زمانی که صحبت از کارهای اداری و پشت میز نشینی میشود، همیشه ادارههای دولتی به یادمان میآید و کارمندانی که با خیال راحت روی یک صندلی نشستهاند و بدون توجه به گرما و سرمای گاه ناخوشایند فصل، کارشان را انجام میدهند. برای بسیاری از ما این یک شغل ایده آل محسوب میشود. ولی اگر کارمندهای بازنشسته را دیده باشید میتوانید چند ویژگی مشخص را در همه آنها پیدا کنید. بیشتر ما با یک نگاه کلی به افرادی که در خیابان از کنارشان عبور میکنیم، میتوانیم بهراحتی کارمندان را تشخیص دهیم. ولی چرا؟ آیا این تشخیص ما ارتباطی با هیکل معمولاً چاق، چشمهای سرخ و کمی پف کرده، مشکلات حرکتی، قوز کمر و … ندارد؟
بله، متأسفانه تمام اینها و خیلی مسائل دیگر که پس از چندین و چند سال کار کردن بهصورت نشسته و در یک حالت ثابت اتفاق میافتد، کاملاً درست هستند. این موضوع برای محققین کشورهای خارجی اهمیت زیادی دارد. موضوعی که هدف اصلی تحقیقی بزرگ، شامل 3000 شرکت کننده از کشورهای آلمان، فرانسه و انگلیس ، بود. البته پیش از هر چیز لازم است ذکر شود که کارمندان در کشوری مثل انگلیس حدود 20 سال خدمت میکنند و سپس بازنشسته میشوند. هر چند که میزان ساعات کار و شدت کار آنها باکارهای کارمندی ما تا حدی زیادی تفاوت دارد.
در این تحقیقات مشخص شد که درصد زیادی از شرکت کنندگان (حدود 50 درصد) دچار خستگی چشم هستند. همچنین 48 درصد آنها درد کمر و سردرد را تجربه میکنند. این مشکلات نتیجه مستقیم کار در محیطهای اداری است که متأسفانه برای کار به مدت 20 سال (و در ایران 30 سال) طراحی نشدهاند. البته باید اضافه وزن، مشکلات مربوط به استرس بالا و واریس را هم به فهرست مشکلات رایج کارمندان اضافه کرد.
به هر حال یک چیز در این تحقیقات کاملاً مشخص است. اینکه اگر کارمندان تغییرات اساسی در سبک کار یا شرایط کاری خود ایجاد نکنند و محیط را بهتناسب آن چه بدنشان نیاز دارد تغییر ندهند، راه گریزی برایشان وجود ندارد. از طرف دیگر اقدامات لازم برای جلوگیری از ابتلا به چنین مشکلاتی نسبتاً ساده است. انجام حرکات کششی و نرمش و ورزش سبک، در اوقات استراحت، استفاده از صندلی و میز مناسب و از همه مهمتر حالت حفظ بدن در حالت مناسب. با انجام همین کارهای ساده میتوان تا حد زیادی جلوی تبعات دراز مدت پشت میز نشینی را گرفت.
منبع: futurism