تماس ذخیره‌شده روی گوشی شما ظاهر شود.

MIUI همیشه اینطور بوده است و واقعا سر آدم درد می‌گیرد که چطور در شرکتی به آن عظمت از نظر یک نفر چنین موضوعی مسخره نیست.

گرچه باید به وجهه خوب MIUI نیز اشاره کنیم که سطح فوق‌العاده بالای قابلیت‌ها و گزینه‌های شخصی‌سازی گوشی است. بسیاری از بخش‌های رابط کاربری را می‌توان تغییر داد، به‌ویژه تغییراتی که در به‌روزرسانی‌های اخیر اضافه شدند.

آیا از مرکز نوتیفیکیشن و مرکز کنترل که حالا جداگانه هستند و باید با کشیدن دست روی صفحه از طرفین مختلف گوشی به سمت پایین ظاهر شوند، خوشتان نمی‌آید؟ می‌توانید به طراحی قبلی برگردید که این دو را کنار هم قرار می‌دهد.

آیا از آرایش عمودی اپلیکیشن‌ها در منوی Recent خوشتان نمی‌آید؟ آرایش آن‌ها را مانند هر گوشی اندرویدی دیگر به افقی تغییر دهید.

یقینا تمام این مسائل مانند راه‌حل‌هایی برای مشکلاتی است که خود شیائومی به وجود آورده است، ولی حداقل گزینه‌ای برای برگشت به عقب وجود دارد.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوندبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوندبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوندبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوندبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوندبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوندبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوندبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوندبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوند

به همین شکل چندین ویژگی جالب دیگر وجود دارد. شما می‌توانید اپلیکیشن‌ها را در یک پنجره کوچک شناور باز کنید که روی صفحه باقی می‌ماند حتی اگر اپلیکیشن‌های دیگر را باز کنید.

همچنین می‌توانید با استفاده از جعبه ابزار ویدئو، چندین اپلیکیشن را در حین تماشای ویدئو داشته باشید. چند اپلیکیشن پخش صدا را می‌توانید همزمان باز کرده و جداگانه صدای هر کدام را کنترل کنید.

اگر از هدفون‌های سیمی با یک آداپتور استفاده می‌کنید، می‌تواند صدا را طبق سلیقه شنیداری خود شخصی کنید.

جدا از پیکربندی کلیدهای مسیریابی برای باز کردن اپلیکیشن‌ها با فشار دادن انگشت و نگه داشتن آن روی صفحه، می‌توانید حتی حسگر اثر انگشت را تنظیم کنید که با دو مرتبه ضربه آهسته روی آن به یک قابلیت پیش‌تنظیمات دسترسی داشته باشید.

همچنین می‌توانید روی قاب پشتی گوشی دو یا سه مرتبه آهسته بزنید تا یک عملکرد خاص فعال شود، گرچه عملکرد این قابلیت به‌ندرت قابل اطمینان بود.

اپلیکیشن گالری همچنین جامع‌ترین قابلیت‌های ویرایش را در مقایسه با ادیتور سایر دستگاه‌ها دارد. مجموعه کاملی از فیلترها (که به شکل آزاردهنده‌ای روی گوشی دانلود نشدند ولی با ضربه آهسته روی هر کدام برای اولین مرتبه، تقریبا سریع دانلود می‌شوند) و سایر گزینه‌های ادیت وجود دارد. ولی می‌توانید به امکانات جالب دیگری نیز دسترسی داشته باشید مانند گزینه‌ای برای جایگزینی آسمان در تصاویر با مجموعه‌ای از پیش‌تنظیمات ثابت یا حتی انیمیشنی.

همچنین می‌توانید کارهای جالب دیگری انجام دهید مانند پاک کردن اشیاء از قاب تصویر، محو کردن بخش‌هایی از تصویر یا اضافه کردن متن، استیکر و دودل‌ها. از طرف دیگر می‌توانید مستقیما بدون نیاز به اپلیکیشن دیگری فایل‌های با فرمت RAW را پردازش کنید.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوندبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوندبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوندبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوند

شیائومی مانند سایر برندها، به استفاده از اپلیکیشن فون و Messages گوگل به جای اپلیکیشن خاص خود، رو آورده است. این امکان وجود دارد که گوگل چنین چیزی را این روزها اجباری کرده باشد اما اپلیکیشن‌های شیائومی معمولا قابلیت‌های بیشتری داشتند، به‌ویژه Messages که به شما اجازه می‌داد خودکار پیام‌های ورودی را دسته‌بندی کنید.

