با این 6 کار کوچک، استرس روزانه را کاملا برطرف کنید!

توسط پرشان شاکری فر
4 minutes read

استرس می‌تواند برای سلامتی شما بسیار مضر باشد. بنا به مجله Time، نتایج یک نظر سنجی توسط روان شناسی به نام دکتر رابرت اپستاین نشان می‌دهد که ۲۵ درصد از شادی شما به نحوه مدیریت استرستان بستگی دارد. مشکلات خواب، سردرد، زودرنجی و تغییرات اشتها برخی از نشانه‌های فیزیکی هستند که نشان می‌دهند استرس زیادی را تحمل می‌کنید.

متاسفانه،‌ همیشه این امکان وجود ندارد که همه چیز را رها کرده و چرتی کوتاه داشته باشید یا به کلاس یوگا بروید تا ذهن خود را آرام کنید. اما اگر احساس می‌کنید بار و فشار زیادی بر روی شماست، راه حل‌های سریعی وجود دارند که می‌توانند بدن شما را گول بزنند تا احساس آرامش بیشتری داشته باشید.

در ادامه ۶ راه آسان برای کاهش استرس در زندگی روزانه معرفی می‌شوند:

۱-در مورد چیزی که باعث استرس شده با کسی حرف بزنید

علم معتقد است اگر چیزی باعث می‌شود تا احساس استرس کنید، احتمالا بعد از خالی کردن خود برای دوست دلسوزتان، احساس بهتری خواهید داشت.

در سال ۲۰۰۰، تحقیقی که بر روی ۲۵۶ دانشجو انجام شد نشان داد که آن‌هایی که با کسی در مورد عوامل استرس زا صحبت می‌کنند و احساسشان توسط طرف مقابل تایید می‌شود، “افکار مزاحم” کمتری دارند و در صورتی که قرار باشد بار دیگر با عاملی که موجب ایجاد استرس در آن‌ها می‌شود مواجه شوند، این بار استرس کمتری خواهند داشت.

Friend Reaching Out

۲-رنگ آمیزی کنید!

شاید متعجب کننده نباشد که محبوبیت کتاب‌های رنگ آمیزی برای بزرگسالان بسیار زیاد است. بنا به صحبت‌های گلوریا مارتینز آیالا(روان شناس)، رنگ آمیزی دو بخش متفاوت از مغز ما را فعال می‌کند.

او در مصاحبه‌ای به هافینگتن پست می‌گوید:” این فعالیت هم شامل منطق است که از طریق آن، داخل شکل‌ها را رنگ می‌کنیم و هم از خلاقیت برای ترکیب و تطابق رنگ‌ها استفاده می‌کند. این کار، بخش‌هایی از غشای مغزی که مربوط به بینایی و مهارت‌های حرکتی ظریف(هماهنگی لازم برای انجام حرکت‌های کوچک و دقیق) است را درگیر می‌کند. حس آرامش ناشی از این کار، فعالیت آمیگدال که یکی از بخش‌های اصلی و موثر مغز ما در کنترل احساسات بوده و تحت تاثیر استرس قرار می‌گیرد را کاهش می‌دهد.”

coloring book for adults 1396863 1280

۳- پیاده روی کوتاه، ترجیحا در طبیعت

برای غلبه بر استرس، حقیقتا هیچ جایگزینی برای فعالیت فیزیکی وجود ندارد. بنا به تحقیقات محققان دانشگاه پرینستون، فعالیت فیزیکی مغز را به گونه‌ای تنظیم می‌کند تا واکنش کمتری به استرس نشان دهد. اما این بدان معنا نیست که لازم تا به باشگاه بروید. بیرون رفتن در زمان استراحت ناهار برای یک پیاده روی کوتاه نیز بسیار خوب است.

