چطور انگیزه تیم خود را افزایش دهید؟

by محمد امین نعمتی

وسعت شرکت‌تان هر چقدر هم باشد، رهبر بودن خیلی سخت است. باید در آن واحد یک مشاور، نظم‌دهنده و منبع حمایت و تشویق باشید.

پیدا کردن تعادل بین این نقش‌ها که بعضی از آن‌ها در نگاه اول در تضاد با یکدیگر قرار می‌گیرند به یک دید استراتژیک شفاف، علاقه به کارمندانتان و تعهد به بالا بردن سطح هوش هیجانی خودتان بستگی دارد.

شما می‌توانید کارمندان خود را عوض کنید ولی هرگز نمی‌توانید دقیقا مجموعه مهارت‌های خاص یک فرد را با دیگری جایگزین کنید.

در دنیای اقتصاد دانش‌محور امروزی همان حکایت قدیمی را شاهد هستیم یعنی کارمندان بزرگ‌ترین دارایی شرکت‌ها محسوب می‌شوند.

یکی از مهم‌ترین مسائلی که به عنوان یک رهبر می‌توانید انجام دهید این است که به کارمندان خود نشان دهید این جمله را به همراه ارزشی که آن‌ها برای شرکت‌تان دارند درک می‌کنید. به عبارت دیگر به مجموعه مهارت‌های آن‌ها اطمینان دارید و انتظارتان این است که کارهای فوق‌العاده انجام دهند.

سطح انتظار بالا نه تنها باعث الهام‌بخشی کارمندان می‌شود، بلکه همچنین به آن‌ها کمک می‌کند برای شما بهترین نتایج را به همراه آورند.

به هرحال، موفقیت تیم شما با موفقیت خودتان فرقی ندارد. در این مطلب می‌خواهیم به چند نکته کلیدی اشاره کنیم که با رعایت آن‌ها می‌توانید انگیزه تیم خود را بالا ببرید و در نهایت به موفقیت کل سازمان‌تان کمک کنید.

چطور انگیزه تیم خود را افزایش دهید؟

تا انتها همراه روکیدا باشید.

به کارمندان خود در ترسیم یک مسیر شغلی کمک کنید

خیلی کم پیش می‌آید کارمندان تنها به ثبت ساعت ورود و خروج و دریافت چک آخر ماه حقوق خود قانع باشند. آن‌ها دوست دارند بدانند در محیط کار خود در حال یادگیری و رشد هستند و در واقع به سمت یک هدف دارند پیش می‌روند.

در حقیقت، براساس تحقیق موسسه شغلی آمریکا، توسعه شغلی (یا ترجیحا نبود آن) در آمریکا عامل اصلی خروج کارمندان از یک شرکت است.

با کارمندان خود در مورد اهداف شغلی‌شان صحبت کنید تا نشان دهید به توسعه شغلی آن‌ها اهمیت می‌دهید و فقط این کار را در طول جلسات سالیانه بررسی عملکرد آن‌ها انجام ندهید.

تحقیقی که از سوی شرکت Quantum Workplace انجام شده است نشان می‌دهد زمانی که کارمندان سالی بیشتر از یک مرتبه در مورد این مسائل صحبت کنند، سطح تعهد آن‌ها به شرکت به شکل قابل توجهی بالا می‌رود.

در مورد این قضیه کاملا جدی باشید تا مطمئن شوید به صورت منظم با توجه گزارش‌های مستقیمی که دریافت می‌کنید در مورد اهداف حرفه‌ای کارمندان با آن‌ها صحبت می‌کنید، خواه این صحبت در یک جلسه رسمی شرکتی باشد یا یک گفتگو خودمانی موقع ناهار.

شاید سوال کنید در این گفتگوها باید چه صحبت‌هایی زده شود؟ ابتدا، هوش هیجانی خود را به کار بگیرید و به احساس کارمندان و پاسخ آن‌ها به حرف‌هایتان دقت کنید.

مطمئن شوید کارمندانتان متوجه می‌شوند موفقیت آن‌ها مهم است. اهداف خود را با آن‌ها در میان بگذارید و از اهداف آن‌ها سوال کنید. زمانی که با کارمندان خود در مورد اهدافتان صحبت می‌کنید، به آن‌ها نشان خواهید داد به آن‌ها اعتماد دارید و در نتیجه بهتر می‌توانند نظرات و ایده‌های خود را در میان بگذارند.