گوشی می 11 ایکس شیائومی یک موتور لرزشی محور ایکس دارد که در امتداد طول دستگاه برای ایجاد لرزش‌ها، حرکت می‌کند.

متاسفانه، بازخورد لمسی در گوشی Mi 11X آن‌چنان خوب نبود. حتی در حداکثر تنظیمات، این بازخورد بدون صدا و مبهم به نظر می‌رسید و اینطور نبود که یک حس لمسی قابل توجه به جا بگذارد.

بخش نرم‌افزاری مدل تحت بررسی ما پر از باگ بود. جدا از مشکلاتی که در بخش نمایشگر اشاره کردیم، این دستگاه همچنین عیب‌های کوچک دیگری داشت. به عنوان مثال نمایشگر زمانی که نرخ تازه‌سازی تصویر در اپلیکیشن‌ها باید 120 هرتز می‌بود، آن را تصادفا به 60 هرتز کاهش می‌داد و کلیدهای مسیریابی زمان خروج گوشی از حالت تمام صفحه محو می‌شدند.

نوتیفیکیشن‌ها نیز ظاهرا باگ‌دار به نظر می‌رسیدند، به نحوی که دکمه‌ها زیر آن‌ها ظاهر نامرتبی داشتند. این گوشی همچنین تصادفا چند مرتبه که در حالت انتظار قرار داشت، ری‌بوت می‌شد.

همچنین در این بخش باید اشاره‌ای به حسکر اثر انگشت کنیم که ظاهرا قربانی مشکلات نرم‌افزاری است. این حسگر به سادگی اکثر اوقات کار نمی‌کرد.

قرار دادن انگشت تنها روی حسگر صفحه را بدون این که گوشی از قفل خارج شود روشن می‌کرد و برای کار کردن حسگر باید انگشت را بلند می‌کردیم و دوباره در جای قبلی قرار می‌دادیم.

در نهایت، همه چیز خسته‌کننده می‌شد و به استفاده از سیستم تشخیص چهره رو می‌آوردیم که درست کار می‌کرد.

عملکرد بخش سخت‌افزاری

گوشی می 11 ایکس شیائومی از چیپست اسنپ‌دراگون 870 به همراه 6 یا 8 گیگابایت رم LPDDR5 استفاده می‌کند. بدون توجه به مدلی که انتخاب می‌کنید حافظه داخلی 128 گیگابایت، غیرقابل ارتقاء و از نوع UFS 3.1 است.

عملکرد گوشی در استفاده روزانه از این گوشی عالی است و همه چیز سریع، روان و پاسخ‌گو حس شد. نمایشگر 120 هرتز نقش قابل توجهی در این ماجرا دارد و اجازه می‌دهد تمام اپلیکیشن‌ها در بالاترین تنظیمات ممکن اجرا شوند.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوند

بازی روی تنظیمات 120 هرتز یک تجربه عالی بود. باید بپذیریم، اکثر بازی‌ها بیشتر از 60 هرتز را پشتیبانی نمی‌کنند، ولی آن‌هایی که چنین قابلیتی را دارند عالی به نظر می‌رسد و واکنش‌دهی آن‌ها بیشتر به نظر می‌رسید.

بعضی از بازی‌ها باعث می‌شوند نمایشگر روی حالت 120 هرتز بماند، اما رفتار گوشی با آن‌ها مانند یک اپلیکیشن است تا بازی. به عبارت دیگر نرخ تازه‌سازی تصویر زمان توقف تعامل شما با نمایشگر به 60 هرتز افت پیدا خواهد کرد.

چنین چیزی بدون شک ایده‌آل نیست و باعث می‌شود بازی هر مرتبه به دنبال تغییر نرخ تازه‌سازی تصویر کند شود و توسعه‌دهنده باید برای رفع این مشکل بازی خود را به‌روزرسانی کند.

سخت‌افزار این گوشی توانایی اجرای بازی‌های سنگین مانند Genshin Impact را در بالاترین سطح تنظیمات خود دارد. مشکل این جا است که گوشی پس از مدت زمانی به‌ویژه اگر در یک محیط گرم باشید، کاملا گرم می‌شود.

