حدود ۲۵۰ سال پیش طی ۲ هفته آسمان های قسمت هایی از آسیا به رنگ قرمز آتشین در آمدند. مردمی که این اتفاق را دیدند بازگوی این اتفاق شدند. اکنون این اتفاق به طور بالقوه طولانیترین طوفان مغناطیسی ثبت شده در تاریخ بشری است.
تصویری از یک انفجار خورشیدی بزرگ ، X18 flare که در اکتبر سال ۲۰۰۳ رخ داد.این انفجار خورشیدی جزو ۲۰ انفجار پر قدرت ۲۰ سال اخیر به ثمر می آید.
تا قبل از مطالعات جدید گزارش شده بوده که از تاریخ ۱۶ سپتامبر تا ۱۸ سپتامبر سال ۱۷۷۰ آسمانهای آسیای شرقی به رنگ قرمز تیره درآمدند و این اتفاق را جزو بزرگترین طوفانهای جئومغناطیسی کل تاریخ بشری به حساب میآوردند تا اینکه تازگی با کشف اسناد و شواهد جدیدی به این نتیجه رسیدند که طوفان بسیار طولانی مدتتر از چیزی که به نظر رسیده میبوده و طی مدت ۹ روز اتفاق افتاده و مساحتی به اندازه ۲ برابر چیزی که قبلا تصور میشده را پوشانده بوده.
گروهی از دانشمندان ژاپنی به رهبری Hisashi Hayakawa از دانشگاه اوساکا ژاپن به مطالعه و بررسی هزاران اتفاق تاریخی که بین سپتامبر و اکتبر سال ۱۷۷۰ اتفاق افتاد،پرداختند. منابع این مطالعات شامل مستندات دولتی و حتی دفتر خاطرات مردم عادی بوده است. با استفاده از این مطالعات توانستند متوجه اتفاقاتی که در طی طوفان خورشیدی یادشده افتاده بود،شوند.
به گفته ی Hayakawa
با توجه به نتایجی که از گسترش استواگر شفق قطبی داریم علی رغم غیر قابل دسترس بودن اطلاعات میدان مغناطیسی،بر این باوریم که این طوفان،طولانیترین طوفان خورشیدی تاریخ بشری بوده است.او اضافه می کند که این طوفان طولانیترین طوفانی است که در حال حاضر از آن اطلاع داریم ولی ممکن است با مطالعه بیشتر مستندات تاریخی اتفاق های جئو مغناطیسی عظیم تری شناخته شوند.
وقتی که گروه دانشمندان به نقاشیهای کشیده شدهی آن زمان از لکههای خورشیدی نگاه کردند متوجه شدند که قسمتی از خورشید که پوشیده شده بود،حدود دو برابر حالت نرمال بزرگ بوده است.آن لکه ها احتمالا منشا بادهای خورشیدی بودهاند که از روی زمین به حالت سرخی شفق دیده شدهاند.
در سال ۱۸۵۹ طوفانی خورشیدی به نام پدیده Carrington که به اسم دانشمند کشفکننده این طوفان بود،عموما به عنوان پرقدرتترین طوفان خورشیدی ثبت شده یاد میشد،رخ داد.پدیده Carrington حدود ۲ روز به درازا کشید. جالب است که طوفان جئومغناطیسی رخ داده در آسیای شرقی حدود ۹ روز به درازا کشیده است.
دانشمندان ناسا مدتی است که از خطرات هوا-فضاییای که زمین را تهدید میکنند ، هشدار میدهند.در سال ۱۷۷۰ خرابیهایی که این طوفانها به وجود آوردهاند، جزئی بودهاند. در سال 2018 این خرابیها بسیار عظیمتر خواهند بود.به گفتهی Hayakawa :
رخداد چنین طوفانهای مغناطیسی طولانی مدت و عظیمی میتواند باعث اختلال در ارتباط و اتفاقاتی از قبیل قطعیهای برق در طیف گسترده،در معرض اشعه قرار گرفتن هواپیماها،بروز مشکلات در GPS و…شوند.
مطالعاتی که در سال ۲۰۰۸ توسط شورای پژوهشی ملی ایالات متحده (US National Research Council) شد،برآورد کرد که تاثیر اقتصادی پدیده Carrington در سال ۱۸۵۹ در حال حاضر حدود ۲ تریلیون دلار می باشد.به گفتهی Hayakawa :
اتفاق رخداده در سال ۱۷۷۰ بسیار طولانی مدتتر از پدیده Carrington بوده است.ما باید تاثیرات اقتصادی-اجتماعی بزرگتری را از این طوفانهای مغناطیسی طولانی مدت انتظار داشته باشیم.
هیچکس نمیداند که این طوفانهای خورشیدی چگونه در خورشید به وجود میآیند.در سال آینده ناسا و ESA قصد دارند کاوشگرهایی را به سمت خورشید بفرستند تا اطلاعاتی در این زمینه جمعآوری کنند ولی نگاه به گذشته نیز به ما کمک میکند تا از علت این اتفاقها پردهبرداری کنیم. طوفان های پر قدرت این چنینی نیز به ما در جهت فهم بهتر خورشید و الگوی ۱۱ ساله چرخه اش کمک میکنند.