خالکوبی نقطه کوآنتومی چه دستاورد جدیدی به همراه دارد؟

توسط محمد امین نعمتی
2 دقیقه

برای افرادی که مسئول نظارت بر واکسیناسیون سراسری در کشورهای در حال توسعه هستند، شناسایی این که چه کسی و در چه زمانی واکسیناسیون انجام داده است، می‌تواند کار سختی باشد.

اما محققان MIT ممکن است راه حلی داشته باشند: آن‌ها جوهری ساخته‌اند که می‌تواند در کنار واکسیناسیون در پوست جاسازی شود و این جوهر تنها با استفاده از یک اپلیکیشن دوربین و فیلتر ویژه گوشی‌های هوشمند ویژه قابل مشاهده است.

به عبارت دیگر، آن‌ها به جای این که واکسیناسیون را به صورت الکترونیکی یا روی برگه کاغذ ثبت کنند، یک روش پنهان برای ثبت مستقیم آن در پوست بیمار پیدا کرده‌اند و سیستم ردیابی کم خطر آن‌ها می‌تواند فرآیند حفظ سوابق دقیق واکسن را به ویژه در مقیاس بزرگ‌تر بسیار آسان کند.

محقق کوین مک هیو در بیانیه‌ای گفت: «در مناطقی که کارت‌های واکسیناسیون کاغذی اغلب از بین می‌روند یا اصلا وجود ندارند و پایگاه‌های اطلاعاتی الکترونیکی نیز از این موارد غافل هستند، برای اطمینان از این که هر کودکی واکسینه می‌شود، این فناوری می‌تواند به سرعت سابقه واکسیناسیون بیمار را تشخیص دهد».

بنیاد بیل و ملیندا گیتس بودجه تحقیق این تیم را تامین کرد که در روز چهارشنبه در نشریه Science Translational Medicine منتشر شد.

به گزارش سایت Scientific American، این پروژه به دنبال درخواست مستقیم بیل گیتس بنیان‌گذار مایکروسافت که شخصا در تلاش برای ریشه‌کنی فلج اطفال و سرخک از طریق واکسیناسیون بود، شکل گرفت.

خالکوبی نامرئی همراه با واکسن، الگویی است که از نقاط کوانتومی ریز و کوچک، کریستال‌های نیمه هادی ریزی که نور را منعکس می‌کنند، تشکیل شده است که زیر نور مادون قرمز می‌درخشند. این الگو و واکسن با استفاده از میکرونیدل‌های قابل حل پیشرفته که از ترکیب پلیمرها و شکر ساخته شده‌اند به پوست تزریق می‌شوند.

تاکنون، این سیستم بیشتر یک اثبات مفهوم است؛ اما محققان قبلا آن را روی موش‌ها آزمایش کرده‌اند و دریافته‌اند که این الگوها بعد از نه ماه تزریق هنوز قابل ردیابی هستند.

در نمونه‌های‌ پوست جسد انسان، الگوها پس از قرارگیری در معرض نور شبیه‌سازی شده، بیشتر از ۵ سال دوام آوردند.

استاد و نویسنده ارشد MIT در بیانیه‌ای گفت: «ممکن است روزی فرا رسد که این رویکرد «نامرئی» بتواند امکانات جدیدی را برای ذخیره داده‌ها، بیوسنسینگ و کاربردهای واکسن ایجاد کند و نحوه عرضه خدمات پزشکی را به ویژه در کشورهای در حال توسعه بهبود بخشد».

منبع: sciencealert.com

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