از طرف دیگر تا چشم روی هم بگذارید نور صفحه نیز کم خواهد شد تا دیدن صفحه بازی سخت شود. ما نتوانستیم بنچمارک‌های خود را روی گوشی می 11 ایکس اجرا کنیم، چون جلوی اجرای اپلیکیشن‌های مربوطه گرفته شده بود. اما با بررسی مطلب پوکو اف 3 می‌توانید انتظار نتایج مشابهی را داشته باشید.

کیفیت صدای گوشی Mi 11X شیائومی

گوشی می 11 ایکس شیائومی یک جفت اسپیکرهای استریو دارد. هر دو بلندگوهای این گوشی برخلاف اکثر گوشی‌ها خروجی صدا از طرفین به جای قسمت جلو دارند.

علت این است که بلندگوی مکالماتی این گوشی ظاهرا در جایی بین نیمه بالایی بدنه جا گرفته است و خروجی از بین پورت بالایی دستگاه است.

کیفیت صدای بلندگوها واقعا خوب است. دو بلندگو کیفیت صدای مشابه ندارند و صدای بلندگوی پایینی حجم بیشتری دارد، در حالی که بلندگوی بالایی بیشتر روی پخش صداهای با فرکانس متوسط و با بیس بیشتر تمرکز می‌کند.

این دو بلندگو با این حال در کنار یکدیگر خروجی صدای نسبتا متعادلی دارند. بلندگوها به‌ویژه صدای آن‌چنان بلندی ندارند، ولی در اکثر موارد صدایشان به اندازه کافی بلند است.

شیائومی پشتیبانی از دالبی اتموس را برای گوشی می 11 ایکس اعلام کرده است. گرچه این قابلیت در مدل تحت بررسی ما وجود نداشت و با یک آپدیت در آینده اضافه خواهد شد. بدون شک اگر این گوشی را بخرید در همان ابتدا چنین ویژگی را دارد.

دوربین گوشی می 11 ایکس شیائومی

روی قاب پشتی این گوشی مجموعه دوربین سه‌گانه است که از دوربین عریض، فوق عریض و ماکرو تشکیل شده است. در نمای جلو نیز تک دوربین سلفی 20 مگاپیکسل است.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوند

رابط کاربری اپلیکیشن دوربین در مقایسه با نسخه‌های قبلی تغییر نداشته، اما شیائومی به اضافه کردن قابلیت‌های به مراتب بیشتر ادامه داده است. خوشبختانه، حالا می‌توانید به‌سادگی به اکثر آن‌ها دسترسی داشته باشید چون اپلیکیشن به شما اجازه می‌دهد در یک کشوی ساده به حالت‌های اضافه دوربین دسترسی داشته باشید و این کشو را از بالا به پایین می‌توانید بکشید، به جای آن که روی دکمه More کلیک کنید.

شبیه آن را در اپلیکیشن دوربین وان پلاس دیده بودیم. با این حال، رابط کاربری دوربین با توجه به داشتن گزینه‌های بسیار زیاد کاملا شلوغ است و بهتر است کمی وقت بگذارید و موارد غیر ضروری را تا پاک کنید تا دسترسی راحت‌تر به گزینه‌های باقیمانده داشته باشید.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوندبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوندبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوندبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوندبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوند

حالت پرو برای تصاویر ثابت بسیار کامل است و تنها گزینه‌هایی برای فوکوس پیکینگ به چشم نمی‌خورد، بلکه می‌توانید جبران نوردهی را نیز تغییر دهید. حالت پرو همچنین اجازه می‌دهد نه تنها با دوربین اصلی، بلکه با دوربین فوق عریض نیز تصاویر را با فرمت RAW ذخیره کنید.

دوربین اصلی روی قاب پشتی گوشی می 11 ایکس شیائومی حسگر IMX582 سونی با دقت 48 مگاپیکسل و یک لنز 25 میلی‌متری 6P با دریچه دیافراگم F/1.79 است.

این حسگر تقریبا مشابه با حسگر معروف IMX586 است و تنها تفاوت آن محدودیت فیلمبرداری 4K به سرعت 30 فریم بر ثانیه است، در حالی که حسگر دیگر می‌تواند فیلم‌های مشابه اما با سرعت 60 فریم بر ثانیه بگیرد.

کیفیت تصویر دوربین اصلی قابل قبول است، ولی چند مشکل دیده می‌شود. مشکل اصلی رنگ‌ها است که سطح اشباع آن‌ها بسیار پایین است.

