اینجا، روی زمین تقریبا بر تمام دریاها و خشکیها نظارت میکنیم. تعداد بسیار زیادی ماهواره دور زمین میچرخد و اطلاعات را برای ما ارسال میکنند. مانند: GPS، گلوناس و غیره.
امروز آژانس فضایی اروپا به چنین سیستمی روی ماه فکر میکند. درست مانند زمین، دور ماه نیز چندین ماهواره قرار بدهیم.
هدف آنها از ارسال چندین ماهواره به دور ماه ارتباط و مسیریابی بهتر روی قمر زمین است. مجموعه ماهوارهها اتصال بدون مشکل به زمین را ممکن میکند.
بیشتر از هر زمان دیگری کشورهای مختلف به ماه و توسعه برنامههای خود فکر میکنند. پروژه “مونلایت” از یک ایستگاه فضایی دائمی که دور ماه میچرخد پشتیبانی خواهد کرد.
کنترل، ارتباط، مسیریابی شبیه به GPS و تلسکوپ!
امروز، کنترل ماه نورد کار آسانی نیست. چرا که ارتباط تنها در سمتی از ماه انجام میشود که رو به زمین است. ارتباط با آن سوی دیگر ماه ماموریت غیر ممکن به حساب میآید.
نکته جالب توجه این است که ارتباط ماه نورد با پایگاه زمین، در حدود 20 دقیقه تاخیر دارد. چه در سمتی که رو به زمین است و چه زمانی ماه نورد در قسمت تاریک قرار دارد، ماهوارهها ارتباط را سادهتر و سریعتر میکنند.
این سیستم به سفینههای فضایی برای فرود روی ماه کمک میکند. سازمانهای فضایی به ساخت یک تلسکوپ آنسوی ماه فکر میکنند.
هدف آنها از ساخت و ارسال آن تلسکوپ نگاه کردن به جهان است. بدون این که جو زمین مشکلی برای تلسکوپ ایجاد کند.
حالا برای ارتباط این تلسکوپ با زمین، مشکلات زیادی وجود دارد که ماهواره آنها را حل میکند. امروز نقش GPS را در تمام کارهای روزمره میبینیم.
شما فکر کنید فضانوردان روی ماه چقدر از سیستمهای ارتباطی کمک میگیرند. یکی از سختیهای سفر به ماه، مستقل بودن فضاپیما است.
یعنی مجموعهای که از زمین به سمت آسمان حرکت میکند، باید بتواند به تنهایی تمام شرایط را بررسی کند و کارها را انجام دهد.
داشتن یک پایگاه و مجموعه ماهوارهها شبیه به GPS دور ماه، هزینه ساخت فضاپیما را کاهش میدهد. در ادامه با سبکتر شدن و کاهش وسایل فضاپیما امکان انتقال بار و مسافر بیشتر، ممکن میشود.
طرح “مونلایت” مراحل ابتدایی خود را طی میکند. دو مجموعه صنعتی در حال بررسی این ایده بلند پروازانه هستند.
اگر نتیجه مطالعات مثبت باشد، تا سال 2023 رنگ و بوی واقعیت میگیرد. بین ماهوارههای استارلینک تسلا و ماهوارههای دور ماه، کدام یک آینده بشر را تغییر میدهد؟
منبع: digitaltrends.com