هیچ کس برای آموزش رانندگی سوار بنز نمیشود. حداقل در ایران با پراید شروع میکنیم. دنیای عکاسی نیز به همان شکل است. روز اول گرانترین دوربین فول فریم را به خانه نمیبریم.
روزهای اول روزهای زندگی با دوستان ارزان قیمت است. از طرفی ابزار مهمترین بخش ثبت یک تصویر عالی نیست. باید نور را یاد بگیریم. تک به تک تنظیمات دوربین چه تاثیری در تصویر نهایی خواهند داشت؟
1. برنامه ریزی کنید
به عکاسی از چه سوژهای فکر میکنید؟ قبل از برداشتن دوربین و روشن کردن خودرو باید آن را مشخص کنید. با رعایت این نکته انرژی کمتری مصرف کرده و نتیجه بهتری میگیرید.
سوالات زیر را از خود بپرسید
- عکسهای من چه داستانی دارد؟
- کدام لنز برای هدف من بهتر است؟
- بهترین محل برای پیدا کردن سوژه کجاست؟
به ایدههای خلاقانه فکر کنید.
2. نقاط قوت دوربین
دوربین شما شاید پرچمدار سال 2022 نباشد اما آن را دست کم نگیرید. بهترین عکاسان امروز یاد گرفتند چطور با دوربین کار کنند. چطور آن را در بهترین حالت به کار بگیرند.
ارزانترین دوربین روز را خریداری کردهاید؟ احتمالا برای یک کار بهترین گزینه است. آن یک کار را پیدا کنید. هر محصول نقطه قوت خود را دارد.
3. تنظیمات
برخی از عکاسان حرفهای تنظیمات دوربین خود را به اشتراک میگذارند. احتمالا یک بار تلاش کرده باشید تا آن تنظیمات را تکرار کنید. اما عکس شما با عکس او تفاوت قابل توجهی دارد.
تنظیمات دوربین مثل دریا است. هر قدر که به عمق آن بروید، موارد بیشتری برای کشف پیدا میشود. باید آنها را کشف کنید. باید از آنها در زمان و مکان درست استفاده شود.
با برخی از دوربینها میتوانید چند فیلتر را به تصویر خود اضافه کنید. البته که آن فیلترها به قالب JPEG اضافه میشود. در حالت RAW وجود ندارند.
4. به دنبال یادگیری باشید
اطلاعات جمع کنید. یاد بگیرید. یک نکته از یک عکاس حرفهای دنیای شما را زیر و رو میکند. در مقابل افراد جبهه نگیرید. احتمالا میپرسید: از کجا یاد بگیرم؟ به شما یوتوب را معرفی میکنیم.
جایی که افراد متخصص تلاش میکنند تا رمز و راز را به شما آموزش دهند. هر آنچه یاد گرفتید را در عمل تکرار کنید.
5. چه ساعتی از روز؟
با سونی تماس بگیرید. به آنها بگویید: اگر گرانترین و بهترین دوربین شما را خریداری کنم، بهترین عکسها را ثبت خواهم کرد؟ به شما میگویند: هیچ تضمینی وجود ندارد.
موارد تاثیر گذار زیادی وجود دارد. نورپردازی از مهمترین موارد است. به آفتاب و تابش آن دقت کنید. چه ساعتی از روز بهترین نور در اختیار شما قرار دارد؟ آن را پیدا کنید.
6. از محیط اطراف کمک بگیرید
هر موقعیت میتواند یک فرصت طلایی باشد. به ثبت یک صحنه خاص فکر میکنید؟ اطراف خود را به خوبی نگاه کنید. فکر میکنید عکاسان دیگر از کدام زاویه به سوژه نگاه نکردهاند؟ شما آن را دنبال کنید.
قبل از فشار دادن دکمه شاتر به اطراف نگاه کنید. کدام موارد میتواند به تصویر شما اضافه شود؟ از کدام موارد باید دور شویم؟ کوچکترین بایدها و نبایدهای تصویر باید مشخص شود.
7. دوربین را ثابت نگه دارید
اگر تصویر شما تار باشد، ارزشی ندارد. از یک پایه برای ثابت نگه داشتن دوربین استفاده کنید. یک پایه که جلوی لرزش را بگیرد. برخی دوربینها از لرزشگیر داخلی استفاده میکنند.
استفاده از آن خوب است اما به اندازه استفاده از سه پایه موثر نیست.
8. تصویر را ویرایش کنید
عکس خود را در کارخانه ادوبی فتوشاپ یا لایتروم قرار دهید. این روند ویرایش تصویر برای افراد مبتدی و حرفهای موثر خواهد بود. پیشنهاد میکنیم کار با آن نرم افزارها را یاد بگیرید.
البته که به یاد داشته باشید ویرایش تصاویر یک عکس بد را به شاهکار هنری تبدیل نمیکند. در زمان عکاسی باید تمام موارد فنی را رعایت کنید.
دوربینهای اقتصادی و تصاویر عالی
باید برای یادگیری تلاش کنید. برای خرید دوربین گرانتر عجله نکنید. البته که مقایسه خوبی نیست و پراید هم ارزان حساب نمیشود. از طرفی تصادف با پراید یا کنار گذاشتن رانندگی بعد از پراید ارزانتر تمام خواهد شد.
منبع: makeuseof.com