آیا آنتی بیوتیک ها با لبنیات تداخل  ایجاد می کنند؟

توسط Avatar photoماهان سرمد
2 دقیقه

در هنگام بیماری، شما باید لیستی از عوارض جانبی و احتمالا تداخل داروهایتان  با غذاها، ویتامین ها و سایر مواد  داشته باشید که برای هر دارویی متفاوت هستند. لبنیات یک مورد است که در برخی از برچسب های هشدار دهنده ظاهر می شود.

مصرف فرآورده های لبنی همراه با آنتی بیوتیک لزوما عوارض جانبی را ایجاد نمی کند، اما می تواند از قابلیت بیولوژیکی دارو جلوگیری کند.

داروهای داخل وریدی دارای 100٪ قابلیت تاثیرگذاری هستند چرا که آنها به طور مستقیم به خون تزریق می شوند، اما تاثیر داروهای خوراکی به طور گسترده ای با نوع دارو و بیمار به بیمار متفاوت است.Pills

غذا می تواند تأثیر زیادی بر روی قابلیت بیولوژیکی برخی از آنتی بیوتیک ها داشته باشد. این مسئله می تواند مسیر جذب دارو را تغییر دهد، و باعث شود که دارو در خون کمتر جریان پیدا کند و از تاثیر آن بکاهد.

همه آنتی بیوتیک ها درتداخل با مواد مغذی در سیستم گوارش مشابه هم عمل نمی کنند.

بعضی از آنها به طور کامل تحت تاثیر قرار نمی گیرند. اما بعضی با عناصر مختلف در مواد مغذی ترکیب می شوند که می تواند ساختار مولکولی دارو را کاملا تغییر دهد، بر توانایی جذب آن تاثیر گذارد و اثر آنتی بیوتیک را به شدت کاهش دهد.

کلسیم یکی از عناصری است که به نظر می رسد علت بسیاری مشکلات در رابطه با آنتی بیوتیک ها است.

1shir

به عنوان مثال، مصرف قرص پنی سیلین با یک لیوان شیر بد نیست، اما تتراسایکلین ها و فلوروکینولون ها – دو مورد از داروهای آنتی بیوتیک تجویز شده در ایالات متحده – داستان دیگری دارند. آنها تمایل دارند به کلسیم (و دیگر مواد معدنی مانند آهن، روی و منیزیم) متصل شوند به گونه ای که مانع از جذب کامل آن به خون شوند.

هر دارو از خانواده ی تتراسایکلین و فلوروکینولون ها این تعادل کلسیم را تا حدودی متاثر می کند، بنابراین مصرف همزمان آن ها با محصولات حاوی کلسیم خوب نیست. بعضی از داروها تنها درصورتی که بیمار چند ساعت قبل یا بعد از دوز آنتی بیوتیک لبنیات مصرف  کند کاهش قابل ملاحظه ای در جذب خواهند داشت.

بسیار مهم است که دستورالعمل های هر دارو را بخوانید و با پزشک خود در مورد غذاهای خاصی که باید از آن ها اجتناب شود، صحبت کنید.

این تنها محصولات لبنی نیستند که ممکن است لازم باشد از آن دوری کنید: آب پرتقال غنی شده با کلسیم، آنتی اسیدها، مکمل های کلسیم، ملین ها و مولتی ویتامین ها نیز ممکن است بر روی آنتی بیوتیک ها تاثیر بگذارد.

گاهی اوقات خوب است که این مواد، زمان خاصی  قبل یا بعد از آنتی بیوتیک مصرف شود اما گاهی اوقات لازم است  تا زمانی که دوره آنتی بیوتیک به پایان برسد، از آنها اجتناب کنید.

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