به عقیده پدر هوش مصنوعی، تکینگی فقط چند سال از ما فاصله دارد؟

توسط Avatar photoمهرناز شهریاری
2 دقیقه
به عقیده پدر هوش مصنوعی، تکینگی فقط چند سال از ما فاصله دارد؟

شاید در مورد تکینگی شنیده باشید. گفته می‌شود که احتمالا نقطه ای در آینده ای نزدیک تکینگی اتقاق خواهد افتاد. زمانی که پیشرفت‌های هوش مصنوعی منجر به ایجاد یک ماشین (یک شکل تکنولوژیک جدید از زندگی) می‌شود که دقیق‌تر از انسان است. تکینگی در واقع زمانی اتفاق می‌افتد که هوش مصنوعی فراتر از هوش بشر رفته و  باعث اتفاقات شگرف و غیر قابل پیش بینی شود. دانشمندان سعی دارند تا زمان دقیق آن را به کمک شواهد و مدارک و اتفاقات قبل و بعد از تکینگی را پیش گویی کنند.

ری کورزویل معتقد است تکینگی در سال 2045 اتفاق خواهد افتاد. ولی لوئیس روزنبرگ اعتقاد دارد کمی زودتر تکینگی اتفاق می‌افتد؛ احتمالا در سال 2030. پاتریک وینستون اعتقاد دارد که احتمالا کمی نزدیک‌تر به پیش‌بینی کورزویل این اتفاق خواهد افتاد، هرچند تاریخ وقوع تکینگی را در سال 2040 پیش‌بینی کرده است.

نکته اینجاست که ما در مورد زمان وقوع تکینگی فقط 15 سال اختلاف نظر داریم. اما سوال واقعی چیز دیگری‌ست!

به عقیده پدر هوش مصنوعی، تکینگی فقط چند سال از ما فاصله دارد؟

 

آیا تکینگی در واقع در راه است؟

در جلسه بین‌المللی نشست سران جهان در دوبی، با یورگن اشمیت‌هوبر مصاحبه‌ای صورت گرفت. او بنیان‌گذار و دانشمند ارشد در شرکت نانوسنس، مدیر اداره صنعت نفت سویس است و بعضی او را به عنوان پدر هوش مصنوعی معرفی می کنند.

او اطمینان دارد که تکینگی اتفاق می افتد، ولی نه خیلی زود، اشمیت‌هوبر می گوید که فقط تا 50 سال می‌توان جلوی این قضیه را گرفت. دستگاههای محاسبات نسبتا ارزان که شباهت زیادی با مغز انسان دارند اما بسیار سریعتر هستند، و این فقط آغاز ماجرا است. تصور کنید یک دستگاه ارزان قیمت که کاملا هوشمندانه تر از انسان نیست، می تواند اطلاعاتی به همان اندازه که در مغز انسان جمع می‌شوند را محاسبه کند.

امروزه جهان با چالش‌های بسیار پیچیده‌ای از جمله گرمایش جهانی و بحران پناهندگان روبرو است. این‌ها همه مشکلاتی هستند که بیش از همه غیرقابل برگشت هستند. اما تغییرات لحظه‌ای واقعی، که تاثیری بر نحوه پاسخگویی ما به هریک از این بحران ها دارد، در دیگر نقاط جهان اتفاق می‌افتد. در واقع این قضیه خیلی بیشتر از یک انقلاب صنعتی دیگر است. این چیزی است که بیش از حد بشریت و زندگی است.

به عقیده پدر هوش مصنوعی، تکینگی فقط چند سال از ما فاصله دارد؟

اشمیت‌هوبر می گوید:

پیچیدگی‌های موجود در دنیای امروز مانند حصاری جلوی توسعه این اتفاق مهم را گرفته است.  این واقعا مهم‌ترین اتفاق قرن ما خواهد بود که مانند یک انقلاب صنعتی دیگر است.

البته، توسعه‌ای که او به آن اشاره دارد کمی فراتر از هوش مصنوعی است، چیزی است که اشمیت‌هوبر می‌گوید چیزی است که فراتر از انسان و زندگی است.

هوش مصنوعی می تواند کمک های زیادی در حل بحران های جهانی به ما کند ولی اگر این هوش فراتر از هوش بشر رود و به تکینگی برسیم شاید باعث پایان بشریت شود. دانشمندان در حال تلاش برای پیش‌بینی زمان وقوع تکینگی با کمک شواهد بیولوژیکی و حتی پیش بینی اتفاقات قبل و پس از تکنیگی هستند.

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