تولید بافت گیاهی در آزمایشگاه‌ ها حقیقت دارد؟

توسط Avatar photoامیر بلادی
2 minutes read

طبق دست یافته‌های مهندسان زیست شناسی و مهندسی همگرایی، دانشمندان توانسته‌اند در آزمایشگاه بافت گیاهی تولید کنند! همین موضوع برای تولید محصولات گوشت وگان(گوشت گیاهی) در آزمایشگاه نیز صادق است. برای مثال تصور کنید یک میز چوبی بسازید با چوبی که در آزمایشگاه پرورش یافته، نه به نور خورشید نیاز دارد، نه به خاک، نه حمل و نقل دشوار و امتیاز پرورش بسیار سریع تر را دارد همچنین باعث حجم عظیمی از جنگل زدایی نمی‌شود!

آزمایشگاه: انقلاب سیاره زمین

آزمایشگاه: انقلاب سیاره زمین

اشلی بكويث، عضو گروه علمی Draper Fellow، دارای مدرک PHD معتقد است که جمعیت رو به افزایش زمین منجر به کاهش مناطق کشت، کاهش منابع غذایی، افزایش رقابت بر سر مراتع قابل کشت و این  پرورش گیاه و محصولات است که آینده زمین را تغییر خواهد داد و راز و راه نجات آن درون آزمایشگاه نهفته است.

مانند گوشت پرورش یافته در آزمایشگاه و فرایند تولید آن که قبلا شاهد بودیم، برای تولید چوب اکنون نمونه های بسیار کوچکی از بافت گیاهی چاپ و پرورش یافته است. این نمونه، از گیاه زینیا تیره‌ای از خانواده دیزی‌ها تولید شده است.

دانشمندان برای اثبات و تکامل این مفهوم، سلول‌های زنده را از برگ گیاه زینیا استخراج کردند و سپس این سلول ها را در یک محیط رشد مایع کشت دادند. بعد از کشت آن‌ها را به درون یک ساختار ژلی منتقل کردند. به این وسیله می‌توان مانند سلول‌های بنیادی آن‌هارا به انواع سلول‌های مختلف القا کرد. ساختار چوبی محکم ایجاد شده با تبدیل پلیمر آلی به لیگنین ایجاد می‌شود.

آزمایشگاه

بعد از گوشت تولید آزمایشگاه، نوبت به گیاهان رسید

بسیار جذاب است بدون آن‌که گاوی کشته شود، زمین و مراتع از بین بروند و یا حتی منابع آبی، گوشت تهیه شود. آزمایشگاه‌ها در حال ایجاد انقلابی در سیاره زمین هستند. این بار نوبت گیاهان است. بکویث از محققان این پروژه می‌گوید: کار با سلول‌های گیاهی متفافت‌تر از بافت حیوانی است. او توضیح می‌دهد که پرورش بافت گیاهی کندتر صورت می‌گیرد و زمان بیشتری از پرورش بافت حیوانی طی می‌کند با این حال همچنان نسبت به حالت عادی بسیار بهتر است چرا که چندین سال زمان می‌برد در مقابل می‌توان در یک یا دو ماه چوب ساخت!

آزمایشگاه

نجات سیاره زمین

آزمایشگاه برای سیاره زمین بسیار سودآور است. جایی که با علم می‌توان انواع بافت‌ها را پرورش داد و تولید کرد. این به معنای کاهش متان، افزایش سازگاری با محیط، اصلاح، صرفه جویی در زمان و نجات سیاره زمین است.

منبع: digitaltrends.com

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