اولین کاری که خیلی از کاربران پس از خرید یک گوشی یا تبلت اندرویدی جدید انجام میدهند، محک زنی (یا تست بنچمارک) آن است. با انجام این کار میتوانید عملکرد گوشی جدید خودتان را با جدیدترین پرچمدارها یا مدلهایی از همان نوع مقایسه کنید.
برای تست بنچمارک از چه ابزاری استفاده کنیم؟
با جستجوی کلمه Benchmarking در پلی استور صدها نتیجه را مشاهده میکنید که اکثر آنها چندان خوب و قوی نیستند. برای رفع این مشکل فهرستی از بهترین ابزارهای تست بنچمارک اندروید برای شما آماده کردیم که همگی به صورت رایگان قابل تهیه هستند و توضیحاتی مختصر از هر کدام ارائه خواهیم کرد.
در این مطلب ابزارهای غیررایگان را معرفی نمیکنیم چون ابزارهای تست بنچمارک اصلی و مهم همگی رایگان هستند یا یک نسخه رایگان دارند.
دلیل انجام تست بنچمارک چیست؟
معمولاً کاربران به این دلیل تست بنچمارک را اجرا میکنند تا در جریان عملکرد گوشی خودشان قرار بگیرند. هیچ کدام از ما مایل نیستیم که بعد از خرید گوشی متوجه شویم که این محصول قدرت رقابت با پرچمدارهای چند سال پیش را هم ندارد. با در اختیار داشتن چنین آمار و ارقامی میتوانید با اعتماد به نفس کامل به دیگران اعلام کنید که گوشی جدید شما چقدر توانمند است!
برای بنچمارک کردن کامل گوشی باید چند حوزه مهم را مورد ارزیابی قرار داد یعنی:
- عملکرد رابط کاربری
- عملکرد گوشی برای اجرای همزمان چند کار
- عملکرد گوشی برای اجرای بازیهای سه بعدی
- تست سرعت رسانه ذخیره اطلاعات
- تست سیگنال GPS
- تست باتری
AnTuTu Benchmarking
AnTuTu Benchmarking یکی از بهترین ابزارهای تست بنچمارک اندروید است. این ابزار امتیازی متشکل از 4 بخش در اختیار شما قرار میدهد یعنی با اجرای تستهایی از جمله تستهای اپلیکیشن 3D Benchmarking که به صورت مجزا قابل دانلود است، عملکرد گوشی را برای نمایش تصاویر سه بعدی، تجربیات کاربری، سی پی یو و رم ارزیابی میکند.
آنچه که باعث شده این اپلیکیشن بسیار مفید باشد، حجم انبوه نتایجی است که در سالهای اخیر از 50 محصول برتر جمع آوری کرده است. پس از اجرای تست روی گوشی یا تبلت، میتوانید تب رتبه بندی را انتخاب کرده و عملکرد دستگاه خودتان را با سایر محصولات مقایسه کنید.
طراحان این ابزار با شرکتهایی مثل سامسونگ، کوالکام، اینتل و Nvidia همکاری کرده اند تا یکی از بهترین ابزارهای تست بنچمارک موجود در بازار را تهیه کنند.
نسخه 6+ این اپلیکیشن هم ارزیابیهای مفیدی از صفحه نمایش انجام میدهد و به شما امکان میدهد طیف رنگی قابل نمایش توسط دستگاه را ارزیابی کنید.
Geekbench
دومین محصول بین اپلیکیشنهای تست بنچمارک اندروید در این فهرست نسخه چهار Geekbench است. Geekbench یک اپلیکیشن تست بنچمارک چند پلتفرمی و برای کامپیوتر و موبایل قابل دانلود است.
این اپلیکیشن عملکرد پردازنده یک و یا چند هستهای گوشی یا تبلت شما را ارزیابی کرده و به آن امتیاز میدهد.
این امتیازها یک مبنای مشخص دارند. امتیاز مبنا 4 هزار است که قدرت پردازشی پردازنده کور I7-6600U اینتل است. اگر عملکرد پردازنده گوشی شما از این پردازنده ضعیف تر باشد، امتیازی کمتر از 4 هزار خواهید داشت و بالعکس.
PC Mark و 3D Mark
تست بنچمارک 3D Mark قدیمی ترین گزینه در این فهرست است. این ابزار در سال 1997 و به عنوان یک ابزار تست بنچمارک برای کامپیوتر طراحی شد و خیلی زود تبدیل به ابزار استاندارد محک زنی گرافیک و سخت افزار شد.
به تازگی 3D Mark نسخه رایگان نرم افزار تست سه بعدی و پردازنده خودش را طراحی کرده که با تحلیل عملکرد گوشی از نظر پردازش صحنههای سه بعدی و سنگین کار میکند.
