امروز در مورد استروب لایت صحبت میکنیم. آنها را با نام چراغ استودیو نیز میشناسیم. لامپهای ایستادهای که به عنوان نور فلاش استفاده میشوند. هدف استفاده از آنها ایجاد ظاهر حرفهای و تجاری در زمان عکس برداری است.
اگر به عکس برداری سطح استودیو علاقه دارید، باید یک یا چند عدد از آنها تهیه کنید. البته که ساختن یکی از آنها کار دشواری نیست. برای آشنایی با رعد و برق ساختگی همراه روکیدا بمانید.
1. استروب لایت چیست؟
عکاسی استروب به معنی عکاسی با فلاش است. یکی از مهارتهای خوب که در هر نوع عکاسی به شما کمک میکند. یک شرایط سخت را تصور میکنیم: شما برای عکاسی از عروسی دعوت شدهاید.
نور آفتاب با شما همکاری نمیکند. عروس و داماد از شما میخواهند که عکاسی را انجام دهید. قطعا روشن کردن یک محیط باز ساده نیست. این کار را به کمک استروب لایت به راحتی انجام میدهیم.
حتی به پریز برق نیاز نداریم. تمام روند با یک باتری انجام خواهد شد. چراغهای فلاش در مصرف انرژی صرفه جویی میکنند. به جای روشن ماندن در تمام زمان، ناگهان روشن شده و مانند رعد و برق نور ایجاد میکنند.
اتصال دوربین و دستگاه استروب لایت میتواند به شکل بیسیم یا سیمی انجام شود. فلاش روی دستگاه را با استروب لایت اشتباه نگیرید. آنها برای عکاسی ناگهانی مناسب خواهند بود.
2. روند استفاده از استروب لایت
قبل از شیرجه تا عمق مجرا باید چند اصطلاح را یاد بگیرید
- فرستنده و گیرنده: اگر از سیم استفاده نکنید، روند اتصال دوربین با فلاش به شکل بیسیم انجام میشود. برای این نوع اتصال به یک فرستنده و گیرنده نیاز داریم. این نوع اتصال به قاب هاتشو (Hot shoe) نیاز دارد
- مدت زمان فلاش: مدت زمانی است که فلاش شما نور ایجاد میکند. این ویژگی همان سرعت شاتر در دوربین حساب میشود
- زمان بازیافت: حتی با کیفیتترین استروب لایت باید استراحت کند. بعد از هر بار استفاده باید مدت زمان مشخصی صبر کنید. نسخههای گران قیمت تنها به 1 ثانیه زمان نیاز دارند
- اعداد راهنما: این اعداد را با اصطلاح GN میشناسیم. آنها برای همگام سازی با درجه بندی ISO استفاده میشوند
- چراغ مدل: آن را با نام Modeling Light مشاهده میکنیم. این چراغ بسیار ضعیفتر از فلاش اصلی است اما حدود محل روشنایی را نشان میدهد
3. تنظیم دوربین
برای ثبت عکس با نور استروب لایت باید تنظیمات دوربین را تغییر دهیم. آیا با سرعت بالا عکس برداری میکنید؟ باید یک فلاش سریع تهیه کنید. سرعت بالاتر گرانتر تمام میشود.
سریعترین سرعت همگام سازی در مدلهای حرفهای بین 1.2 تا 1.25 است. اگر از سرعت بیشتر استفاده کنید، بخشی از کادر تاریک باقی میماند. باید زمان مناسب را به نسبت نور فلاش و دوربین خود پیدا کنید.
توجه کنید که شدت نور فلاش نیز قابل تنظیم است. در کنار دیافراگم و ISO میتوانید از آن برای ثبت تصاویر بهتر کمک بگیرید.
4. عکاسی در سطح استودیو
حالا شما تمام موارد را تنظیم کردهاید. فرستنده و گیرنده را در یک کانال قرار داده و آن را امتحان کنید. تمام موارد خوب بود؟ به ISO میرسیم. از مقدار 100 آغاز میکنیم.
مقدار ISO 100 یک مقدار امن حساب میشود. بعد از مشخص کردن مقدار ISO و شدت فلاش به اعداد راهنما میرسیم. فاصله سوژه و فلاش را بر اساس متر یا فوت اندازه گیری کنید.
واحد اندازه گیری در دفترچه راهنمای دستگاه نوشته شده است.
فرمول اعداد راهنما
- عدد راهنما= فاصله از فلاش / مقدار مناسب دیافراگم
یعنی عدد راهنما برابر با تقسیم فاصله سوژه و نور بر مقدار مناسب دیافراگم است. شاید ریاضی را دوست نداشته باشید اما به کمک شما میآید. بعد از اولین عکس خوب، لذت عکس برداری را درک میکنیم.
5. بهترین پخش کننده نور برای فلاش
شدت نور آنها بسیار بالا است. شما باید تعادل مناسبی بین شدت نور و کارایی پیدا کنید. فاصله مناسب را پیدا کنید. از دیوارها یا ابزارهای جانبی برای بهترین نتیجه کمک بگیرید.
کاهش شدت نور به کمک یک لایه پارچه یا مقوا میتواند مفید باشد. فویلهای آلومینیومی را فراموش نکنید. بهترین گزینه یک سافت باکس بزرگ است.
منبع: makeuseof.com