این موضوع زمان غیر فعال بودن حالت هوش مصنوعی دیده می‌شود، چون فعال کردن آن سطح اشباع رنگ‌ها و کنتراست را براساس صحنه عکاسی کمی بالا می‌برد. گرچه ما ترجیح می‌دهیم در تست‌های خود آن را خاموش نگه داریم.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوندبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوندبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوند

مشکل دیگر رنگ‌ها مقدار نور کمی است که وارد صحنه می‌شود، بنابراین رنگ‌ها یک ظاهر عجیب تیره دارند. چنین مشکلی بیشتر از همه زمان عکاسی در محیط بسته دیده می‌شود، یعنی جایی که اشیاء و رنگ پوست به‌ویژه تاریک‌تر و بی‌روح‌تر می‌افتند.

مشکل دیگر دامنه دینامیک است. دامنه دینامیک در تصویر اغلب کاملا کم است، به نحوی که سایه‌ها و نواحی روشن هر دو به اندازه کافی نوردهی نشدند.

حالت HDR این گوشی به‌ندرت فعال شد، حتی زمانی که صحنه‌ها کنتراست بالایی داشتند و پس از فعال‌سازی ظاهرا کاری انجام نمی‌داد.

سطح جزئیات در تصاویر خوب است، ولی با توجه به این که همچنان با یک تصویر 12 مگاپیکسلی روبرو هستیم زیاد به دل نمی‌نشیند. اطراف لبه‌های با کنتراست بالا مقداری مشکل بیش از حد اشباع شدند و هاله‌های نوری دیده می‌شود اما به‌طور کلی تصاویر خوب به نظر می‌رسند.

عکاسی با زوم در گوشی می 11 ایکس کاملا با دوربین اصلی انجام می‌شود. حالت زوم 2 برابر ظاهرا یک برش ساده 1:1 پیکسل از مرکز حسگر 48 مگاپیکسلی است، بنابراین تصاویر نهایی کاملا قابل استفاده هستند. جدا از آن، تصاویر به شکل قابل توجهی ملایم می‌افتند و کمتر مفید می‌مانند.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوند
زوم 10 برابر
بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوند
زوم 5 برابر
بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوند
زوم 2 برابر
بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوند
زوم 1 برابر

گوشی می 11 ایکس شیائومی در مقایسه با دوربین 48 مگاپیکسل گوشی OnePlus 9R اندکی بدتر ظاهر می‌شود. در حالی که رنگ‌های تصاویر دوربین وان پلاس گاهی سلیقه‌ای هستند، ولی نمی‌توان انکار کرد که دوربین آن گوشی در سایه‌ها و نواحی روشن جزئیات بیشتری را ثبت می‌کند و سطح اشباع رنگ به مراتب بهتر است.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوند
OnePlus 9R
بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوندبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوند
OnePlus 9R
بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوند

دوربین فوق عریض 8 مگاپیکسل با لنز 15 میلی‌متری معادل F/2.2 کیفیت عالی ندارد. عملکرد رنگ قابل قبول است و رنگ‌ها حتی در مقایسه با خروجی دوربین اصلی کمی شفاف‌تر هستند.

گرچه، دقت 8 مگاپیکسل به‌سادگی برای چنین میدان دید عریضی کافی نیست و واقعا تصاویر جزئیات زیادی ندارند.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوندبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوندبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوند

مجددا گوشی وان پلاس 9 آر عملکرد بهتری در این بخش دارد، گرچه تفاوت مانند دوربین اصلی، آن‌چنان زیاد نیست. تصاویر 16 مگپیکسل میان‌رده وان پلاس در صحنه‌های بزرگ‌تر جزئیات بیشتر و ظاهر بهتر دارند. دوربین فوق عریض این گوشی پرسپکتیو عریض‌تری دارد تا تصاویر نهایی تاثیرگذارتر باشند.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوند
OnePlus 9R
بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوندبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوند
OnePlus 9R
بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوند

کیفیت تصاویر دوربین اصلی در شب متوسط هستند. بسته به نور اطراف، دوربین ممکن است تصمیم به استفاده از حالت نایت مد بگیرد، حتی زمانی که در حال عکاسی با حالت استاندارد فوتو هستید. اما این موضوع تنها زمانی رخ می‌دهد که نور واقعا کم باشد.

