اگر بگویند 10 فناوری پر استفاده و مهم در دنیای امروز را نام ببرید، GPS یکی از آنها است. بسیاری از مردم به آن وابسته شدهاند و بدون GPS حتی در شهر خود گم میشوند.
البته که ماجرا به گم شدن شخص تمام نمیشود. این فناوری در تلفن همراه شما میتواند بهترین و سریعترین مسیر را مشخص کند. آیا همیشه GPS همراه شما خواهد بود؟
خیر، حتی سیگنالهای GPS میتواند دچار اختلال شود. مشکلات پیش آمده برای سیگنال میتواند به دلیل حمله سایبری یا هر مورد دیگری باشد. در نتیجه اتفاقات بد، سیگنال GPS جعل میشود.
جعل شدن سیگنال GPS چیست و چطور اتفاق میافتد؟ آیا میتوانیم در برابر حملات از دستگاه خود محافظت کنیم؟ چشم از روکیدا بر ندارید.
1. جعل GPS چیست؟
سیستمهای ناوبری به شکلی طراحی شدهاند که از قویترین سیگنال استفاده کنند. جعل سیگنال زمانی اتفاق میافتد که یک سیگنال قویتر اما جعلی در مسیر شما قرار گیرد.
در نتیجه این اتفاق موقعیت شما به اشتباه تغییر میکند. یعنی جایی که هستید، نمایش داده نخواهد شد. احتمالا این اتفاق را چندین و چند بار در تهران تجربه کرده باشید.
برای مثال: شما در اتوبان چمران در حال رانندگی هستید، تلفن همراه شما، محل شما را فرودگاه مهرآباد تشخیص میدهد. این اتفاق نتیجه جعل سیگنال GPS است.
2. جعل سیگنال GPS چطور کار میکند؟
سیگنال GPS باز و بدون رمزگذاری است. اگر یک گروه یا یک دولت بخواهد در آن تغییراتی ایجاد کند، به راحتی میتواند. در واقع آن گروه یا دولت از روی زمین سیگنال جعلی را ارسال میکند تا گیرنده دچار اشتباه شود.
از طرفی باید بدانید که تجهیزات نظامی از سیگنال عادی GPS استفاده نمیکنند. در واقع جعل GPS به شکل گفته شده، تنها در سطح کاربران عادی و تجاری اتفاق میافتد.
چه کسانی از جعل سیگنال GPS استفاده میکنند؟ چرا این کار را انجام میدهند؟
تمام جهیزاتی که از GPS استفاده میکنند، در برابر جعل سیگنال آسیب پذیر حساب میشوند. آیا میخواهید یک هواپیمای بدون سرنشین را در اختیار بگیرید؟ شاید هم فکر حمله به کشتیها در سر شما باشد.
البته که جعل سیگنال واقعاً کار دشواری نیست. یک راننده اسنپ یا حتی کسی که پوکمون گو بازی میکند، میتواند آن را جعل کند.
3. 5 دلیل رایج برای جعل سیگنال GPS
جلوگیری از ردیابی دقیق حرکت
برخی از مردم، این مورد را بخشی از حریم خصوصی حساب میکنند. بسیاری از مردم سیگنال را جعل میکنند تا برنامههای مختلف توانایی ردیابی دقیق آنها را نداشته باشند.
البته که برای حفاظت از اشخاص مهم یک کشور و موارد امنیتی مشابه نیز کاربرد دارد.
مخفی کردن فعالیت مجرمانه
مجرمان از جعل سیگنال GPSبرای پوشش فعالیت خود استفاده میکنند. گاهی برای مدارک و اسناد پس از جرم و گاهی برای پوشش سیگنال یک تلفن همراه دزدیده شده.
به مردم در زمان رانندگی نگاه کنید. بسیاری از افراد، یک نرم افزار مسیر یابی را به کار میگیرند. حالا اگر نرم افزار مسیر یابی تمام افراد را به یک مقصد اشتباه راهنمایی کند چه اتفاقی میافتد؟ یک هکر میتواند این کار را انجام دهد.
عملیات نظامی
مجموعه GPS در اصل برای استفاده نظامی طراحی شده است. ارتش اولین کسی بود که سیگنال آن را جعل کرد. گاهی اوقات از جعل سیگنال برای آسیب رساندن به دشمن استفاده میشود.
یک عملیات روی دریا، حرکت سلاحهای هدایت شونده و فرماندهی به موقعیت وابسته است. حالا یک طرف سیگنال جعلی برای طرف مقابل ارسال میکند. نتیجه آن چه خواهد بود؟
البته که تجهیزات نظامی ارتشهای قدرتمند تنها از GPS و صد البته GPS عادی استفاده نمیکند.
فرار از دست والدین!
