تماس تلفنی یا پیامک؟
پس از ماهها فاصله اجتماعی، افراد برای احساس رضایت و با توجه به غریزه اجتماعی بودن به شدت به فناوری متکی هستند. اما مطالعات جدید نشان میدهد که افراد در بیشتر مواقع ترجیح میدهند ایمیل یا پیامهای متنی ارسال کنند درصورتی که تماس تلفنی احتمال ایجاد احساس پیوندی را که همواره انسانها به دنبال آنها هستند، بالا میبرد.
در این مطالعه، مردم تایپ را انتخاب کردند زیرا معتقد بودند که تماس تلفنی حوصله بیشتر میخواهد، اما اشتباه میکردند. آمیت کومار، استادیار بازاریابی در دانشکده تجارت مک کامبس تگزاس میگوید:
“مردم از طریق رسانههای مبتنی بر صدا احساس ارتباط بیشتری میكنند، اما این ترسها را ناشی از عدم حوصله، راحت طلبی و.. است كه آنها را به سمت رسانههای مبتنی بر متن سوق میدهد.”
در یک آزمایش، محققان از 200 نفر خواستند پیشبینی کنند که برقراری ارتباط مجدد با یک دوست قدیمی از طریق ایمیل یا تلفن چگونه است و سپس آنها را به طور تصادفی انتخاب کردند و درخواست شد از داوطلبان تا واقعا این کار را انجام دهند. حتی اگر شرکت کنندگان آگاهی داشتند که با یک تماس تلفنی احساس ارتباط بیشتری میگیرند ولی بازهم آنها ترجیح دادند از طریق ایمیل ارتباط بگیرند.
کومار همچنین میگوید: “وقتی نوبت به تجربه واقعی رسید، مردم گزارش کردند که پیوند قابل توجهی قویتر با دوست قدیمی خود از طریق تلفن در مقابل ایمیل برقرار کردهاند اما احساس راحتی بیشتری ندارند که طبیعی میباشد”
در آزمایشی دیگر، محققان به طور تصادفی به مردم ماموریتی دادند. آنها قرار بود به صورت متنی در وهله اول و بعد از به صورت صوتی با تلفن یا اپلیکشنهای دیگر، به صورت رندم و تصادفی با یک دیگر به ارتباط بپردازند.
در این ارتباط هم سوالات نیمه خصوصی و خصوصی پرسیده میشود که ارتباط احساسی و پیوند میان آنها برسی شود. سوالاتی مانند آیا کاری وجود دارد که شما مدتها آرزو داشته باشید آن را انجام دهید؟ چرا این کار را نکردی؟ یا آیا میتوانید زمانی را که جلوی شخص دیگری گریه کردهاید توصیف کنید؟ خب در نگاه اول شرکت کنندگان انتظار نداشتند که رسانهای که آنها برای برقراری ارتباط استفاده میکردند اهمیت داشته باشد و کاربران قضاوت کردند که انجام دادن این مکالمه به صورت متنی شاید راحتتر باشد.
اما اثبات شدن وقتی انسانها در ارتباط، تعامل میکنند و برای انتقال احساسات و عقاید بیشتر راه صحبت کردن تلفنی به آنها کمک میکند تا بتواند واقعیتر و عمیقتر به بیان عقاید و احساسات خود بپردازند.
مورد دومی نیز وجود دارد: صدا محرک است. بنابراین وقتی روش انتقال افکار شما از طریق تلفن و صدا انجام گیرد به نسبت متن، احساسات بیشتر در مخاطب خود تحریک میکنید و همچنین تاثیرگذاری نیز بیشتر خواهد بود.
منبع خبر: futurity