بنابراین ممکن است شرایطی رخ دهد که نور به اندازه کافی برای فعال شدن این حالت کم نباشد، بنابراین تصاویر نهایی بدتر هستند چون پردازش استاندارد تحت شرایط نوردهی ضعیف خوب عمل نمی‌کند.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوندبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوند

راهکار دیگر فعال کردن دستی حالت نایت مد است که عملکرد اندکی بهتر دارد. البته باید بگوییم کیفیت این حالت خیلی بالا نیست و با رقبا اختلاف فاحشی دارد.

با این حال، تصاویر در مقایسه با زمان استفاده نکردن از این حالت نوردهی به مراتب بهتری دارند و رنگ‌ها و دامنه دینامیک قابل قبول هستند. همچنین برای جبران کاهش پارازیت، صحنه‌ها بیش از حد شارپ شدند.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوندبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوند

عملکرد دوربین فوق عریض در شب واقعا ضعیف است. تصاویر معمولا قابل استفاده نیستند و اغلب حتی نمی‌توانید ببینید سوژه چه چیزی است.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوندبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوند

فعال کردن حالت نایت مد تفاوت قابل توجهی ایجاد می‌کند و اگر می‌خواهید با این دوربین در شب عکس بگیرید، انجام این کار را کاملا توصیه می‌کنیم.

با این حال، حالت نایت مد معجزه نمی‌تواند کند و حتی تصاویر پس از فعال کردن آن سطح نوردهی پایین، کیفیت ملایم دارند و تقریبا بدون جزئیات هستند.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوندبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوند

کیفیت دوربین 5 مگاپیکسل ماکرو واقعا خوب بود. مشکل این دوربین‌ها معمولا این است که حتی اگر پرسپکتیو جالبی داشته باشید، ولی کیفیت خود تصاویر ترجیحا ضعیف است.

تصاویر دوربین ماکرو گوشی می 11 ایکس شیائومی نسبتا خوب است و این دوربین قابلیت فوکوس خودکار دارد تا دیگر نگران فاصله خود با سوژه نباشید. تصاویر نتایج به همین علت به مراتب قابل استفاده‌تر هستند.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوند

گوشی Mi 11X می‌تواند با دوربین اصلی خود ویدئوهای 4K با سرعت 30 فریم بر ثانیه و با فوق عریض فول اچ‌ای با سرعت مشابه بگیرد. جالب است حتی دوربین ماکرو قادر به فیلمبرداری است، موضوعی که به ندرت روی گوشی‌های سایر برندها می‌بینیم.

ویدئوهای 4K دوربین اصلی زمان فیلمبرداری در روز واقعا خوب هستند و ویژگی‌هایی مانند عملکرد رنگ، دامنه دینامیک و دقت خوب دارند. سیستم لرزشگیر تصویر نیز کاملا عملکرد قابل قبولی دارد.

رقبا

رقیب اصلی گوشی می 11 ایکس شیائومی در هند احتمالا OnePlus 9R خواهد بود، دستگاه دیگری که برای بازار هند ساخته شده است.

هر دو گوشی مشخصات بسیار مشابه دارند، ولی همچنین تفاوت‌هایی دیده می‌شود گوشی وان پلاس یک فریم آلومینیومی دارد، در حالی که فریم گوشی Mi 11X پلاستیکی است.

9R دوربین به‌طور کلی دارد، حتی با آن که روی کاغذ ممکن است چنین چیزی به نظر نرسد. این گوشی همچنین از سرعت شارژ بیشتر پشتیبانی می‌کند.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوند

شاید بزرگ‌ترین مزیت گوشی وان پلاس رابط کاربری OxygenOS آن باشد که همچنان یکی از بهترین رام‌های اندروید است.

این پوسته اندروید در مقایسه با MIUI کمتر عجیب است، به مراتب طراحی استانداردتری دارد و در راستای اصول و قوانین اندروید قرار می‌گیرد و کمتر بلوت‌ویر و قابلیت‌های غیر ضروری و فروشگاه‌های محتوا دارد. از طرف دیگر با آن که هیچ‌کدام از دو رابط کاربری از نظر به‌روز شدن از دیگری سریع‌تر نیستند، ولی سابقه وان پلاس اندکی بهتر است.

