« اِلاسموتِریوم سیبریکوم » که گاهی به آن تک شاخ سیبری هم گفته میشود، احتمالا شاخی به طول یک متر داشت که فقط بخشی از بقایای آن یافت شدهاست. این بقایا بیشتر به یک تک شاخ با وزن حدود 4100 کیلوگرن شاهت داشتند تا به یک اسب. اینگونه تصور میشد که نسل این تک شاخ ها بیش از ۳۵۰۰۰۰ هزار سال پیش منقرض شدهاست. اما فسیلی که اخیرا در قزاقستان یافت شد، اثبات کرد که این تک شاخ در ۲۹۰۰۰ سال پیش زندگی میکردهاست. نتایج این تحقیق در مجله آمریکایی علوم کاربردی، توسط دانشمندان دانشگاه ایالتی تومسک « در کشور روسیه » بهچاپ رسید.
تعیین این جدول زمانی جدید « حدود بیست و نه هزار سال »، حیات این موجود عجیب را در راستای زندگی انسانهای مدرن قرار میدهد. آیا این موجود همان بود که توانست الهام بخش افسانههای تکشاخ باشد؟
این مطالعه نشان میدهد که گویی اطلاعات جدید در حال کنار زدن مطالعات رادیوکربن قبلی بر روی بقایای پستانداران است که براین باور بودند که نسل این گونه تک شاخ بین ۵۰ تا ۱۰۰ هزار سال پیش منقرض شدهاست.
اگر واقعا فقط تک شاخ سیبری نباشد که خیلی جدیدتر از آنچه که محققان قبلی تصور میکردهاند میزیسته، بررسی فسیلهایی که در لایههای زمین باقی ماندهاست بهطور جدی میتواند بر تعیین تاریخ موارد کشف شده در گذشته اثر بگذارد.
در این پژوهش آمده است که اطلاعات مبتنی بر بررسی بقایای فسیلهای بهجامانده از پستانداران در میان رسوبات، حل مشکلات چینهشناسی « علم مطالعه لایههای رسوبی زمین و طبقات سنگها » و تعیین تاریخ حیات فسیلها « ژئوکرونولوژی » را پیچیده و دشوار مینماید.
نویسنده اصلی مقاله، « آندره شِپانسکی » به مجله آمریکایی فوربس گفت که به احتمال زیاد در منطقه جنوب غربی سیبری زیستگاهی وجود داشته که این تک شاخ توانسته در آنجا بیش از دیگرهمنوعانش دوام بیاورد. احتمال دیگری که برای این موجود وجود دارد این است که به منطقه جنوبیتر مهاجرت کرده و برای مدتی در همانجا سکونت کرد.
براسا س گزارشی از « سِر نورمن لاکیِر » در مجله طبیعت سال ۱۸۷۸، کشفیات بقایای اِلاسموتِریوم نشان میدهد که این جانور تک شاخ بخشهای زیادی از اروپا را از اورال تا راین و از آنجا تا جنوب سیسیل سرگردان بودهاست.
از شما بسیار متشکرم
سپاس بابت انتشار این مطلب