وقتی مینی ربات یوزپلنگ دانشگاه ام آی تی پشتک می‌زند!

توسط عباس رهامی
2 دقیقه
مینی ربات یوزپلنگ ام آی تی

خوب اگر تا حالا به‌اندازه کافی از خلاقیت تیم دست اندر کار ربات‌های حیوان نما سرگرم نشدید، شیرین کاری جدیدشان را نگاه کنید. تیم تحقیقاتی‌ ام آی تی (MIT) مینی ربات یوزپلنگ طراحی کرده است که می‌تواند با یک پشتک حسابی غافلگیرتان کند.

 

مینی ربات یوزپلنگ نسل جدید ربات حیوان نما

مینی ربات یوزپلنگ پشتک

ربات یوزپلنگ تقریباً هر کاری که بخواهید با پاهایش می‌کند و واقعاً تحسین بر انگیز است. ولی حالا برادر کوچک‌ترش که آن هم اصالتاً اهل ام آی تی است، پا به میدان گذاشته که حتی از آن هم عجیب و غریب‌تر است. محققان ام آی تی چند مینی ربات یوزپلنگ درست کرده‌اند که با حرکات خارق‌العاده‌اش می‌توانند بساط سرگرمی شما را فراهم کنند. یکی از حرکت‌هایش پشتک است

مینی یوزپلنگ و یوزپلنگ اصلی

این را هم باید بدانید که این اولین باری است که از یک ربات چهار پا چنین حرکات محیرالعقولی سر می‌زند. پس کم‌کم منتظر قیام ربات‌ها علیه انسان‌ها باشید. خوب است که حداقل به دست ربات‌هایی آکروبات و بامزه قرار است کشته شویم!

 

قابلیت‌های حرکتی مینی ربات ام آی تی

بلند شدن مینی یوزپلنگ

این مینی ربات‌ها به‌علاوه می‌توانند به شکل ترسناکی به‌صورت پشت و رو راه بروند. اگر فیلم جن‌گیر را دیده باشید مطمئناً می‌دانید باید از یک چنین موجودی فرار کنید وگرنه کارتان تمام است. از ویژگی‌های خاص دیگر این ربات‌ها این است که نمی‌توانید آن‌ها را چپ کنید! یعنی اگر بر عکس (پشت و رو) بیفتند، می‌توانند خودشان را دوباره سر پا کنند. حرکت جالب دیگر مینی ربات یوزپلنگ توانایی یورتمه رفتن است. این بچه یوزپلنگ آهنی می‌تواند تقریباً با سرعت 8.8 کیلومتر بر ساعت در زمین‌های نسبتاً سفت یورتمه برود.

 

ربات یوزپلنگ ام آی تی هنوز کامل نیست

بوستون داینامیک اسپات مینی

ترسیدید؟ خوب فعلاً جای نگرانی نیست. مینی ربات یوزپلنگ دانشگاه ام آی تی هنوز جای کار زیادی دارد. خیلی از مواقع این ربات حتی حرکات ساده دست‌ها و پاهایش را هم نمی‌تواند کنترل کند. به هر حال این یک پروژه تحقیقاتی است و تا زمانی که این ربات کوچک و دوست داشتنی توانایی‌هایش را کامل نکند، آن را در کوچه خیابان نخواهید دید. می‌شود گفت که فعلاً این مینی ربات از رقیبش یعنی اسپات مینی (SpotMini) بوستون داینامیکس عقب‌تر است.
فناوری که برای ساخت این ربات استفاده شده قطعاً در آینده در ساخت ربات‌های انسان نمای متحرک استفاده‌های زیادی خواهد داشت.

منبع: engadget.com

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