۱۰ اختراع تاریخ ساز، ۱۰ معجزه انسانی: اینترنت در قسمت دوم

by امیرحسین حیدرزاده

برای دسترسی به قسمت اول مقاله ۱۰ اختراع تاریخ ساز، ۱۰ معجزه انسانی روی این لینک کلیک کنید.

۵. دستگاه چاپ

10 اختراع تاریخ ساز، 10 معجزه انسانی قسمت دوم

فکر می‌کنید اولین چاپگر کجای دنیا ساخته شده؟ یک کشور از قاره سبز به نام آلمان! یوهانس گوتنبرگ ماشین چاپ را بین سال‌های ۱۴۴۰ و ۱۴۵۰ اختراع کرده است.

البته که چاپ با روش تاریخی و یک دستگاه کوچک در خانه تفاوت زیادی داشت. روش چاپ در آن زمان یک روش قالب گیری بود. فلزات را به شکل‌های مختلف در کنار هم قرار می‌دادیم.

با تغییر حالت قرار گیری فلز، حروف مختلف نوشته می‌شد. البته که مخترعان دیگر از شرق کاری شبیه به او را انجام داده بودند. تفاوت مدل او مکانیزه بودن فرآیند است. جوهر با کمک قطعات متحرک به کاغذ منتقل می‌شد.

در روش جدید سرعت چاپ بسیار بالا رفت. برای اولین بار در تاریخ توانستیم کتاب را با سرعت هرچه بیش‌تر منتشر کنیم. علم بعد از چاپ گسترش پیدا کرد. چاپ آنقدر مهم بود که یک کتاب با نام “انقلاب چاپ در اروپای مدرن” در سال ۲۰۱۲ چاپ شد.

بر اساس تخمین نویسنده تا سال ۱۵۰۰ میلادی بیش از ۸ ملیون کتاب چاپ شده است. یکی از کاربردهای چاپ، موضوعات دینی بود. تا آن روزها کتاب مقدس در دسترس مردم زیادی نبود.

کمی بعد کار به مارتین لوتر رسید. کتاب “۹۵ تِز” او در صد هزار نسخه چاپ شد و اصلاحات تاریخی پروتستان را آغاز کرد.

۶. تلفن

اولین ارتباط و اولین پیام همیشه ارزشمند بوده است. تلفن به شکل امروزی به سال ۱۸۷۶ باز می‌گردد. زمانی که الکساندر گراهام بل گفت: صدای شما را از طریق یک سیم منتقل می‌کنم!

zgMhGSpH8YFq4uRqn3TCcQ 970 80.jpg

چندین مخترع روی انتقال صدا کار می‌کردند. یک ضرب المثل فارسی می‌گوید: کار را که کرد؟ الکساندر گراهام بل که حق ثبت اختراع تلفن الکتریکی را ثبت کرد. سه روز بعد اولین تماس تلفنی برقرار شد.

آن سوی خط دستیار بل نشسته بود. دستیار خوش شانس توماس واتسون نام داشت. فکر می‌کنید یک روز صبح بل از خواب بیدار شده و تلفن را اختراع می‌کند؟ او یک خانواده الهام بخش داشت.

پدرش فن بیان را آموزش می‌داد و متخصص صحبت با نا شنوایان بود. مادرش یک موسیقی دان ماهر بود که شنوایی خود را در اواخر عمرش از دست داد. همسر بل از پنج سالگی ناشنوا بود.

صدا از زندگی گراهام جدا نمی‌شد. تلفن به سرعت همه گیر شد. تمام مردم به آن نیاز داشتند: از تجارت تا سیاست. بل در تاریخ ۲ آگوست ۱۹۲۲ چشم از جهان بست. تمام خدمات تلفنی در آمریکا و کانادا به یاد او یک دقیقه متوقف شد.

این که امروز روکیدا را می‌خوانید، از سر لطف گراهام بل است.

۷. لامپ

10 اختراع تاریخ ساز، 10 معجزه انسانی قسمت دوم

تا قبل از لامپ، تاریخ زندگی ما به نور خورشید گره خورده بود. باید تمام کارهای خود را با خورشید هماهنگ می‌کردیم. توماس ادیسون وابستگی به خورشید را دوست نداشت.

برای جدایی از او یک سیستم روشنایی کاربردی ایجاد کرد. ژنراتور، سیم کشی و یک لامپ بخشی از آن بود. بعد از یک روز دیگر برای زندگی به نور روز وابسته نبودیم.

۸. پنی سیلین

10 اختراع تاریخ ساز، 10 معجزه انسانی قسمت دوم

یکی از مهم‌ترین کشف‌ها در تاریخ را می‌خوانید. سال ۱۹۲۹ دانشمند اسکاتلندی معجزه طبیعت را شکار کرد. باز ماندن ظرف یکی از نمونه باعث شد تا با یک نوع از قارچ آشنا شویم. قارچی که باکتری‌ها را نابود می‌کند.

دانشمندان با دو دهه کار آن قارچ را برای تزریق به انسان آماده کردند. امروز آن را با نام آنتی بیوتیک می‌شناسید.

۹. داروهای ضد بارداری

CvrkY3JkxMjFDMh3r52oGP 970 80.jpg

بعد از معرفی آن‌ها به جامعه، سطح زندگی خانواده مدرن بالا و بالاتر رفت. امروز هر کودک زندگی بهتری را تجربه می‌کند. داروهای ضد بارداری از گذشته دور وجود داشته است اما امروز در سطح جدیدی خود را نشان می‌دهد.

۱۰. اینترنت

GcLt2VQbyWif744LAXJWxj 970 80.jpg

یک شبکه مدرن از رایانه‌های به هم پیوسته است. میلیاردها نفر در سراسر جهان از آن استفاده می‌کنند. در دهه ۱۹۶۰ تیمی از دانشمندان کامپیوتر در قلب وزارت دفاع آمریکا یک شبکه ارتباطی برای رایانه‌های موجود در سازمان ایجاد کردند.

دانه‌ای که آن‌ها در خاک کاشتند، درخت امروز شده است. در ادامه رابرت کان و وینتون سرف پروتکل کنترل انتقال (TCP) و پروتکل اینترنت (IP) را توسعه دادند.

منبع: livescience.com

You may also like

Leave a Comment