نوشیدن سه تا چهار فنجان قهوه به جز در زمان حاملگی و زنانی گه در خطر شکستگی استخوانها هستند، بسیار مفید است. شواهدی که حاصل بیش از 200 مطالعه است نشان میدهد که نوشیدن سه تا چهار فنجان قهوه باعث میشود خطر مرگ زودرس کاهش پیدا کند.
طبق گفتهی محققان The BMJ today بر طبق برخی مطالعات و نتایج، منفعتهای نوشیدن قهوه برای بدن بیشتر از ضررهای آن است.
این محققان شواهدی از بیش از 200 مطالعه جمعآوری کردهاند و دریافتهاند که نوشیدن سه تا چهار فنجان قهوه باعث کاهش خطر مرگ و بیماریهای قلبی میشود. همچنین نوشیدن قهوه میتواند خطر ابتلا به برخی سرطان ها، دیابت، بیماریهای کبدی و زوال عقل را کاهش دهد.
با این حال این محققین میگویند نوشیدن قهوه در زمان بارداری ممکن است منجر به خطراتی شود و یا خطر شکستن استخوانها را به میزان بسیار کمی افزایش دهد.
در مطالعات انجام شده بیشتر از اطلاعات حاصل از مشاهده استفاده شده است، با توجه به این موضوع کیفیت شواهد پایین است. بنابراین نمیتوان نتیجهی محکمی در مورد علت و اثر آن ارائه کرد اما نتایج این محققان توسط بازنگریها و مطالعات اخیر درمورد مصرف قهوه تائید شده است. آنها میگویند به جز زنان حامله و زنانی که در معرض خطر شکستگی استخوان هستند، “نوشیدن قهوه طبق یک الگوی منظم مصرف بیخطر به نظر میرسد” همچنین پیشنهاد میکنند که قهوه میتواند طی آزمایش های تصادفی مورد بررسی قرار بگیرد.
قهوه یکی از نوشیدنیهایی است که مصرف آن در جهان متداول است و میتواند فایدههای مثبتی روی سلامتی داشته باشد. اما شواهد موجود دارای کیفیت پایینی هستند و از مشاهدات به دست آمدهاند. برای محکم کردن شواهدی مبنی بر فواید قهوه، لازم است آزمایشهای تصادفی کنترل شده انجام شود.
برای درک بهتر تاثیر مصرف قهوه بر سلامت، یک گروه به رهبری دکتر رابین پول متخصص ثبت اطلاعات سلامت عمومی در دانشگاه سوت شامپتون با همکارانی از دانشگاه ادینبورگ “مشاهدهای چتری” بر روی 201 نمونه انجام دادند که که اطلاعات آنها بر اساس مشاهدات جمع آوری و 17 مطالعهی دیگر که اطلاعات آنها از کلینیکهای آزمایشی در سراسر دنیا و با موقعیتهای متفاوت جمعآوری شده بود.
Umbrella reviews یا “مشاهدات چتری” با تحلیلهای قبلی ترکیب میشوند و یک خلاصهی با کیفیتی از تحقیق در مورد موضوعی مشخص ارائه میکنند.
همواره نوشیدن قهوه با کاهش خطر مرگ بر اساس علتهای مختلف و به خصوص بیماریهای قلبی مرتبط بوده است، در مقایسه با کسانی که قهوه نمینوشند، افرادی که سه فنجان در روز مینوشند، بیشترین کاهش را در خطرات مربوط به مرگ داشتهاند. افزایش مصرف تا سه فنجان در روز منجر به خطری نمیشود اما به تاثیرات مفید آن کمتر اشاره شده است.
نوشیدن قهوه نه تنها منجر به کاهش خطر چندین سرطان از جمله سرطان پروستات، سرطان مخاط رحم، سرطان پوست و سرطان کبد میشود بلکه باعث کاهش خطر دیابت نوع2، سنگ کیسه صفرا و نقرس نیز میشود. مهم ترین فایدهی آن در بیماریهای کبدی دیده شده، به خصوص در بیماری های کبدی.
در نهایت به نظر میرسید میان مصرف قهوه و کاهش بیماری پارکینسون، افسردگی و آلزایمر ارتباط موثری وجود دارد.شواهد کمی مبنی بر تاثیر نوشیدن قهوهی بدون کافئین وجود داشت اما نتایج آن هم در چندین مورد خوب بود.
ممکن است بسیاری از مطالعات مورد بررسی، فاکتورهای احتمالی که هم با نتایج سلامتی و هم با نوشیدن قهوه در ارتباط هستند را به نحوی دستکاری کرده باشند، مانند سیگار کشیدن. این موضوع در همهی مطالعات به یک میزان نبوده است. بنابراین نویسندگان نمیتوانند تاثیر این فاکتورها چه مضر چه مفید را کنترل کنند.
در یک مقالهی مرتبط، الیسو گالر در مدرسهی سلامت عمومی جان هاپکینز بلومبرگ گفته هر چند که می توانیم اطمینان پیدا کنیم مصرف قهوه به طور کلی بیخطر است اما پزشکان نباید نوشیدن آن را برای جلوگیری از بیماری ها توصیه کنند و مردم نباید برای سالم شدن شروع به نوشیدن قهوه کنند.
همانطور که این مطالعه نشان میدهد ممکن است برخی از مردم نسبت به دیگران نتایج نامطلوب را بیشتر مشاهده کنند. او مینویسد یک “عدم قطعیت مهم” درمورد تاثیر میزان زیاد مصرف قهوه وجود دارد.
او اضافه می کند در نهایت قهوه معمولا با محصولاتی که دارای شکر مصنوعی و چربی ناسالم است مصرف می شود “و آنها ممکن است به طور جداگانه منجر به نتایج نامطلوبی در سلامت بدن شوند”.
هر چند حتی با این هشدارها او نتیجه میگیرد “به نظر میرسد مصرف متوسط قهوه بیخطر به نظر میرسد و میتواند به عنوان بخشی از رژیم سلامتی بسیاری از جمعیت بزرگسال گنجانده شود.”
3 نظر
این مطلب بسیار عالی بود
لایک