گرچن رینولدز در روزنامه نیویورک تایمز می‌نویسد:”تحقیقی که در سال ۲۰۱۵ در ژورنال علمی Scandinavian Journal of Medicine and Science in Sports  منتشر شد نشان می‌دهد حتی قدم زدن‌های آرام در زمان ناهار می‌تواند به صورت قابل ملاحظه و آنی، خلق و خوی افراد و قابلیت غلبه بر استرس در محل کار را بهبود ببخشد.”

اگر می‌توانید در طبیعت و ما بین درختان قدم بزنید، این کار تاثیرات مثبت بیشتری بر روی سلامت روانی و فیزیکی شما خواهد داشت. تحقیقات انجام گرفته در ژاپن و کره نشان داده است که گذراندن وقت در جنگل‌ها می‌تواند استرس و فشار خون را کاهش دهد.

5b6b26c3bda1c720008b45d0 750 562

۴- استفاده از بلوبری، بوقلمون و شکلات تلخ برای میان وعده

چیزهایی که می‌خورید می‌تواند تاثیر چشمگیری بر خلق و خوی شما داشته باشد. سینتیا سَس،  دبیر بخش تغذیه مجله Health در این باره می‌گوید:” مصرف بلوبری می‌تواند نوعی از گلبول‌های سفید که نقشی حیاتی در ایمنی بدن ایفا می‌کنند و برای مقابله با استرس ضروری هستند را افزایش دهد.”

هِتِر مانجیری، متخصص رژیم‌های غذایی و سخنگوی آمادمی تغذیه و رژیم ایالات متحده در این باره به مجله Health می‌گوید:”آنتی اکسیدان‌ها و فیتونوترینت‌هایی که در خانواده بری‌ها یافت می‌شوند برای دفاع از بدن شما مبارزه می‌کنند و به واکنش بهتر بدن به استرس و مقابله با رادیکال‌های آزاد مربوط به استرس، کمک می‌کنند.”

بنا به مطلب این مجله، بوقلمون، آووکادو و شکلات تلخ از دیگر مواد غذایی هستند می‌توانند استرس شما را کمتر کنند.

5b5f2154bda1c70e028b4583 1136 852

۵- قهوه بنوشید؛ اما نه خیلی زیاد!

بنا به صحبت‌های دکتر گری وِنک، استاد روان شناسی و علوم اعصاب، اگرچه مقادیر زیاد کافئین می‌تواند باعث اضطراب و زودرنجی شما شود، اما مصرف متعادل آن می‌تواند خلق و خوی شما را از طریق تحریک رهاسازی دوپامین بهبود ببخشد.

بنا به تحقیقی که در سال ۲۰۱۵ بر روی موش‌ها انجام گرفت، مشخص شد گروهی از موش‌ها که به آن‌ها کافئین داده شده بود، در زمان مواجه شدن با عوامل استرس زا مانند آب سرد یا تکان دادن قفس هایشان، هیچگونه تغییرات مغزی یا رفتاری ناشی از استرسی از خود نشان ندادند در حالی که گروهی از موش‌ها که به آن‌ها تنها آب داده شده بود، پر استرس به نظر می‌رسیدند.

محققانی که این تحقیق را انجام داده‌اند می‌گویند فکر می‌کنند که این پدیده ناشی از این امر است که کافئین مانع از واکنش برخی از گیرنده‌های مغزی در مقابل استرس می‌شود.

5b4f839551dfbe1f008b4608 960 719

۶- برنامه ریزی کنید

شاید وقت آن رسیده که برای خود یک دفتر برنامه ریزی تهیه کنید.

روبرت اپستاین، روان شناس، در این باره به مجله TIME می‌گوید:” کلید غلبه بر استرس، شروع مبارزه قبل از آغاز آن است. این کار از طریق برنامه ریزی  قبلی برای کارها انجام می‌گیرد. منظور این است که برای روز، ماه، سال و زندگیتان برنامه ریزی کنید تا استرس به حداقل برسد.”

5b6ca4a0bda1c72f008b45b2 1136 852

منبع: thisisinsider

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