اپلیکیشن PC Mark یک تست باتری هم دارد اما 3D Mark فقط متمرکز بر تست بنچمارک سه بعدی است. هر دو اپلیکیشن اطلاعاتی جامع درباره نتایج کار فراهم کرده و به شما امکان میدهند که عملکرد دستگاه خودتان را نسبت به سایر محصولات ارزیابی و مقایسه کنید.
قابل دانلود برای اندروید، آی او اس و ویندوز (رایگان)
GFX Bench 4.0 – GL (OpenGL)
شاید GFX Bench به اندازه AnTuTu یا PCMark محبوب نباشد اما این ابزار هم مزایای خاص خود را دارد. GFX Bench یک ابزار تست بنچمارک چند پلتفرمی است که برای ویندوز و اندروید قابل دانلود است. این ابزار چند صحنه را برای تحلیل در اختیار دستگاه شما قرار میدهد و بعد میانگین FPS (تعداد فریمهای نمایش داده شده در هر ثانیه) را ارزیابی میکند.
عدد FPS به یک امتیاز مخصوص در GFX Benchmark تبدیل میشود که میتوانید آن را با امتیاز سایر دستگاههایی که همین تست را اجرا کرده اند مقایسه کنید. صحنههای مورد تحلیل GFX Bench 4.0 قابل توجه و زیبا هستند از جنگلهای رویایی ما قبل تاریخ گرفته تا رباتهای غول پیکری در شهری با طراحی به سبک فیلمهای علمی تخیلی.
ویژگی متمایز این ابزار نسبت به رقبا این است که میتوانید عملکرد گوشی خودتان را برای پردازش صحنههای مختلف ارزیابی کنید. به این ترتیب میتوانید ارزیابی کنید که گوشی شما برای انجام چه کارهایی با دشواری روبرو میشود.
دانلود رایگان GFX Bench 4 از پلی استور
DiskSpeed
گرچه این اپلیکیشن به دلیل طراحی نسبتاً شلوغش موفق به جذب هیچ جایزهای نشده اما برای ارزیابی سرعت حافظه داخلی گوشی یا تبلت بسیار مناسب است. این اپلیکیشن برای انجام این ارزیابیها یکسری فایل بزرگ را خوانده و سپس مینویسد و زمان سپری شده برای انجام این کار را ارزیابی میکند. اندازه فایل باید حداقل دو برابر اندازه رم دستگاه باشد تا کش رم در این فرایند اختلالی ایجاد نکند.
در مجموع این ابزار برای محک زدن سرعت خواندن و نوشتن اطلاعات توسط گوشیها یا تبلتهای اندرویدی بسیار مفید است. این ابزار کاملاً رایگان است و میتوانید اپلیکیشن آن را مستقیماً از گوگل پلی دانلود کنید.
دانلود Disk Performance Test از پلی استور
GPS Status
تست GPS Status دقیقاً همان کاری را انجام میدهد که از نام آن پیداست. با این ابزار میتوانید همه ماهوارههایی که گوشی شما به آنها متصل میشود و قدرت سیگنال آنها را ارزیابی کنید.
با GPS Status میتوانید دو گوشی را به صورت پهلو به پهلو ارزیابی کنید و قابلیتهای هر کدام از نظر آنتن و جیپیاس را ارزیابی کنید.
دانلود GPS Test از پلی استور
Vellamo (از شرکت کوالکام)
پس از همکاری کوالکام با AnTuTu اپلیکیشن تست بنچمارک Vellamo از پلی استور گوگل حذف شد. این اپلیکیشن یکسری تست مبتنی بر HTML اجرا میکرد تا عملکرد محصولات اندرویدی را در دنیای واقعی محک بزند.
اگر قبلاً Vellamo را دانلود کرده باشید میتوانید باز هم از طریق فهرست اپلیکیشنهای تحت کلود خودتان در پلی استور، آن را دانلود کنید.
ویدیوی طرز استفاده از بعضی ابزارهای تست بنچمارک محبوب برای شیائومی می پد 3
https://aparat.com/v/gkdrT
نکاتی درباره تقلب
مشاهده شده که بعضی از تولیدکنندگان گوشیهای هوشمند پردازنده را اورکلاک میکنند تا در تست بنچمارک رتبه بهتری کسب کنند. گوشیهای تولید این شرکتها اجرای تست تست بنچمارک را تشخیص میدهند و عملکرد پردازنده را تغییر میدهند تا به رتبه بهتری برسند.
متأسفانه کاربران معمولی قادر به مقابله با این اقدام نیستند و فقط باید از ابزارهای قابل اطمینان برای تشخیص دستکاری عملکرد پردازنده استفاده کنند.