نکته منفی ماجرا قیمت به مراتب بیشتر گوشی OnePlus 9R است که در حد گوشی می 11 ایکس پرو قرار می‌گیرد که یک چیپست قدرتمندتر و دوربین بهتر از هر دو گوشی Mi 11X و 9R دارد.

بنابراین با آن که وان پلاس 9 آر به‌طور کلی بهتر به نظر ممکن است برسد ولی شیائومی از نظر ارزش محض بابت پولی که می‌پردازید، وان پلاس را کنار می‌زند.

گرچه اگر چشمتان را روانی OxygenOS گرفته است، نمی‌توانیم شما را سرزنش کنیم و تحت چنین شرایطی قیمت حتی بالاتر OnePlus 9R منطقی است.

رای نهایی

می 11 ایکس یک گوشی هوشمند با قیمت بسیار خوب است و همین بزرگ‌ترین نقطه قوت آن به شمار می‌رود. این گوشی روی کاغذ بسیار مجهز است اما بعضی از امکانات آن جا برای بهتر شدن دارند.

گرچه، قیمت به تسکین بخشی از این درد کمک می‌کند تا گوشی می 11 ایکس حتی با وجود چنین مسائلی ارزش خرید خوبی داشته باشد.

همچنین اکثر مشکلاتی که با این گوشی داشتیم به نظر می‌رسد با انتشار یک به‌روزرسانی نرم‌افزاری رفع خواهند شد. بخش زیادی از آن‌ها فقط باگ هستند، در حالی که سایرین مانند عملکرد نه چندان خوب دوربین را به‌صورت بالقوه می‌توانه بهبود بخشید.

این مشکلات آن‌چنان حاد نیستند تا به راحتی این گوشی را بتوانیم توصیه کنیم.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 ایکس شیائومی: تلاش برای قبضه بازار، اگر مشکلات رفع شوند

در حقیقت، می‌توانیم بگوییم با خرید این گوشی نیازی به مدل پرو نخواهید داشت، مگر این که برایتان کیفیت دوربین عقب مهم باشد.

با این حال دوربین اصلی گوشی Mi 11X آن‌قدر بد نیست و دوربین بی‌کیفیت فوق عریض در بین هر دو مدل یکسان است. همچنین واقعا تفاوت بین دو چیپست اسنپ‌دراگون 888 و 870 را متوجه نخواهید شد، بنابراین چنین تفاوتی به عنوان تنها عامل ارتقاء به مدل پرو توجیه‌کننده نخواهد بود.

به‌طور کلی گوشی می 11 ایکس پیشنهاد ارزشمندی از سوی شیائومی است و قیمت خوبی دارد که اکثر خریداران می‌توانند پرداخت کنند. تجربه ممتاز کار با این گوشی نیز در حد قیمت آن است. بنابراین می 11 ایکس بهترین ارزش پیشنهادی در بازار فعلی است و می‌تواند بازار را قبضه کند، اگر مشکلات آن رفع شود.

نقاط مثبت

  • نمایشگر عالی آمولد 120 هرتز
  • عملکرد عالی
  • کیفیت خوب بلندگوها
  • عملکرد خوب دوربین اصلی در روز زمان عکاسی و فیلمبرداری
  • دوربین خوب ماکرو
  • سرعت شارژ بالا

نقاط منفی

  • باگ‌های بخش نرم‌افزاری
  • نمایشگر نمی‌تواند به مدت زیادی حداکثر روشنایی خود را حفظ کند.
  • عملکرد متوسط دوربین فوق عریض
  • بازخوردهای لمسی ضعیف
  • رابط کاربری MIUI همچنان شلوغ و پر از بلوت‌ویر است.

منبع: gsmarena.com

مطالب مرتبط

1 comment

joodi جمعه , ۲۸ مرداد ۱۴۰۱ ساعت ۰:۴۳ - ۰۰:۴۳

سلام
من برج 9 400 می 11 ایکس فایوجی گرفتم، اکثر از مواردی که به عنوان ضعف و یا مشکل این گوشی بیان شده، بدون شک اشتباه بیان شده، خاستم موارد رو یکی یکی نام ببرم حوصله نداشتم
ولی وقتی بهتون ثابت نشده الکی نزنید تو سره یک مدل،
وان پلاس 9 گوره پدرش بخنده که بتونه کیفیت 11 ایکس رو داشته باشه
حرفاتون متاسفانه اکثرا بیات بود درمورد کارایی این گوشی

Reply

دیدگاه شما چیست؟