خواص زردچوبه و تاثیر آن بر درمان آب سیاه (گلوکوم)

توسط Avatar photoماهان سرمد
2 دقیقه
زردچوبه و درمان گلوکوم

دانشمندان در تحقیقاتی در دانشگاه لندن به این نتیجه رسیده‌اند که زردچوبه می‌تواند مانع نابینایی ناشی از بیماری چشمی آب سیاه یا گلوکوم شده و در درمان آن نیز بسیار موثر باشد.

به این صورت که کورکومین موجود در زردچوبه سبب کاهش میزان از دست دادن سلول‌های شبکیه می‌شود.

اما اشکال کار اینجاست که در واقع کورکومین خوراکی دارای قابلیت انحلال ضعیفی است.

در نتیجه، بیماران باید روزانه به میزان 24 قرص مصرف کنند تا تاثیر را کافی داشته باشد. به علاوه اینکه مصرف کورکومین خوراکی می‌تواند عوارض جانبی ناخواسته گوارشی ایجاد کند.

با توجه به این نکته، دانشمندان دانشگاه لندن و کالج امپریال با ساخت یک داروی مایع به شکل قطره این مشکل را حل کردند.

این قطره حاوی کورکومین موجود در زردچوبه و دو ماده شیمیایی دیگر است که در محصولات چشمی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

به نظر می‌رسد این دارو نه تنها با افزایش غلظت کورکومین میزان تاثیر آن را نسبت به سایر قطره های چشمی بیشتر می‌کند؛ بلکه قابلیت انحلال آن را نیز تا حدود 400 هزار برابر افزایش می‌دهد.

قطره چشمی حاوی کورکومین موجود در زردچوبه

در آزمایشگاه، محققان قطره‌ها را دو بار در روز و به مدت سه هفته برای موش‌های مبتلا به از دست دادن سلول گانگلیونی شبکیه(ganglion) استفاده کردند. هنگامی که بعدها با یک گروه از موش‌های درمان نشده با شرایط مشابه مقایسه شدند، مشخص شد که در حیوانات درمان شده کاهش میزان از بین رفتن سلول‌های گانگلیونی شبکیه بسیار قابل توجه بود، به علاوه آن‌ها عوارض جانبی مانند تحریک و یا التهاب چشم را نیز تجربه نکردند.

زردچوبه و درمان آلزایمر

در حال حاضر امیدواریم که این دارو بتواند برای درمان موثر گلوکوم در انسان استفاده شود.

این دارو به بیماران در معرض آلزایمر نیز کمک می‌کند. پیش از این مقاله‌ای در همین باره تحت عنوان بیماری‌های مزمن چشم زنگ خطری برای آلزایمر منتشر شد.

پروفسور فرانچسکو کوردیرو، نویسنده اصلی این تحقیق می‌گوید: با گذشت زمان، ابتلا به بیماری‌هایی مانند گلوکوم و آلزایمر به طور پیوسته در حال افزایش است ما معتقدیم یافته‌های ما کمک بزرگی برای بسیاری از این بیماران است.

این مقاله اخیرا در نشریه Scientific Reports منتشر شده‌است.

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