برخی از والدین فرزند خود را به شدت تحت نظر قرار میدهند. آنها با استفاده از ردیابی GPS تلاش میکنند تا موقعیت او را ردیابی کنند. آیا نوجوانان این مقدار از کنترل را قبول خواهند کرد؟
در دنیای دیجیتال برای هر کاری یک راه وجود دارد. دنیایی از ویدئوهای مختلف وجود دارد که راه و روش کار را به او آموزش میدهد. برای مثال میتوانید این مقاله روکیدا را برای جعل موقعیت مکانی مطالعه کنید.
دسترسی به ویژگیهای خاص یک کشور
برخی از خدمات به یک محدوده جغرافیایی یا یک کشور محدود میشوند. کاربران برای دسترسی به آن خدمات، سیگنال GPS را جعل میکنند. بازی پوکمون گو را به یاد دارید؟
برخی از پوکمونهای خاص در بخشهای خاصی از کره زمین قرار دارند. سفر به آن بخشها گران و سخت است. در نتیجه کاربران سیگنال GPS را جعل میکنند تا به آن مکان برسند.
4. نکاتی برای محافظت از حملات جعل سیگنال
روکیدا در ادامه چند نکته کاربردی را به شما آموزش میدهد.
مخفی کردن آنتن GPS
آیا کسب و کار شما به خدمات موقعیت مکانی وابسته است؟ بهتر است آنتنها را از دید عموم مخفی کنید. این کار احتمال حملات را کاهش میدهد.
گرگ چطور به آهو نگاه میکند؟ هکرها به آنتنهای شما به همان شکل نگاه میکنند. آنتنها را به شکلی قرار دهید که نگاهشان به آسمان باشد.
یک آنتن فریب اضافه کنید
از چند آنتن استفاده کنید. در میان آنتنها، یک یا چند آنتن میتواند نمایشی باشد. در این حالت میتوانید منبع حمله را پیدا کنید.
زمانی که دستگاه کار نمیکند، آن را خاموش کنید
آیا 24 ساعت شبانه روز و 7 روز هفته کار میکنید؟ اگر اینطور نیست، در زمانی که از آنها استفاده نمیکنید، تجهیزات را خاموش کنید.
تلفن خود را در حالت ذخیره باتری قرار دهید
احتمالا در ترافیک تهران رانندگی میکنید و نقشه رو به روی شما قرار دارد. آیا نقشه محل درست شما را نمایش نمیدهد؟ احتمالا درگیر جعل سیگنال شده باشید.
زمانی که تلفن همراه خود را در حالت ذخیره باتری قرار دهید، دیگر از ماهواره استفاده نمیکند. تلفن همراه شما موقعیت مکانی را بر اساس شبکههای وایفای و ایستگاههای تلفن همراه تشخیص میدهد.
دقت آن مطلوب نیست اما از سیگنال جعل شده بهتر است. تا زمانی که این مقاله را میخوانید، حالت ذخیره باتری تنها برای موقعیت یابی در سیستم عامل iOS وجود ندارد.
برای ورود به حالت ذخیره باتری، باید تمام تلفن همراه را در این حالت قرار دهید. آیا از یک تلفن همراه اندروید استفاده میکنید؟ تنظیمات را باز کرده و بخش امنیت و موقعیت مکانی (Security & Location) را انتخاب کنید.
از صفحه باز شده موقعیت مکانی (Location) را انتخاب کرده و وارد بخش حالت (Mode) شوید. در این قسمت قابلیت ذخیره بازی (Battery Saving) را فعال کنید.
نکات امنیتی را رعایت کنید
مشکلات موقعیت مکانی همیشه به سیگنال مربوط نمیشود. گاهی اوقات یک بد افزار یا هکر وارد سیستم شده و مشکلاتی را ایجاد میکند. برای مقابله با این اتفاقات، باید از یک رمز عبور مستحکم استفاده کنید.
رمز عبور خود را در مدت زمان مشخص تغییر داده و از احراز هویت دو مرحلهای کمک بگیرید. برای مجموعههای بزرگ استفاده از دیوار آتشین (FireWall) را پیشنهاد میکنیم.
جعل سیگنال برای حفظ حریم خصوصی درست است؟
جعل سیگنال، بیشتر از فواید آن، مشکل ایجاد میکند. از طرفی حریم خصوصی هر کاربر اهمیت بالایی دارد. شما حق دارید درب خانه خود را 10 قفل بزنید. هیچ کس حق ندارد جلوی شما را بگیرد.
اگر فکر میکنید ردیابی موقعیت مکانی میتواند برای شما مشکلاتی را ایجاد کند، میتوانید سیگنال را جعل کنید. انبارهای بزرگ، مجموعههای انتقال بار و مواردی شبیه آن برای انتقال کالای گران قیمت، از جعل سیگنال کمک میگیرند.
حریم خصوصی را کوچک ندانید. اگر فکر میکنید تحت نظارت قرار دارید، راه و روش جعل سیگنال را یاد بگیرید. منتظر نظرات و پیشنهادات شما هستیم.
منبع: makeuseof.com