از اولین خودروی تماما ملی ترکیه چه اطلاعاتی دارید؟

by محمد امین نعمتی

ترکیه خیلی وقت است در صنعت خودروسازی تا حد زیادی به شرکت‌های خارجی وابسته است؛ اما اکنون در این زمینه ادعای بزرگ استقلال می‌کند.

TOGG، یک کنسرسیوم از شرکت‌های ترک، از یک شاسی بلند کراس اور با عنوان اولین خودروی تمام ملی پرده برداشت (طراحی خارجی آن با همکاری شرکت ایتالیایی پنین فارینا صورت گرفته است). البته این مورد ادعای کوچکی نخواهد بود.

از اولین خودروی تماما ملی ترکیه چه اطلاعاتی دارید؟

در این خودرو، مدل پایه از قوای محرکه ۲۰۰ اسب بخاری روی محور عقب نیرو می‌گیرد (برای رسیدن از سرعت ۰ تا ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت، ۷.۶ ثانیه زمان لازم دارد) و با یک بار شارژ قادر به طی مسافتی در حدود ۳۰۰ کیلومتر است.

با سفارش مدل ۲ موتوره، ۲ برابر اسب بخار بیشتر، یعنی ۴۰۰ اسب بخار در اختیار خواهید داشت (۰ تا ۱۰۰ به ۴.۸ ثانیه کاهش می‌یابد) و مسافت طی شده با یک مرتبه شارژ نیز به بیش از ۴۸۰ کیلومتر خواهد رسید.

این خودرو از یک شارژر سریع (۱۵۰ کیلوواتی) بهره می‌برد و طی مدت ۳۰ دقیقه ۸۰ درصد ظرفیت باتری‌ها را پر می‌کند. از لحاظ فنی این خودرو چیزی بیشتر از یک قوای محرکه متحرک است.

TOGG ادعا می‌کند که این خودرو قابلیت هدایت خودکار در ترافیک سبک را دارد که به معنی سطح ۲ رانندگی نیمه خودکار است. همچنین گفته شده که پلت‌فرم آن می‌تواند به به سطح ۳ و حتی بیشتر نیز به‌روزرسانی شود.

تجهیزات داخلی خودرو نیز تا جایی که به چشم می‌خورد، تمام دیجیتال است. نمایشگر سرنشین ما را به یاد پورشه می‌اندازد و گفته شده است که دستیار هولوگرافیک برای ردگیری چشم، برای نمایش اطلاعات هنگام رانندگی وجود دارد تا مجبور نباشید از مسیر چشم بردارید. امکان اتصال مداوم به اینترنت و دریافت به‌روزرسانی‌ها در این خودروی شاسی بلند نیز فراهم شده است.

TOGG هنوز در مورد قیمت این خودرو صحبت نکرده است؛ اما برای رسیدن این محصول به بازار و آماده شدن زیرساخت‌های مورد نیاز شهری مرتبط، تا سال ۲۰۲۲ باید انتظار بکشیم. همچنین یک خودروی مفهومی سدان نیز وجود دارد تا این خودرو تنها تلاش مستقل دولت ترکیه در زمینه خودروسازی نباشد.

این خودرو قرار است غرور ملی را ترکیه را به نمایش بگذارد؛ ولی همزمان توجهات را به سمت نابرابری درآمد در ترکیه نیز کشانده است.

موسسه آماری TurkStat تخمین می‌زند درآمد سالانه در ترکیه برابر با ۴۵۷۶ دلار باشد، در حالی که این مقدار در استانبول ۶۱۰۲ دلار در سال است.

با وجود اینکه این خودرو نسبتا ارزان است (که با توجه هزینه‌های فناوری زیرساختی آن مطمئن نیستیم)، با احتمال بالایی از خودروهای الکتریکی بازار آمریکا کمتر در دسترس عموم خواهد بود. بنابراین شاید تا تولید خودروی الکتریکی ارزان که اکثر ترک‌ها قادر به خرید آن باشند، زمان بسیار زیادی مانده است.

منبع: engadget.com

You may also like

Leave a Comment