ثانیا، به روش‌هایی اشاره کنید که شرکت‌تان می‌تواند به آن‌ها کمک کند به اهدافشان برسند. جلسه را تا زمانی که دو طرف روی یک برنامه عمل توافق نکرده‌اند ترک نکنید.

از فرصت‌های پیش‌آمده برای یادگیری استفاده کنید

کارمندان خود را تشویق کنید از تجربه‌های شغلی، چه خوب و چه بد، درس بگیرند. شاید برای این کار لازم باشد به آن‌ها آموزش دهید چطور فرصت‌های یادگیری در یک روز کاری را یاد بگیرند.

مایکل باتلر، مدیر شرکت Pariveda Solutions می‌گوید «کارمندان اغلب اوقات از نظر زمانی در مضیقه هستند و برای بالا بردن دانش خود اولویتی قائل نمی‌شوند. به عنوان یک رهبر می‌توانید به تیم خود کمک کنید از تجربه‌های شغلی خود نکات کلیدی را درس بگیرند.»

باتلر پیشنهاد می‌کند به کارمندان خود بگویید در مورد خوب و بد پیش رفتن اوضاع و این که چطور در آینده می‌توانند شرایط را بهبود بخشند فکر کنند.

شناسایی این تجربه‌های یادگیری و واکنش نشان دادن به آن‌ها فوق‌العاده تاثیرگذار است، چون به ایجاد فرهنگ یادگیری در تیم‌تان کمک خواهد کرد.

علاوه بر این، منابعی را برای ادامه دادن مسیر یادگیری در سراسر سال فراهم کنید. این منابع می‌تواند یک پلت‌فرم آموزشی داخل شرکتی یا حمایت مالی از یک کارگاه آموزشی باشد. به افرادی که برای پیشرفت و رشد تلاش می‌کنند پاداش دهید خواه یک کارت هدیه کوچک باشد یا دسترسی به فرصت‌های آموزشی بیشتر یا حتی در نظر گرفتن القابی مانند «کارمند برتر این ماه» (البته در زمینه یادگیری).

فرهنگ دوستی را ترویج دهید

کارمندان دوست دارند با همکاران خود روابط شخصی داشته باشند و تحقیق موسسه گالوپ نشان می‌دهد دوستی‌های محیط کار منجر به عملکرد بهتر می‌شود. زمانی که کارمندان حس کنند با همکاران خود دوست هستند، آن‌ها بیشتر تشویق به انجام کارهای مثبت می‌شوند که به نفع کسب‌و‌کار است.

برای ترویج فرهنگ دوستی، زمان و فضای لازم را در اختیار تیم خود قرار دهید تا در حین انجام وظایف خود با یکدیگر تعامل داشته باشند. انجام این کار می‌تواند در قالب اضافه کردن ۱۵ دقیقه خوش و بش پیش از شروع جلسه یا اتاق جلسات خودمانی‌تر باشد که در آن اعضاء یک محیط غیر رسمی برای همکاری و صحبت داشته باشند.

خوشبختانه، فرصت‌سازی برای برقراری ارتباط اجتماعی عملا بی‌پایان است. می‌توانید برای یک رویداد رسمی تیم‌سازی، یک گردش در طبیعت خانوادگی، یک برنامه فوق‌العاده پس از کار برنامه‌ریزی کنید.

فرهنگ شرکتی را از یاد نبرید و فعالیت‌هایی را ترتیب دهید که به نظرتان برای تیم‌تان جذاب‌تر از بقیه است.

برای این که یک رهبر موفق باشید به مجموعه‌ای از خصوصیات مختلف نیاز دارید. باید بتوانید سطح انتظارات را بالا ببرید، در کارمندان انگیزه به وجود آورید، از آن‌ها پشتیبانی کنید و همچنین در زمان نیاز مسیر حرکت آن‌ها را اصلاح کنید.

با تمرکز روی اهداف، توسعه و روابط کارمندان، تیم خود و شرکت‌تان را در مسیر موفقیت قرار می‌دهید.

منبع: entrepreneur.com

You may also like

Leave a Comment