در مورد خواص زنجبیل چقدر میدانید؟ استفاده از زنجبیل یکی راههای درمانی سنتی است. خواص زنجبیل به شکل کم نظیری، هم مورد تایید درمانگران طبیعی است و هم پزشکان متخصص آن را قبول دارند. هزاران سال است که این گیاه خوراکی به عنوان درمانگری همه کاره و معتبر شناخته شده است. البته این شناخت در زیستگاه آن -یعنی هند و جنوب شرقی آسیا- قدمتی طولانیتر دارد. با این وجود، به نظر میرسد که خواص ضدعفونیکنندهی زنجبیل، شناختهشدهترین خاصیت این گیاه است. به دلیل همین تأثیر، از آن برای بهبود حالت تهوع و استفراغ بسیار استفاده میشود.
در سالهای اخیر، زنجبیل موضوع بسیاری تحقیقات پزشکی بوده است. بیشتر این تحقیقات و پژوهشها، تأثیرات مفید زنجبیل برای درمان طیف وسیعی از بیماریها را تأیید میکنند. نکتهی جالب این است که پژوهشهای پزشکی منحصر به بیماریهای گوارشی نبودهاند. آرتریتها، سیستم ایمنی بدن، کولیک، بیماریهای قلبی و سرماخورگی، تنها برخی از بیماریهایی میباشند که این تحقیقات تأثیر مثبت زنجبیل را در درمان آنها به اثبات رساندهاند. همچنین، زنجبیل رشد نوع خاصی از تومورها را متوقف میسازد.
خواص زنجبیل برای دستگاه گوارش
با وجود طیف وسیع بیماریهای که تحت تأثیر مثبت زنجبیل قرار دارند، ولی همچنان بیشتر پژوهشها بر روی ارتباط این درمانگر و بیماریهای گوارشی است. این تحقیقات نشان میدهند که زنجبیل به عنوان کارمیناتیو (جلوگیری کنندهی نفخ) و اسپاسمولیتیک روده (آرام کننده اسپاسم روده) عمل میکند. خوب است بدانیم که معمولاً در ایران از کارمیناتیو به عنوان ضد نفخ معده نام برده میشود، اما در واقع کارمیناتیو در درجهی اول مهارکنندهی تشکیل گاز معده است، اما به دفع آن هم کمک میکند. همچنین، مشخص شده است که زنجبیل به درمان حالت تهوع ناشی از حرکت، بارداری و شیمیدرمانی هم کمک شایانی میکند.
بیشتر مردم زنجبیل تازه را با نام “ریشهی زنجبیل” میشناسند. اما این اسم خیلی دقیق و صحیح نیست. در حقیقت زنجبیلی که ما میخوریم، ریزوم گیاه افسانهای “زینگبر” است. “ریزوم” به ساقهی زیرزمینی گیاهان گفته میشود که به صورت افقی و در زیر زمین از ریشه میروید.
در ریزوم زنجبیل، ترکیبات فعالی به نام جینجرولها وجود دارند. جینجرولها باعث ایجاد طعم و بوی ویژهی زنجبیل میشوند. همچنین، خواص پرقدرت آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی این داروی طبیعی هم به خاطر جینجرولها است.
دانشمندان دقیقاً نمیدانند که جینجرولها چگونه بر روی دستگاه گوارش ما تأثیر میگذارند، اما احتمال میدهند که چیزی باعث گرفتگی گیرندههای سروتونین در روده میشود. احساس حالت تهوع نیز ناشی از این اتفاق است که جینجرولها آن را برطرف میکنند.
علاوه بر این، زنجبیل میتواند به بدن در تشکیل آنزیمهایی که هدفشان تجزیهی مواد غذایی است، کمک کند.
خواص زنجبیل در ترکیب با عسل و لیمو
اگر بخواهید از این گیاه سحرآمیز برای درمان حالت تهوع استفاده کنید، روشهای زیادی وجود دارد. چای زنجبیلی اولین چیزی است که همیشه توصیه میشود. برای این کار، ابتدا زنجبیل تازه و خام را به چند قطعهی یک سانتیمتری برش دهید. توجه داشته باشید که برای هر لیوان، 2 تا 3 قطعه کافی است (ضمناً با رنده کردن زنجبیل، طعم آن قویتر میشود). سپس آنها را تنها چند دقیقه در آب جوش بریزید. در صورت تمایل، میتوانید از عسل یا لیمو برای تلطیف طعم قوی و تند چای زنجبیلی بهره ببرید.
برای بهره از خواص زنجبیل به جز چای زنجبیلی، میتوانید این گیاه درمانگر را به صورت تازه به غذای خود اضافه کنید. همچنین، میتوانید از مکملهای غذایی، آب نباتها، پودرها، عصارهها، کپسولها و روغنهای زنجبیلی نیز استفاده کنید. این بهترین سناریو است که به کشف درمانی خوشمزه منجر میشود. این داروی خوش طعم و بو به شما کمک خواهد کرد که احساس خوبی داشته باشید. از مزایای ویژهی استفادهی زنجبیل، بدون عوارض بودن آن است. خواص زنجبیل به شما کمک میکنند دیگر دچار خواب آلودگی یا دیگر عوارض جانبی داروهای شیمیایی ضد تهوع نشوید.
این مطلب خیلی عالی بود
بسیار عالی نوشتین. سپاس از روکیدا